انجمن جهانی تیزهوشان (منسا) در سال 1946 به همت یک وکیل اتریشی به نام رولند برییل و یک دانشمند و وکیل انگلیسی به نام دکتر لنسلوت ور با هدف جمع کردن افراد هوشمند، صرفنظر از هر نوع گرایش، ملیت، مذهب و ...وخدمت به آنها، پایه گذاری شد.
منسا در زبان لاتین به معنای "میز" است که این نام به نوعی به هدف این انجمن اشاره دارد که گردآوری افراد هوشمند به دور یک میز گرد با شرایط کاملا برابر است.
از جمله اهداف اصلی انجمن منسا میتوان به شناسایی، تقویت و استفاده از هوش انسانی در جهت منافع انسانیت، تشویق به پژوهش در باره طبیعت، مشخصات و کاربردهای هوش انسانی و افزایش تحریکات هوشمندانه با کمک ایجاد فضای مناسب جهت تعامل و مشارکت بین اعضا اشاره کرد.
انجمن تیزهوشان جهان نشریهای دارد که در راستای اهداف انجمن، مقالات تحقیقاتی پژوهشگران هوش و تواناییهای مغز انسان را منتشر میکند. علاوه بر این، منسا نشریات دیگری نیز دارد که به ارایه مقالات مورد علاقه اعضا و نقد و بررسی آنها میپردازد.
عضویت در منسا
شرط عضویت در انجمن جهانی تیزهوشان،کسب امتیاز لازم در یکی از آزمونهای تعیین ضریب هوشی انجمن و یا سایر آزمونهای معتبر و استاندارد مورد تایید انجمن است.نحوه رده بندی نتایج حاصل از آزمون به این صورت است که نتیجه آزمون بر حسب فراوانی مدل سازی شده و با نمودار استاندارد مطابقت داده میشود و جایگاه هر یک از شر کت کنندگان در آزمون نسبت به سایر افراد مشخص میشود و کسانی که بالاترین امتیاز را در گروه شرکت کننده خود کسب کنند، امکان عضویت در منسا را به دست میآورند.
علاوه بر آزمون اصلی منسا، شاخههای ملی و محلی منسا در کشورهای مختلف سالانه آزمونهای متعددی برگزار میکنند.
بر اساس سیاست منسا، نتیجه سنجش بهره هوشی شرکتکنندگان به هیچ عنوان، حتی برای خود شرکت کننده، افشا نمیشود.
ضمنا عضویت در این انجمن هیچ شرط خاصی نداشته و بیشتر اعضای آن را انسانهای عادی با مشاغل و سطح تحصیلات عادی تشکیل میدهند و منسا از عضو 3 ساله تا 94 ساله را در خود داشته است.
گردهمائیهای سالیانه منسا از شهرت و محبوبیت ویژهای برخوردار است.
mensa.org