در همین زمینه یک متخصص تغذیه به مردم توصیه کرد در ایام نوروز از مصرف شیرینیتر و خامهای پرهیز کرده و از شیرینیهای خشک و در ابعاد کوچک استفاده کنند.مسعود کیمیاگر در گفتوگو با ایرنا، با اشاره به توصیههای تغذیهای در ایام نوروز افزود: از آنجا که برخی از افراد در ایام نوروز و گاه در یک روز به دفعات به دید و بازدید میروند، باید با یک برنامهریزی مناسب غذایی، از زیادهروی در مصرف میوه و تنقلات جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: افراد باید با برنامهریزی در دیدوبازدید اول از بین میوهها خیار مصرف کرده چرا که این میوه کم کالری است و در دید و بازدیدهای بعدی نیز برخی از میوهها و تنقلات را انتخاب کرده و از زیادهروی جدا پرهیز کنند. کیمیاگر اضافه کرد: مصرف چای در هر دیدوبازدیدی درصورتی که با قند مصرف نشود، منعی ندارد اما افراد باید سعی کنند که در مصرف شیرینی نیز زیادهروی نکنند. این متخصص تغذیه تأکید کرد:
شیرینی نوروز باید کوچک و بندانگشتی و ترجیحا از نوع شیرینیهای نان نخودی، برنجی یا گردویی کوچک باشد و از مصرف شیرینی تر پرهیز شود. کیمیاگر گفت: شیرینی تر و شیرینیهای بزرگ خامهای در نوروز جایگاهی ندارند چرا که از این نوع شیرینیها در هفته آن هم در زمان عصر یک یا دو بار استفاده میشود نه در ایام نوروز و در هر دید و بازدیدی، از سوی دیگر قرار دادن شیرینیتر روی میز پذیرایی در مدت زمان طولانی منجر به فاسد شدن آن میشود.
وی اضافه کرد: دیابتیها باید در ایام نوروز از نظر تغذیهای بیش از سایرین مراعات کنند این در حالی است که برخی از بیماران دیابتی بیماری خود را نزد بستگان خود پنهان کرده و پنهان کردن این موضوع موجب زیادهروی در مصرف برخی از مواد غذایی میشود که برای آنها مضر است.
دیالیزیها آجیل نخورند
یک متخصص کلیه گفت: دیالیزیها تا حد امکان آجیل نخورند و درصورت تمایل به مصرف آن از آجیلهای بینمک و تازه استفاده کنند و این کار را در نزدیک زمان دیالیز انجام دهند تا ترکیبات آجیل زودتر از بدنشان خارج شود.دکتر منصور گتمیری در گفتوگو با ایسنا افزود: برخی آجیلها پتاسیم زیادی دارند و مصرف زیاد آنها ممکن است برای بیماران دیالیزی مشکل ایجاد کند. وی با بیان اینکه میوهها ازجمله مرکبات حاوی پتاسیم زیادی هستند، گفت:
میوههایی مانند پرتقال، لیموشیرین و نارنگی پتاسیم زیادی دارند؛ بنابراین بیماران دیالیزی نباید در مصرف این میوهها افراط کنند و بهتر است روزانه یک پرتقال یا یک لیموشیرین مصرف کنند تا پتاسیم خون آنان بیش از حد متعارف افزایش نیابد. این متخصص کلیه با اشاره به مسافرت بیماران دیالیزی اظهار کرد: اگر این بیماران بیش از یکی دو روز قصد مسافرت دارند باید پیش از سفر با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مقصد بهمنظور دیالیز هماهنگیهای لازم را انجام دهند. وی افزود: تعداد کمی از بیماران، دیالیز صفاقی میشوند. این بیماران باید مایعات و وسایل استریل و پانسمان را در طول سفر به همراه داشته باشند؛ بهعنوان نمونه هر روز به چهار بگ مایعات نیاز دارند.
گتمیری در پایان گفت: بیماران دیالیزی میتوانند فعالیت بدنی سبک و مداوم مانند پیادهروی و شنا انجام دهند. این کار باعث میشود که مایعات بیشتری از طریق پوست و تنفس دفع کنند البته آنان نباید ورزشهای سنگین را انجام دهند و به عضلاتشان آسیب برسانند.