شهرداری تهران از 6سال پیش تاکنون مطابق مصوبه شورای شهر سوم کار افزایش سهم درآمدهای خود از منابع پایدار را دنبال میکند. منظور از درآمدهای پایدار ﺁﻥ ﺩﺳﺘﻪ ﺍﺯ ﺩﺭﺁﻣﺪﻫﺎیی است که تداومپذیر و باثبات است و حداقل در کوتاهمدت دچار نوسانات شدید نمیشود. علاوه بر این مطلوب بودن و انعطافپذیری نیز از دیگر ویژگیهای درآمدهای پایدار است و کسب درآمد از محلهایی را دنبال میکند که موجب ارتقای عدالت محوری شده، به ساختارهای زیستمحیطی، کالبدی و اقتصادی و اجتماعی لطمه نمیزند.
از سوی معاون مالی و اداری شهرداری تهران اعلام شد که سهم درآمدهای پایدار در بودجه شهرداری تا پایان امسال به بیش از 40درصد میرسد، حسین محمد پورزرندی با اعلام این مطلب اظهارداشت: تا پایان سال گذشته سهم درآمدهای پایدار در بودجه شهرداری 35درصد بود که با تلاشهای صورت گرفته در سالجاری به بیش از 40درصد میرسد.
وی گفت: آنچه در دهههای قبل بهعنوان یک آسیب جدی به شهر تهران لطمه زده است، سهم پایین درآمدهای پایدار در بودجه بود که در دوره جدید خدمت در شهرداری تهران بهدنبال افزایش این سهم هستیم. بنابراین گزارش، سهم درآمدهای پایدار در بودجه شهرداری تهران در سال 84، کمتر از 15درصد بود و افزایش آن به 40درصد در پایان سالجاری از نظر کارشناسان اتفاقی مهم در نظام مالی شهرداری محسوب میشود زیرا مانع از تأمین منابع مالی از محل فروش شهر برای درآمدزایی میشود. پورزرندی همچنین ابهام در منابع مالی شهرداریها که از سال 62 و پس از خودکفا شدن آنها آغاز شده و آسیبی جدی در اداره شهرها وارد کرده را ضروری دانست تا دولت محترم، تدبیری برای آن بیندیشد.