این درحالی است که مسئولان وزارت بهداشت وعدههایی همچون رایگان شدن درمان در بیمارستانهای دولتی، رایگانشدن دارو در ایران، اجرای طرح پزشک خانواده، پرونده الکترونیک سلامت و چندین طرح دیگر را منوط به تخصیص بودجه مذکور کردهاند.براساس گزارش ایسنا، معاون پارلمانی وزیر بهداشت از پنج مأموریت تعریف شده برای وزارت بهداشت بهدنبال اختصاص شش هزار میلیارد تومان به این حوزه خبر داد و گفت:
هر چند شرط تحقق این شش هزار میلیارد تومان، اجرایی شدن فاز دوم قانون هدفمندی یارانههاست اما با توجه به اهتمام دولت و مجلس، میتوان راه دیگری پیدا و این ردیف بودجهای را زنده کرد.دکتر سیدرمضان محسنپور درباره مصوبه مجلس مبنی بر اختصاص شش هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت در قانون بودجه سالجاری، گفت:
براساس قانون بودجه باید ماهانه 500میلیارد تومان از این محل به وزارت بهداشت اختصاص یابد اما اجراییشدن بندهای بودجه مسیری دارد که باید طی شود. قانون بودجه سالجاری درماه دوم امسال مطرح و درماه سوم ابلاغ شده بنابراین اجرایی شدن آن نیازمند زمان است.وی گفت: شرط تحقق این شش هزار میلیارد تومان اجرایی شدن مرحله دوم قانون هدفمندی یارانههاست، اما از آنجا که اختصاص این شش هزار میلیارد تومان یک مبحث ملی و جدی است و دولت و مجلس برای تحقق آن اهتمام دارند، میتوان راه دیگری پیدا و این ردیف بودجهای را زنده کرد.
بهمنظور اطلاعیافتن از سرانجام تخصیص بودجه ششهزارمیلیارد تومانی سال 1391به وزارت بهداشت گفتوگویی را با علی سبحانیفر، نماینده سبزوار، جوبن و جغتای در مجلس شورای اسلامی انجام دادیم.
- با توجه به وعدههای داده شده در زمینه اجرای طرح پزشک خانواده و طرح درمان رایگان برای سال 1391در صورت اختصاص نیافتن بودجه شش هزار میلیارد تومانی سلامت به وزارت بهداشت چه اتفاقی خواهد افتاد؟
زمانی که فرایند بودجهریزی انجام گرفته و بودجهای برای وزارت بهداشت تعیین شده باشد، این بودجه در نهایت اختصاص پیدا خواهد کرد مگر آنکه تغییراتی در برنامه داده شود. فرض را بر این میگیریم که برنامه قرار بوده از اول سال اجرا شود اما با گذر چهار ماه اجرا نشده است، در ادامه این برنامه طبق قانون در اصلاح فصل، تغییر پیدا میکند اما زمانی که بودجهریزی انجام گرفته باشد، باید مطابق بودجه تخصص یافته نیز منابع تأمین شود.
- اما طبق اخبار منتشره هنوز بودجه ششهزارمیلیارد تومانی اختصاص داده نشده است، با توجه به این امر آیا طرحهای وزارت بهداشت در سالجاری طبق بودجه سال قبل پیگیری میشود؟
اختصاص نیافتن بودجه در سالجاری تنها مختص به بخش بهداشت و درمان نیست، بودجه خیلی از بخشها هنوز ارائه نشده و تخصیص نیافته است، چرا که بودجه اواخر برج دوم سالجاری یا اوایل برج سوم تصویب شد. پس از تصویب بودجه باید از سوی هیأت دولت اعلام شود و برای دستگاهها تخصیص داده شود.
بهدلیل اینکه دولت بودجه سال 1391را دیر به مجلس ارائه کرد، منابع نیز دیرتر برای بخشها اختصاص خواهد یافت. با توجه به این امر و روند بررسی بودجه در مجلس در سال 1391بهنظر میرسد تأخیری از سوی مجلس برای بررسی بودجه انجام نگرفته باشد، چرا که بودجه در اواسط تیرماه برای تأیید به شورای نگهبان فرستاده شده است و دولت نیز تا اواخر اینماه قرار بوده آن را به دستگاهها ابلاغ کند. بهدلیل این تأخیر انجام گرفته، هم در سال 1390و هم در سال 1391مجلس طبق یک مصوبه دوفوریتی اعلام کرد که دستگاهها میتوانند تا پایان شهریور از منابع تخصیص یافته برای بودجه سال 1390استفاده کنند. در واقع تأخیر دولت در ارائه بودجه به مجلس طی روال اخیر سبب دیرکرد در اختصاص بودجههای سالجاری شده است.