در این سریال پلیسی کانادایی، امی جو جانسون آمریکایی بازی میکند. اگر از طرفداران سریالهای پلیسی خارجی هستید، مرز جنون نمونه خوب و خوشساختی از این سریالهاست که بدون آنکه به شعور مخاطب توهین کند، او را به جامعه پلیس کانادا و مسائل و مشکلات آنها وارد کرده و نگاهی واقعی و غیرتخیلی از یک اداره پلیس ارائه میدهد.
این سریال در 44 قسمت 3 اپیزودی توسط 5 نفر به نامهای دیوید فرازی، هالی دال، اریک کنول، چارلز بینامی و استفان سورجیک کارگردانی شده و هاگ دیلون، امی جو جانسون، دیوید پائت کائو، انریکو کلانتونی و... از بازیگران این سریال هستند. در این مجموعه انریکو کلانتونی در نقش جورجی پارکر یکی از شخصیتهای اصلی سریال را بازی میکند که بهنظر بسیاری از منتقدان در این مجموعه بازی خیرهکنندهای را ارائه داده است.
ساخت سریال مرز جنون از سال 2007 آغاز شد و فیلمبرداری سری اول تا سال2008 ادامه داشت اما این سریال کانادایی که در اصل به زبان فرانسه بود، پس از پخش از شبکه سی.بی.اس، شهرت یافت. این شبکه آمریکایی پس از خرید حق پخش سریال مرز جنون در سال 2008 و پخش آن، توجه منتقدان و مخاطبان را جلب کرد. البته بخشی از عوامل سریال، آمریکایی هستند و حتی ظاهرا این سریال توسط یک سرمایهگذار در شیکاگو تهیه شده است. به همین دلیل مرز جنون نخستین سریال پلیسی کانادایی است که از سوی یک شبکه تلویزیونی آمریکایی خریداری و پخش شده است.
در خلاصهای که از طرف روابط عمومی شبکه دوم سیما اعلام شده، داستان سریال ماجرای خانوادهای است که برای یافتن قلب برای عمل پیوند قلب دخترشان، دچار مشکل میشوند اما این فقط داستان یکی از اپیزودهای این مجموعه است که پیش از این قرار بوده بهعنوان یک فیلم 2ساعته پخش شود. دستاندرکاران ساخت این مجموعه پس از ساخت و پخش سری اول تصمیم گرفتند که 2سری دیگر نیز بسازند. حاصل کار یک مجموعه 44قسمتی است که قرار است 22 قسمت آن از شبکه دوم سیما پخش شود.
اما مرز جنون در حقیقت یک درام پلیسی است که ماجراهای آن حول و حوش واحد واکنشهای استراتژیک رخ میدهد؛ واحدی که در شهر تورنتو بوده و ماموریت آن مهار کسانی است که بنا به دلایلی دچار بحران روحی و روانی شدهاند و به همین دلیل امنیت جامعه را مختل میکنند. این سریال تاکنون برنده 3جایزه و نامزد دریافت 9 جایزه از جشنوارههای بینالمللی شده و مخاطبان بسیاری در سراسر دنیا دارد. همچنین این سریال در جشنوارههای جمینی، انجمن کارگردانان کانادا و انجمن فیلمبرداران آمریکا مورد تحسین قرار گرفته است.
برخی از منتقدان، کیفیت این سریال را بسیار بالا توصیف کرده و حتی برخی معتقدند که برخی از قسمتهای آن در حد یک شاهکار است! یکی از دلایلی که باعث میشود مرز جنون بهعنوان یک شاهکار شناخته شود این است که این سریال براساس عملکرد عجیب و غریب و در حقیقت نامتعارف پلیس ساخته شده است. کسانی که در واحد واکنشهای استراتژیک پلیس(SRU) فعالیت دارند، برای رویارویی با مشکلاتی تربیت میشوند که پلیسهای عادی از عهده حل و فصل آن بر نمیآیند. همین موضوع باعث شده که مخاطبان بهشدت منتظر قسمتهای بعدی این مجموعه باشند.
اگر از طرفداران سریالهای پلیسی هستید، مرز جنون از درام، تعلیق و تکنیک بالا برخوردار است که غیرقابل تصور است. این سریال میتواند مخاطب را با علاقه و میلی تمامنشدنی متوجه خود کند. تمام صحنههای فیلم در کانادا و بیشتر در شهر تورنتو فیلمبرداری شده؛ جایی که همه افراد پلیس یکدیگر را افسر مینامند.
دیوید فرازی یکی از کارگردانان این مجموعه و شاید اصلیترین آن است که 16 قسمت از 44قسمت مجموعه را کارگردانی کرده است. وی در قسمتهای مربوط بهخود، زد و خوردهای زیبایی را به تصویر کشیده است که این اهمیت دادن فرازی به جزئیات را نشان میدهد. البته کل سریال پر از جزئیات ریز و درشتی است که مرز جنون را از سایر سریالهای پلیسی جذابتر کرده است.
