فصل بهار با نوبرانههای گوجه سبز همراه است، گرچه قیمت آن گران است اما گوجهسبز به صورت تازه و پخته درخورشها مصرف میشود. [«ث»، معجزه سوم]
به گزارش خبرگزاری فارس، گوجه سبز غنی از ویتامین C، اسیدمالیک و اسید سیتریک است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد این میوه باعث نفخ معده میشود. [مصرف ویتامین C اضافی؟]
ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز:
- کربوهیدرات 8.51 گرم
- چربی 2.84 گرم
- پروتئین 1.6 گرم
- فیبر خام 0.5 درصد
با مصرف 100گرم گوجه سبز، 5 درصد ویتامین آ، 2.1 درصد ویتامین ب 1 (تیامین) ، 1.9 درصد ویتامین ب 2(ریبوفلاوین) ، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین ث ، 5.1 درصد کلسیم ، 2.2 درصدفسفر ، 5 درصدآهن و 3.6 درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین میشود. [نیازهای ویتامینی خانواده]
برخی گیاهشناسان معتقدند مصرف گوجهسبز برای بهبود طعم دهان مفید است. [چطور از بوی بد دهان خلاص شویم؟] از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که بخوبی شناخته شده است. [علت اسهال چیست؟]
همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدهای - رودهای است. [از فشار و چربی خون چه میدانید؟]
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون میشود، از این رو میتواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. [آیا زخم معده دارید؟]
این میوه اثرات قابلتوجهی در جلوگیری از بیماریهایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. [تزریق ویتامین C رشد سرطان را در موشها کند کرد]
اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. [مکملهای اسید فولیک از خطر سکته مغزی میکاهند]
مطالعات نشان میدهد که این میوه میتواند در درمان تومورها موثر باشد، همچنین بهدلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین ث)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه میشود. [سرطان معده در ایران؛ 2 برابر میانگین جهانی]