دانشمندان به تازگی روشی کشف کردهاند که به کمک آن میتوان از میکروبها برای تبدیل دیاکسیدکربن به سوخت مایع استفاده کرد.
گروهی از محققان در کالیفرنیا توانستهاند با تعدادی باکتری و یک سلول خورشیدی، مونواکسیدکربن را تبدیل به الکل بوتانول کنند. این فرآیند تولید سوخت، در آخرین شمارهی مجلهی «ساینس» چاپ شده است. دانشمندان بر این باورند که این روش بسیار مؤثرتر از تولید انرژی از ذرت و دیگر گیاهان است.
«لیو جیمز» از گروه مهندسی شیمی دانشگاه کالیفرنیا میگوید: «در تولید این سوخت از یک نوع باکتری به اسم «راکستونیا اچ ۱۶» استفاده میشود؛ به این ترتیب که آن را در یک مخزن آب کشت داده و بعد به آنها ۱۵ درصد دیاکسیدکربن اضافه میکنند. با این کار مواد اولیه برای تولید بوتانول فراهم میشود. بعد با اضافه کردن یک سلول خورشیدی استاندارد، این سوخت به دست میآید. ابتدا انرژی خورشید با در هم آمیختن دیاکسیدکربن، یونهای بارداری از اسید فرمیک را به وجود میآورد. میکروبها این یونها را میگیرند، چون غذایی پر انرژی برای آنها بهشمار میآیند. به این ترتیب بوتانول حاصل میشود که جایگزین بسیار مناسبی برای نفت است.»
در رآکتور آزمایشی که برای ساخت این بوتانول درست شده است، میتوان در ۸۰ ساعت حدود ۱۴۰ میلیگرم بوتانول به دست آورد. درست است که این بازده بسیار ناچیز است و در مقیاس اقتصادی به صرفه نیست و تازه میکروبها هم بعد از سه روز از بین میروند، اما این موفقیت نشان میدهد میتوان این فعالیت را در اندازهی بزرگتری دنبال کرد. این روش 9درصد بیشتر از روشهای معمول تولید انرژی توسط فوتوسنتز، انرژی خورشید را ذخیره میکند و پیشبینی میشود که به سرعت جایگزین روشهای قدیمی شود.