در مجموع میتوان گفت که صحنههای تیراندازی هم بسیار زیباست و هم از هیجان و ابهامی پیشبینی شده پر است. زمانی که صحنههای اکشن رو به اتمام است، تغییر جهتی ناگهانی را میبینیم؛ یعنی صحنهها از هیجان خیلی زیاد به آرامشی عجیب فرود میآیند.
یکی از ویژگیهای مجموعه مرز جنون این است که به جای قهرمانپروری، به واقعیات جاری در اداره پلیس، احساسات، عواطف و مشکلاتی که در زندگی شخصی افسران وجود دارد، میپردازد. همچنین پس از هر تیراندازی به جای آنکه به افسران پلیس و جنبههای قهرمانی آنها توجه کند، بیشتر بر مسائل و درگیریهای شخصی افسران تأکید دارد و همین توجه واقعگرایانه به یکی از ویژگیهای این مجموعه تبدیل شده است. از سوی دیگر در پایان هر قسمت، مخاطب با معمای پیچیده دیگری روبهرو میشود که او را برای دیدن قسمت بعدی مشتاق میسازد.
فرازی، کارگردان اصلی مجموعه مرز جنون درباره این سریال میگوید: «مرز جنون، یکی از معدود کارهای پلیسی است که بر تأثیر کار افسران پلیس در زندگی شخصی و خصوصی آنها تأکید میکند و شاید همین نکته باعث جذابیت بیشتر این سریال شده است».
یکی از منتقدان سینما و تلویزیون کانادا درباره مجموعه مرز جنون مینویسد: «زمانی که هر قسمت از مجموعه مرز جنون را میبینم حسی از موفقیت در ذهن من شکل میگیرد و همین مسئله باعث میشود که در هنگام تماشای هر قسمت از این مجموعه تکان نخورم و دنبال چیز دیگری جز تماشای این مجموعه نباشم».
موضوع اصلی مرز جنون ابتدا برای یک فیلم 2ساعته در نظر گرفته شده بود و نخستین اپیزود نیز در جولای سال 2007 برای شبکه سیتیوی ساخته شد. اغلب بازیگران این اپیزود همان کسانی هستند که در مجموعه فعلی مرز جنون بازی میکنند. ظاهرا کیفیت این اپیزود در حدی بوده که باعث شده دستاندرکاران این شبکه به فکر تولید مجموعه مرز جنون باشند. ایده ساخت این مجموعه در دسامبر 2007 نهایی شد و ساخت سریال مرز جنون از همین تاریخ آغاز شد.یکی از مشکلات ساخت این مجموعه این بود که نویسندگان آن در آمریکا زندگی میکردند و داستان سریال قرار بود در کانادا باشد؛ یعنی هم موضوع سریال به پلیس کانادا ارتباط داشته باشد و هم فیلمبرداری در تورنتو انجام شود. البته نویسندگان مجموعه دورگه بودند اما به هر حال برای کار در یک پروژه کانادایی لازم بود که هویت کانادایی را انتخاب کنند.
مرز جنون از 28 جولای تا 3آگوست، نزدیک به یک میلیون و 300هزار بیننده داشت. از 21 فوریه تا اول مارس 2009 این رقم به یک میلیون و 400 هزار بیننده افزایش یافت. توجه مخاطبان به مجموعه مرز جنون باعث شد که شبکه سیتیوی هر از گاهی برای پخش قسمتهای بعدی آن بیشتر تبلیغ کند.
به هر حال مرز جنون یکی از پرطرفدارترین سریالهایی است که این روزها در سراسر دنیا پخش میشود. در جولای سال 2008 یعنی پس از پخش تنها 2 قسمت از مجموعه مرز جنون، دستاندرکاران ساخت این سریال متوجه شدند که همین 2قسمت پخش شده، به غیر از کانادا و آمریکا در 50کشور دیگر نیز از جمله سوئد، نروژ، آلمان، ایسلند، فرانسه، اسپانیا و برخی کشورهای آمریکای لاتین، به فروش رسیده است. همچنین تا دسامبر 2008، 9 قسمت از 13 قسمت سری اول از تلویزیونهای آمریکای شمالی پخش شد و در همین تاریخ همه 13 قسمت سری اول مرز جنون از شبکه دوم تلویزیون نیوزلند پخش شد. به هر حال، تهیهکنندگان مرز جنون هماکنون در تدارک تولید فصل چهارم آن هستند که قرار است در 12 اپیزود تولید شود و دیوید فرازی یکی از کارگردانان اصلی این مجموعه است.