به گزارش ایرنا، بیماران دیابتی به زودی میتوانند با استفاده از یک کیت خانگی که با بررسی وضعیت عرق کردن بدن کار میکند آسیبهای عصبی ناشی از دیابت را تشخیص دهند.
این برچسب زمانی که بدن بیمار در وضعیت خوبی به سر میبرد از آبی تا صورتی تغییر رنگ میدهد، اما در زمان بروز مشکلات عصبی تغییر رنگی در آن ظاهر نمیشود.
نروپاتی دیابت یا آسیب عصبی عارضه شایع دیابت کنترل نشده است. نروپاتی دیابت به طور معمول بر اندام تحتانی اثر میگذارد و تخمین زده میشود که 50 درصد تمام بیماران دیابتی را مبتلا کند.
این وضعیت زمانی بروز میکند که سطوح بالای قند خون به فیبرهای عصبی آسیب میزنند.
نروپاتی دیابت با درد یا بیحسی همراه است، اما خطر اصلی زمانی بروز میکند که زخم جزئی به عفونت شدیدی تبدیل شده و با گسترش عفونت، بافت از بین رفته و پزشکان مجبور به قطع پای بیمار میشوند.
تخمین زده میشود که هر هفته 100 نفر به دلیل دیابت ناچار به از دست دادن یک پا میشوند.
تشخیص به موقع نوروپاتی دیابتی در مراحل اولیه نیازمند کنترل منظم است؛ یکی از روشهای تشخیصی موجود «الکترومیوگرافی» است که شامل قرار دادن الکترودها درون عضلات و بررسی عملکرد اعصاب محیطی است.
این روش در مراکز درمانی و زیر نظر متخصص انجام میشود، اما محققان روش سادهتری را ابداع کردهاند.
این روش بر این اساس کار میکند که آسیب عصبینه تنها به از دست دادن حس منجر میشود بلکه موجب بد کار کردن سیستم عرق کردن بدن میشود که به نوبه خود موجب بروز پوست خشک غیرمعمول بر روی پا میشود.
این بر چسب شامل نمک آبی بدون آب کبالت II کلرید، که واکنش نشان میدهد و رنگ آن زمانی که در معرض آب قرار میگیرد آبی میشود.
این برچسب پس از قرار گرفتن در کف پا در مدت 10 دقیقه میزان تعرق را بررسی میکند؛ تغییر رنگ چسب از آبی به صورتی نشاندهنده مناسب بودن شرایط و عدم تغییر رنگ در اثر نبود عرق به معنای وجود مشکل در اعصاب پا است.
محققان دانشگاه آکسفورد عملکرد این برچسب به نام "نروپد"(Neuropad) را بر روی 3000 بیمار دیابتی بررسی کردند که نتایج بدست آمده حاکی از دقت 86 درصدی این چسب در تشخیص آسیبدیدگی عروق پا است.