به گزارش ایرنا، پیش از این دانشمندان براین باور بودند که ۸۰ درصد اندازه قد هر فرد را ژنتیک مشخص میکند ولی نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که عوامل خارجی و محیطی نیز بر روند افزایش قد موثر است.
بر اساس نتایج یک تحقیق در انگلیس افزایش قد انسانها با پیشرفت آنان در مبارزه با بیماریها رابطه مستقیم دارد.
در این تحقیق آورده شده است که متوسط قد مردان در اروپا بین سال های ۱۸۷۰ و ۱۹۸۰، ۱۱ سانتی متر افزایش یافته است که این میزان برای هر ۱۰ سال حدود یک سانتی متر بوده است.
پروفسور تیموتی هاتون محقق دانشگاه اسکس گفت که در این تحقیق اندازه قد مردان ۲۱ ساله عضو ارتش ۱۵ کشور اروپایی بین سالهای ۱۸۷۰ و ۱۹۸۰ با هم مقایسه شده است. اندازه قد این مردان براساس فرم های پرشده در ارتش تعیین و با یکدیگر مقایسه شده است.
بر اساس نتایج این تحقیق در طول ۱۱۰ سال اندازه متوسط قد یک مرد اروپایی از ۱.۶۷ به ۱.۷۸ متر افزایش یافته است.
پروفسور هاتون خاطرنشان کرد : کاهش بعضی بیماریها از جمله بیماریهای تنفسی (سرماخوردگی، آنفولانزا) و دستگاه گوارش، که اغلب نوزادان را از بین میبرد، نقش کلیدی در تسریع افزایش قد در قرن گذشته ایفا کرده است.
وی افزود: دو سال اول زندگی برای رشد بسیار مهم است و کاهش مصرف شیرخشک در این سنین و تغذیه بیشتر با شیر مادر احتمال ابتلا به این بیماریها را کاهش میدهد.
به گفته این محقق کاهش در مرگ و میر نوزادان در قرن بیستم، شاخص خوبی برای بهبود شرایط زندگی مردم در این دوران است.
همچنین تمیزتر شدن هر چه بیشتر شهرها، بالا رفتن کیفیت خانهها، والدین تحصیل کرده و اهمیت دادن زیاد آنها به غذا و مراقبت بیشتر از فرزندان به همراه ورزش بیشتر سبب بالا رفتن میزان قد افراد شده است.
این در حالی است که میزان افزایش قد در میان زنان اروپایی به دلیل حضور نداشتن آنها در ارتش در طول این مدت، چندان مشخص نیست.
بر اساس آمار غیر رسمی مردان کشور هلند با میانگین قد ۱۸۴ سانتیمتر بلند قدترین مردان دنیا هستند. کشورهای دانمارک و سوئد و فنلاند نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.