فاطمه که این روزها همه او را به نام قدیمیترین زندانی زن ایران میشناسند متهم است در تیرماه سال 72دوست همسرش را که مردی به نام مجید بود به قتل رسانده است. او وقتی دستگیر شد در بازجوییها گفت که مجید را با خوراندن دوغ مسموم به قتل رسانده است اما این نخستین و آخرین باری بود که زن میانسال به جنایت اعتراف میکرد چرا که پس از آن در همه جلسات دادگاه مدعی شد بیگناه است.
او در جلسات دادگاه گفت: مقتول در خانه ما مسموم شد و وقتی مأموران سراغ من و همسرم آمدند شوهرم از من خواست اعتراف کنم. او گفت که برایم رضایت میگیرد ولی این کار را نکرد و حالا میخواهم واقعیت را بگویم، من در این قتل بیگناه هستم. با این حال نخستین قاضی پرونده رأی به قصاص او صادر کرد اما دیوانعالی کشور حکم قصاص وی را تأیید نکرد. به این ترتیب فاطمه بار دیگر پای میز محاکمه رفت و این بار، کار به مراسم قسامه کشید. در پایان این مراسم بازهم حکم مرگ برای زن میانسال صادر اما این رأی بار دیگر نقض شد. فاطمه در دور سوم محاکمات نیز به قصاص محکوم شد اما این بار هم دیوانعالی کشور به رأی صادره ایراداتی گرفت و پرونده به دادگاه برگشت.
قدیمیترین زندانی زن در چهارمین جلسه محاکمه از اتهام قتل تبرئه شد اما این بار خانواده مقتول به رأی صادره اعتراض کردند و دیوانعالی کشور بعد از بررسی پرونده حکم را نقض کرد. اسفند سال87پنجمین دور محاکمات قدیمیترین زندانی زن آغاز شد. او در جلسه دادگاه پنجم باز هم همان حرفهای همیشگیاش را تکرار کرد اما برای چهارمین بار به قصاص محکوم شد و دیوانعالی کشور باز هم رأی را تأیید نکرد. در ادامه، پرونده این زن به شعبه 105دادگاه شهرری فرستاده شد تا دور جدید محاکمه او به ریاست قاضی خردمند برگزار شود. در طول ماههای گذشته چندبار برای محاکمه قدیمیترین زندانی زن ایران وقت تعیین شدهبود اما هربار درحالیکه فاطمه از زندان به دادگاه منتقل شده بود، بهدلیلی ازجمله نیامدن قاضی به دادگاه یا عدمحضور شاهدان، جلسه محاکمه برگزار نشد.
سرانجام روز گذشته، با انتقال زن میانسال از زندان به دادگاه، جلسه محاکمه او با حضور یک شاهد در شعبه 105دادگاه شهرری برگزار شد. در ابتدای جلسه، وکیل متهم به ایراداتی که او مدعی بود در دادنامه وجود دارد اشاره کرد و پس از آن متهم در جایگاه قرار گرفت و باز هم مدعی شد که بیگناه است. فاطمه گفت: من مرتکب قتل نشدم و به اصرار شوهرم جنایت را گردن گرفتم. سپس تنها شاهد حاضر در دادگاه در جایگاه قرار گرفت.
او با گفتن این جمله که زمان زیادی از حادثه گذشته و چیز زیادی بهخاطر نمیآورد مدعی شد که همه اظهارات قبلیاش را که در پرونده موجود است قبول دارد؛ اظهاراتی که به ضرر فاطمه بود و او را محکوم میکرد. با این حال به غیراز این زن که عروس سابق متهم بهشمار میرفت، نام سه شاهد دیگر هم در پرونده بود که هیچکدام از آنها در دادگاه حضور نداشتند. بنابراین قاضی خردمند ادامه جلسه دادگاه را به روز دیگری موکول کرد و دستور داد دیگر شاهدان نیز در جلسه آینده حضور داشته باشند. براساس این گزارش، در این پرونده در مجموع هشت شاهد وجود داشته که با طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده، چهار نفر از آنهادیگر در قید حیات نیستند.