علی حسینی در گفتوگو با فارس گفت: هر کشوری راهنمای غذایی مخصوص به خود را دارد و در برخی از کشورها، این راهنمای غذایی به شکل هرم نشان داده میشود.
وی ادامه داد: هرم غذایی، گروههای غذایی و موادی که در هر گروه جای میگیرند را معرفی میکند بنابراین قرار گرفتن مواد غذایی در بالای هرم به این معنی است که افراد بزرگسال باید از این دسته از مواد غذایی کمتر مصرف کنند.
وی ادامه داد: دستهای که در بالا قرار میگیرد قندها و چربیها هستند و هرچه از بالای هرم به سمت پایین نزدیک میشویم به این معنی است که مقدار مصرف روزانه این دسته از مواد غذایی باید بیشتر از همه باشد.
این متخصص طب سنتی گفت: بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر 5 گروه اصلی غذایی است؛ این 5 گروه شامل گروه نان و غلات، میوهها، سبزیها، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزدانهها و گروه متفرقهای به نام قندها و چربیها میشود.
حسینی ادامه داد: مواد غذایی در هر گروه دارای ارزش غذایی تقریباً یکسانی است و میتوان از یکی به جای دیگری به شرط رعایت مقادیر جایگزین استفاده کرد.
وی در پاسخ به اینکه انرژی هر یک از این واحدها در هرم غذایی چگونه است، گفت: به عنوان مثال نان و غلات به ازای هر واحد از هرم غذایی 80 کیلو کالری انرژی میدهد، میوه 60 کیلوکالری، سبزی 25 کیلو کالری، شیر و لبنیات با چربی 2.5 درصد 90 کیلو کالری، گوشت با چربی متوسط 150 کیلوکالری و گروه چربی و قند به ترتیب هر گرم 9 کیلو کالری و 4 کیلو کالری انرژی تولید میکنند.