همیشه استشمام عطر و رایحههای دلنشین، لذت بخش است و حال و هوای آدم را عوض میکند. مواد غذایی خوش عطر و بو نیز همین خاصیت را دارند و باعث میشوند که خیلی زود احساس بهتری پیدا کرده و لبخند بزنید. با ما همراه باشید تا با این مواد غذایی آشنایتان کنیم.
قدرت بوها را دست کم نگیرید
چشمانتان را ببندید و عطر نان تازه یا بیسکوییت داغ را تصور کنید. اگر احساس شادی یا آرامش بهتان دست داد معنیاش این است که این مواد غذایی احساس مثبتی به شما میدهند و تأثیر آنها روی مغز فوری است.
به عقیدهی متخصصان گیرندههای بو با سیستم لیمبیک مغز در ارتباط هستند که مرکز احساسات، هیجانات و خاطرات قدیمیتر است. بوها و رایحههای دلنشینی که به خاطرات خوب مربوط میشوند احساسات مثبتی را برمیانگیزند. البته دریافت برخی بوها فقط به دلیل یادآوری خاطرات گذشته باعث خوش اخلاقی نمیشوند بلکه این بوها روی تعادل نروشیمیایی مغز اثر گذاشته و خلق و خوی شما را بهتر میکنند.
یک فنجان دم کردهی نعنا فلفلی یا یک فنجان «هات چاکلت» ی که روی آن پودر دارچین ریخته شده باشد میتواند خستگیتان را کاهش داده و نشاط را به شما بازگرداند
برای این که لبخند روی لبهایتان نقش ببندد و خوشخلقتر شوید مواد غذایی که در زیر معرفی میکنیم را در منوی روزانهتان قرار دهید. خواهید دید که عطر و بوی مطلوب آنها چه تأثیر مثبتی روی شما خواهد گذاشت.
وانیل: چای، بستنی وانیلی
اگر ناراحت، عصبی و بیحال هستید وانیل را دریابید. چند قطره اسانس وانیل را در شربت، چای و یا هر نوشیدنی دیگری که دوست دارید بچکانید و همان طور که مینوشید عطر آن را با تمام وجودتان استشمام کنید. این کار باعث آرامش شما شده و کاری میکند که دنیا را رنگی و زیبا ببینید.
محققان دریافتهاند که وانیل احساس نشاط و آرامش ایجاد میکند. برای این که حال و هوایتان عوض شود میتوانید از مواد غذایی دیگری که طعم وانیل دارند استفاده کنید مثل بستنی وانیلی، کلوچه های وانیلی و غیره.
چوب دارچین و نعنا فلفلی
عطر دارچین و نعنا فلفلی خستگی را رفع و سیستم عصبی مرکزی بدن را تحریک کرده و انگیزهی زندگی را بالا میبرد. یک فنجان دم کردهی نعنا فلفلی یا یک فنجان «هات چاکلت» ی که روی آن پودر دارچین ریخته شده باشد میتواند خستگیتان را کاهش داده و نشاط را به شما بازگرداند. میتوانید دارچین را به چایتان نیز اضافه کنید و یا در تهیهی غذاهای مختلف استفاده کنید.
بوی مرکباتی مثل پرتقال، لیموترش و نارنگی روی نروترانسمیتورهای مغز تأثیر میگذارند و استرس را رفع میکنند. در واقع این مواد غذایی تأثیر ضدافسردگی دارند
زنجبیل
متخصصان بروز احساس افسردگی را به کاهش میزان دوپامین نسبت میدهند. باید بدانید که زنجبیل این قابلیت را دارد که میزان دوپامین را افزایش دهد. محققان دریافتهاند که زنجبیل میتواند به بهبود افسردگی و رفع نگرانی و استرس کمک میکند. برای این که از عطر و طعم زنجبیل استفاده بیشتری ببرید در تهیهی غذاهای مختلف از این ادویهی پرخاصیت استفاده کنید. شیرینیهای زنجبیلی درست کنید.
البته میتوانید زنجبیل تازه را ورقه ورقه کرده و داخل وان حمامتان بریزید و دقایقی را در آب شناور شوید. خواهید دید که این کار حال و هوایتان را عوض خواهد کرد.
لیموترش و پرتقال
بوی مرکباتی مثل پرتقال، لیموترش و نارنگی روی نروترانسمیتورهای مغز تأثیر میگذارند و استرس را رفع میکنند. در واقع این مواد غذایی تأثیر ضدافسردگی دارند. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که نارنگی یکی از مرکباتی است که بوی آن، افراد را سرخوش و شاداب میکند و به آنها انرژی میدهد. البته عطر اسطوخودوس و گل رز نیز روی خلق و خوی افراد تأثیر مثبت میگذارد اما باید بدانید که بوی لیموترش تأثیر بیشتری روی سرحال کردن شما خواهد داشت.
زمانی که میخواهید از این میوههای آبدار و خوشطعم میل کنید اول ریههایتان را از عطر آنها پر کنید. کلاً میوه زیاد میل کنید و در این بین مرکبات بیشتری مصرف کنید.
قهوه
محققان دریافتهاند که بوی دانههای قهوهی بوداده نه تنها استرس را کاهش میدهد بلکه مانند آنتی اکسیدان عمل میکند. باید بدانید که کافئین موجود در قهوه از حافظه مراقبت کرده و خطر زوال قدرت درک زنان را کاهش میدهد. توجه داشته باشید اگر کافئین باعث بیخوابی تان میشود بهتر است قهوهی بدون کافئین بنوشید.
در نهایت توصیه میکنیم ورزش کنید. حالا که هوا بهاری و دل انگیز است هر روز بیست دقیقه پیاده روی کنید.
منبع: تبیان