درخت خزان پذیر و برگریز گیلاس ، با نام علمی " Cerasus avium " ، بدون خار ، با ارتفاع کوتاه ، شاخههای صاف بدون خار و قرمز رنگ مایل به قهوهای ، برگهای سبز تقریباً درشت لبهدار و دارای میوه گوشتدار با گونههای متعدد است که تقریباً در تمام کشورهاى جهان آن را مىشناسند و احتمالاً بومی منطقهای بین دریای سیاه و دریای خزر است و در زمانهای قدیم به اروپا برده شده است.
خواص دارویی گیلاس:
• گیلاس سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی بوده، از اینرو روند پیری را به تاخیر میاندازد.
• احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
• فلاوونووئیدهای موجود در گیلاس، از ایجاد هر گونه آسیب توسط رادیکالهای آزاد پیشگیری میکنند.
• درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی است.
• از گیلاس میتوان به عنوان ماسک زیبایی استفاده کرد و چین و چروکهای پوست را کاهش داد.
• برای کلیهها مفید است و به دفع سموم از بدن کمک میکند.
• سوخت ساز بدن را افزایش داده و به هضم غذا کمک میکند.
• سیستم اعصاب را تسکین داده و با تولید هورمون شادی در بدن، احساس بهتری را در ما ایجاد میکند.
• دارای چربی کم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است.
• برای کارکرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.
• قوای فکری را تقویت میکند.
• افرادی که زیاد گوشت استفاده میکنند و خون آنها اسیدی است میتوانند از گیلاس استفاده کنند به دلیل اینکه خون را قلیایی میکند.
• برای کاهش وزن مفید است.
• دارای مقدار فراوانی ویتامین C است.
• چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است و کلسترول ندارد.[چند توصیه غذایی برای کاهش کلسترول و چربی خون ]
www. geniuscook.com