یک سری مواد غذایی وجود دارد که به نام «غذاهایی با کالری منفی» معروف هستند. این مواد غذایی نسبت به سایر مواد، انرژی بیشتری برای هضم خود نیاز دارند؛ یعنی بدن انرژی بیشتری برای هضم آنها میسوزاند و در عین حال نمیتواند کالری زیادی از آنها برای خود ذخیره کند. پس علاوه بر این که باعث سوخت چربیها می شوند، کمتر به چربی تبدیل شده و ذخیره میشوند.
مواد غذایی دارای چربی، پروتئین، کربوهیدرات، کالری، ویتامین و املاح هستند. ویتامینها، بافتهای بدن را تحریک میکنند تا آنزیم تولیدکنند که این آنزیمها باعث تجزیه و مصرف انرژی موجود در غذاها میشوند.
بنابراین غذاهایی با کالری منفی، غذاهای غنی از ویتامین و املاح هستند که نه تنها باعث مصرف انرژی حاصل از خود میشوند، بلکه انرژی اضافی موجود در طی عمل هضم را مصرف می کنند. البته مصرف این گونه مواد غذایی زمانی در کاهش وزن مؤثر است که غذاهای پُرکالری و فاقد مواد مغذی مثل انواع تنقلات، چیپس و ... را مصرف نکنید.
مواد غذایی با کالری منفی یا چربیسوز شامل انواع مختلفی از میوهها و سبزیها است که شامل مواد غذایی زیر هستند:
از سبزیها:
مارچوبه، چغندر، کلم، کلم بروکلی، هویج، گُل کلم، کرفس، کاسنی، فلفل قرمز، خیار، شاهی، سیر، لوبیاسبز، کاهو، پیاز، تُربچه، اسفناج، شلغم و کدو سبز است.
از میوه ها:
سیب، زغال اخته، طالبی و گرمک، گریپ فروت، لیموترش، اَنبه، پرتقال، هلو، آناناس، تمشک، توتفرنگی، گوجهفرنگی، نارنگی و هندوانه است.
www.masterchefmag.com