همشهری آنلاین: رییس جمهور درباره روابط ایران و آمریکا و سخنان جو بایدن گفت: حرف‌هایی که از مقامات آمریکایی شنیده می‌شود، جدید و مثبت است و امیدواریم در رفتارشان هم تغییرات مثبت اتفاق بیفتد و اگر در رفتارشان هم شاهد تغییرات مثبت باشیم، در آن صورت ما هم با نگاه مثبت، آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

محمود احمدی نژاد

دکتر محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی در نشستی با اصحاب رسانه و نویسندگان مصری در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و مصر و راه‌های گسترش این روابط نیز گفت: آن‌چه در ذهن تاریخی خود از ملت مصر داریم ملتی بزرگ و تاریخ‌ساز است که برای او احترام زیادی قائلیم؛ این کشور دیار فرهنگ، تمدن و انسانیت است.

رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که «اگر ایران و مصر به عنوان دو برادر دست به دست هم بدهند، شرایط به نفع مطالبات ملت‌ها تغییر خواهد کرد» گفت: این چیزی است که شیاطین به شدت با آن مخالف بوده و تلاش می‌کنند، دست این دو برادر به هم نرسد.

وی با اشاره به موضوع فلسطین، اظهار کرد: اگر ایران و مصر در کنار هم قرار بگیرند مساله فلسطین به نفع ملت فلسطین حل خواهد شد.

وی با بیان این‌که «باید همه راه‌ها را برای توسعه روابط دو کشور باز کنیم» اظهار کرد: ایران و مصر تجربیات و امکانات فراوانی دارند که می‌توانند از آن به نفع پیشرفت یکدیگر استفاده کنند و ایران آماده است، روابط خود را در زمینه‌های گوناگون با مصر گسترش دهد.

رییس‌جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنین آمادگی دارد سطح روابط دیپلماتیک خود را با مصر ارتقاء دهد.

وی در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران با کشورهای منطقه خلیج فارس و نگرانی‌هایی که برخی رسانه‌ها آن را مطرح می‌کنند، اظهار کرد: 4 سال پیش در جلسه شورای همکاری خلیج فارس در دوحه شرکت کردم و اعلام نمودم که آماده همکاری کامل هستیم و 12 پیشنهاد برای توسعه همکاری‌ها ارائه کردم؛ ضمن این‌که در طول سال‌های گذشته به تمام کشورهای خلیج فارس سفر کرده و دست برادری به آنان داده‌ام.

وی با یادآوری جنگ صدام علیه ایران خاطرنشان کرد: اگرچه صدام جنگ را علیه ملت ایران شروع کرد، اما بعد از اسقاط صدام هیچ‌گاه به دنبال انتقام‌کشی نبوده و همواره به دنبال برادری هستیم.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: ایران در طول تاریخ، امنیت خلیج فارس را تامین کرده است؛ اما هر زمان که بیگانگان وارد منطقه خلیج فارس شده‌اند، ناامنی گسترش یافته است.

وی گفت: رابطه جمهوری اسلامی ایران با بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار مثبت و سازنده است و نباید به حرف‌هایی که در فضای رسانه‌ای و برخی فضاهای سیاسی مطرح می‌شود، توجهی کرد؛ چراکه اثری در واقعیات ندارد.

وی افزود: در خلیج فارس جز پایگاه‌های انگلیسی و آمریکایی، که شرایط را خاص کردند، هیچ مشکلی وجود ندارد.

رییس‌جمهور با اشاره به سفر به بسیاری از کشورهای منطقه از جمله بحرین به منظور تحکیم روابط دو جانبه اظهار کرد: البته امروز شرایط بحرین، مساعد نیست، باید با مردم بحرین خوش رفتاری شود. بالاخره انتخاب حق مردم است و همه باید از آن برخوردار باشند؛ البته ایران دخالتی در امور بحرین ندارد، اما از حقوق مردم بحرین و همه ملت‌ها دفاع کرده و به حکومت بحرین نیز توصیه داریم که به حق ملتش احترام بگذارد.

