او که تهیهکنندگی «قلادههای طلا» را برعهده دارد برای فیلمبرداری سکانسهای خارج از کشور این فیلم به همراه گروه به ترکیه سفر کرده و هفته آینده به تهران خواهد آمد.خزاعی در حالی به عنوان دبیر سیامین جشنواره فیلم فجر انتخاب شد که در روزهای اخیر علاوه بر او از افرادی چون سید احمد میرعلایی، هاشم میرزاخانی، علیرضا سجادپور و حسن نجاریان نیز به عنوان گزینه دبیری جشنواره امسال نام برده میشد. در این میان سجادپور خیلی زود شایعه دبیریاش را تکذیب کرد. مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی گفتپرمشغلهتر از آن است که مسئولیت دبیری جشنواره فجر را نیز عهدهدار شود. سید احمد میرعلایی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی دیگر گزینه این فهرست هم با توجه به مسئولیتش برای برگزاری جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان فرصت زیادی برای دبیری جشنواره نداشت.
اما هاشم میرزاخانی که سال گذشته قائم مقام دبیر جشنواره فیلم فجر بود، گزینه جدیتری برای سیامین دوره این رخداد سینمایی به شمار میآمد. مدیرعامل انجمن سینمای جوان که گفته میشود پس از سجادپور، میان مدیران سینمایی از همه به جواد شمقدری نزدیکتر است براساس گمانهزنیهای صورتگرفته نسبت به بقیه گزینهها بخت بیشتری برای دبیری جشنواره امسال داشت.
قائم مقام دبیر جشنواره بیستونهم در آخرین لحظات جای خود را به فردی داد که چند ماه پیش جشنواره فیلم کیش را برگزار کرده بود؛ جشنوارهای که گرچه سینماگران حضور پررنگی در آن داشتند و میتوان گفت باشکوهتر از دورههای قبلیاش برگزار شد ولی در خصوص هزینههای بالایی که صرف آن شد حرف و حدیثهایی بهوجود آمد. بهخصوص اینکه در برپایی جشنواره فیلم کیش ردپای مدیران وقت مناطق آزاد هم مشاهده میشد که در ماههای بعد دچار مشکلات و حاشیههایی شدند.
نکته بارز جشنواره فیلم کیش حضور گسترده طیف های مختلف سینماگران بود که نشان از رابطه خوب و تعامل بالای محمد خزاعی با اهالی سینما داشت و شاید همین نکته دلیل انتخاب او بهعنوان دبیر جشنواره فیلم فجر باشد.خزاعی برگزاری آخرین دوره جشنواره فیلم دفاع مقدس را هم در کارنامه دارد.
این تهیهکننده جوان سینما جای دبیر سپیدموی دو دوره قبلی جشنواره فیلم فجر را در حالی خواهد گرفت که نزدیک به یک ماه پیش سجادپور از بازنشستگی مهدی مسعودشاهی دبیر دورههای بیست و هشتم و بیست و نهم فیلم فجر خبر داده بود. البته چند روز بعد مسعودشاهی بازنشستگی خود را تکذیب کرد. او که از مدیران قدیمی وزارت ارشاد است و در شکلگیری جشنواره فیلم فجر و برگزاری نخستین دورهاش در سال 1361 نقش مهم و مؤثری ایفا کرده، پس از سالها حضور حاشیهای، توسط شمقدری بهعنوان مدیر مؤسسه امور جشنوارههای فیلم معاونت سینمایی انتخاب شد و دو دوره اخیر جشنواره فیلم فجر را برگزار کرد.
سال گذشته و در روزهای نزدیک به آغاز جشنواره گفته میشد انتخاب میرزاخانی بهعنوان قائممقام دبیر، اقدامی برای کاهش اختیارات مسعودشاهی بوده است؛ شایعهای که گرچه هرگز تأیید نشد ولی آنها که در دبیرخانه جشنواره به رفتوآمد میپرداختند از میرزاخانی بهعنوان نماینده تامالاختیار شمقدری یاد میکردند.از دیگر اتفاقات قابل ذکر بیستونهمین جشنواره فیلم فجر، استقلال رأی هیأت داوران بود. داوران جشنواره پارسال سیمرغها را میان «جرم» و «جدایی نادر از سیمین» تقسیم کردند و در عوض به فیلمهایی چون «33روز» و «راه آبی ابریشم» که آثار مورد تأیید مدیران سینمایی بودند اعتنای چندانی نکردند. چند روز پس از برگزاری مراسم اختتامیه، علیرضا سجادپور اعلام کرد که اگر جای هیأت داوران بود سیمرغ بلورین بهترین فیلم را به 33روز میداد.نباید فراموش کرد که جشنواره فیلم فجر به هر حال خاستگاه دولتی دارد و برگزیدگانش نیز حتی اگر کاملا توسط هیأت داوران انتخاب شوند، باز درنهایت همه چیز بهنام وزارت ارشاد و معاونت سینمایی نوشته میشود.
باید دید محمد خزاعی بهعنوان دبیر سیامین جشنواره فیلم فجر، میتواند مثل جشنواره فیلم دفاع مقدس و جشنواره فیلم کیش همه را راضی نگهدارد؟ آیا میتواند جشنوارهای برگزار کند که در انتها هم سینماگران از او رضایت خاطر داشته باشند و هم مدیران ارشاد شاهد همسویی جشنواره و برگزیدگانش با سیاستهای خود باشند؟ باتوجه به اتفاقات سال گذشته دامنه اختیارات دبیر جشنواره چقدر خواهد بود؟ پاسخ درست به این سؤالها را شاید تنها وقتی بتوان داد که اختتامیه سیامین جشنواره فیلم فجر برگزار شده باشد.