فرامرز مجاب گفت :« گیاه چای به صورت بوته یا درختچه در چین و نواحی اطراف آن میروید و به مرور زمان به ایران و دیگر کشورهای اطراف انتقال پیدا کرده است وهمانطور که شاهد هستیم کشت چای در شمال ایران هم مرسوم است و به عنوان نوشیدنی مفید و موثر از آن استفاده میکنیم ».
وی در ادامه گفت:« مواد و ترکیبات اصلی موجود در چای شامل کافئین یا تئین ، ترکیبات فلانوئیدی و فلوئورمیباشد کافئین یا تئین که محرک اعصاب مرکزی است و برای رفع خستگی و تمدد اعصاب از آن استفاده می شود . ترکیبات فلانوئیدی ماده دیگری است که در چای وجود دارد برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی ، پیشگیری از سرطان بسیار مفید می باشد.ماده اصلی دیگری که در چای وجود دارد ،فلوئور می باشد که اثرات ضد پوسیدگی دندان دارد».
فرامرز مجاب ،عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در رابطه با خواص چای سبز گفت :«پژوهشگران بیان کردهاند که بسیاری از افرادی که عمرطولانی دارند روزانه مقدار زیادی چای سبز مینوشند ».
مجاب در ادامه گفت:« چای سیاه هم از انواع دیگر چای است که در کارخانهها طی عملیات اکسیداسیون به رنگ سیاه در آمده است اما شایان ذکر است که این چای مواد مفید نسبتا کمتری به نسبت چای سبز دارد . بعضی از شرکتها به چای سیاه مواد معطر و اسانسهایی اضافه میکنند تا بسیار مطبوع تر شود و مردم به راحتی از آن استفاده کنند ».
وی تاکید کرد: « توصیه میشود که چای سیاه به مقدار زیاد استفاده نشود زیرامصرف بیش از حد این چای میتواند باعث افزایش ضربان قلب ، کم خوابی و در مواردی هم میتواند باعث یبوست شود. هم چنین چای سیاه میتواند جذب آهن از دستگاه گوارش را به تاخیر بیاندازد ،مصرف در حد معمول مشکل خاصی را ایجاد نمیکند ».
این عضو هیئت علمی شهید بهشتی درباره چای سفید چنین گفت :«غنچهها و گلهای حاصل از چای را چای سفید میگویند ،اما این چای به دلیل گران بودن جنبه تفننی پیدا کرده است ».
منبع: سلامت نیوز