وی با اشاره به این‌که «غربی‌ها علاقه دارند، بگویند در منطقه خلیج فارس اختلاف و ناامنی وجود دارد» اظهار کرد: ملت‌های منطقه خلیج فارس با یکدیگر برادر و دوست هستند و هیچ اختلافی با یکدیگر ندارند، ولی دشمنان می‌خواهند وجود اختلاف را القاء کنند، اما ما چطور می‌توانیم به برادران خود اعتماد نکنیم و به دشمنان اعتماد کنیم.

وی تاکید کرد: غربی‌ها نمی‌خواهند در منطقه ما دوستی و برادری باشد؛ چراکه اگر برادری باشد دیگر جایی برای آنان نخواهد بود، آنان سالانه بیش از 50 میلیارد دلار اسلحه در منطقه به فروش می‌رسانند و اگر شایعه و القای اختلاف وجود نداشته باشد، چطور می‌توانند این میزان اسلحه را در منطقه به فروش برسانند.

رییس‌جمهور تصریح کرد: باید راهبردهای‌مان را تغییر داده و در نوع نگاه به مسائل منطقه تغییر ایجاد کنیم، اصولا دلیلی برای دشمنی وجود ندارد، چرا باید کسانی از ده‌ها هزار کیلومتر دورتر از ما هستند، بخواهند بر تعاملات ملت‌های منطقه مدیریت کنند.

وی خاطرنشان کرد: غربی‌ها خودشان صدام را برای حمله به ایران و سپس کویت ترغیب کردند و خودشان صدام را بهانه قرار داده و عراق را اشغال کردند.

رییس جمهور تصریح کرد: غربی‌ها قصد دارند بر منطقه خاورمیانه مسلط شوند؛ چراکه منطقه سرشار از انرژی و ثروت است و هر کس بر آن مسلط شود، کل دنیا را اداره خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: غربی‌ها می‌خواهند بر نفت کشورهای منطقه تسلط یابند و اگر با هم متحد باشیم آن‌ها نمی‌توانند این هدف خود را محقق سازند؛ لذا به دنبال تفرقه و اختلاف‌افکنی هستند تا به منافع خود برسند.

وی در پاسخ به سوالی درباره تحولات سوریه و دیدار دکتر صالحی با معاذ الخطیب، رییس معارضین سوریه، اظهار کرد: نظر ما درباره سوریه مثل تمام کشورهاست و معتقدیم انتخاب حاکمیت ملی، عدالت و احترام، حقوق اساسی همه ملت‌هاست و باید محترم شمرده شود، اما این حق از طریق جنگ به دست نمی‌آید؛ بلکه از طریق تفاهم ملی حاصل می‌شود، به خصوص در سوریه که جامعه‌ای طایفه‌ای دارد.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه نشانه‌هایی در حال مشاهده است که دو طرف در سوریه با هم گفت‌وگو کنند. درباره سوریه اظهارات امیدبخشی شنیده می‌شود که امیدوارم زمینه برای تفاهم ملی در این کشور فراهم شود.

رییس‌جمهور گفت: معتقدیم باید مسائل را برادرانه بین خودمان حل و فصل کنیم و دشمنان هیچ کاری به سود ملت‌ها انجام نمی‌دهند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره روابط ایران و آمریکا و سخنان جو بایدن، معاون رییس‌جمهور آمریکا در این خصوص تصریح کرد: حرف‌هایی که از مقامات آمریکایی شنیده می‌شود، جدید و مثبت است و امیدواریم در رفتارشان هم تغییرات مثبت اتفاق بیفتد و اگر در رفتارشان هم شاهد تغییرات مثبت باشیم، در آن صورت ما هم با نگاه مثبت، آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کد خبر 200393
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز