همشهری آنلاین: تعداد تذکرها و سوال های نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزرای دولت یازدهم در سال ۱۳۹۳ به ۴۶۷۰ عدد رسید که این آمار نسبت به گذشته و دولت های پیشین افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش ایرنا، تذکر و سوال نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزرا نوعی نظارت محسوب می‌شود، اما نمایندگان معتقدند عده ای در مجلس از این ابزار نظارتی به عنوان دستاویزی برای تسویه حساب‌های جناحی و سیاسی بهره می‌برند.

هر چند که تذکر و سوال و حتی استیضاح حق مجلس است، اما باید توجه کرد که در شرایط حساس کنونی کشور اولویت‌های مهم‌تری وجود دارد که قطعا هر مسوول دلسوزی که قلبش برای نظام و انقلاب می‌تپد به خوبی به این مسایل واقف است.

در حال حاضر که موضوع اقتصاد و معیشت مردم یکی از دستور کارهای مهم دولت تدبیر و امید است، انتظار آن بود که برخی از نمایندگان مجلس بیش از آن که با طرح سوال و تذکر نادرست وقت وزرا را بگیرند به فکر تعامل و همکاری با دولت باشند و با وضع قوانین راهگشا مسیر دولت را هموارتر کنند.

تذکر و سوال نمایندگان از زمان آغاز به کار دولت یازدهم موضوعی فراموش نشدنی است، منتقدان از همان ابتدای دولت یازدهم موج تذکرها و سوال‌های خود را به سوی دولتمردان روانه کردند، به طوری که میزان تذکرها و پرسش ها در یک سال اخیر از وزیران دولت یازدهم چندین برابر دولت قبلی است.

بر این اساس، تذکرهای مجلس نهم به دولت از هفتم خرداد 91 تا آخر سال 92 ، 9هزار و 225 مورد و در سال 93، سه هزارو 619 مورد بوده است که می توان گفت از ابتدای مجلس نهم 12 هزار و 844 تذکر از سوی مجلس به دولت داده شده است.

همچنین میزان سوال‌ها از دولت از هفتم خرداد 91 تا پایان سال 92، هزار و 676 مورد و در سال 93 هزار و 51 مورد بوده که میزان کل آن را می توان دو هزار و 727 دانست.

بدین معنا که میزان پرسش‌ها از دولت یازدهم در طول یک سال اخیر به اندازه میزان سوالات در دو سال قبل بوده است.

در مجموع تعداد تذکرها و پرسش‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزرای دولت تدبیر و امید در طول سال جاری به 4670 عدد رسیده که نسبت به گذشته و دولت‌های پیشین افزایش بیشماری داشته است.

  • بیشتر سوال ها و تذکرها به وزرا جنبه سیاسی و جناحی دارد

عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در این باره با اشاره به این که فضای انتقاد در این دولت باز است، گفت: این موضوع باعث شده که بسیاری از منتقدین دست به تخریب دولت می زنند.

وی با یادآوری این که حجم سوال ها و تذکرها از دولتمردان یازدهم در یک سال جاری نسبت به گذشته چند برابر شده است،اظهار داشت: اکثر این سوالات و تذکرات جناحی و سیاسی است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: برخی از نمایندگان با کلیات دولت در تضاد هستند و با نگاه سیاسی به این دولت می نگرند از این رو تذکر و سوال مطرح می کنند و می خواهند به نوعی دولت را با پرسش ها و تذکراتشان مورد هجمه قرار دهند.

وی افزود: البته بسیاری از نمایندگان نیز هستند که یا اصلا سوال و تذکری نداده یا اگر سوالی یا تذکری داده اند بسیار اندک بوده که این احترام به افکار عمومی و احترام به رای مردم و در راستای کمک به دولت بوده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: البته بسیاری از نمایندگان نیز خود را برای انتخابات مجلس دهم آماده می‌کنند از این رو این گونه تذکرها و سوالات را می‌دهند.

  • برخی از نمایندگان با برخی سوالات و تذکرات به دنبال گروکشی هستند

ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی نیز بر این باور است که آمار بالای سوال‌ها و تذکرها از یک سو وقت زیادی از نمایندگان و طراحان سوال می‌گیرد و وزرا به جای این که به امورات دیگر بپردازند به تذکرات و سوالاتی می‌پردازند که برخی از آنها حتی نمی‌تواند خواسته‌های آنان را برآورده کند.

وی خاطرنشان کرد: نمایندگان خودشان وضعیت را می‌دانند، طرح بعضی از تذکرات و سوالات با توجه به شرایط فعلی امکان عملی شدن و یا دریافت پاسخ قانع کننده از سوی دولت ندارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: البته برخی سوال ها و تذکرها به دلیل مسایل سیاسی و تفکر جناحی و گروهی است، ما شاهدیم که برخی مواقع عده ای پرسش خود را مطرح می‌كنند و بعد از مدتی سوال خود را پس می‌گیرند، این نشانه آن است که این ها مجلس را سر کار گذاشته‌اند و می‌خواهند دولت را مشغول به این مسایل کنند.

نکو افزود: البته برخی نیز به دنبال گروکشی‌ها هستند تا با سوال مطرح کردن یک کار خاص در منطقه آنان انجام شود.

  • تذکرها و سوال هایی که شکل واقعی خود را از دست دهد، غیر اخلاقی است

همچنین عباسعلی منصوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این که سوال و تذکر حق نماینده است، اظهار امیدواری کرد که تعامل بیشتر دولت و مجلس باعث کاهش سوالات و تذکرات شود.

وی با تاکید بر این که هر تذکر و سوالی که شکل واقعی خود را از دست دهد کار غیر اخلاقی به حساب می آید، گفت: امیدواریم که سمت و سوی تذکرها و سوال ها در آینده جناحی و سیاسی نباشد.

نماینده مردم کاشان در مجلس افزود: البته در مجلس طبیعی است که برخی ها تذکرها و سوال ها سیاسی و جناحی داشته باشند که این کار نادرستی است.

  • بهانه جویی ها و مانع تراشی های جریان‌های افراطی در حق دولت پایانی ندارد

کمال الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل در مجلس نیز اظهار داشت: ظاهرا بهانه جویی‌ها، مانع تراشی‌ها و دام گستری‌های برخی اشخاص و جریان‌های افراط در حق دولت پایانی ندارد.

وی افزود: برخی نمایندگان از هر اهرم ممکن برای زیر بلیط خود آوردن دولت مقتدر استفاده می‌کنند ولی این افراد بدانند که این گونه اقدامات بی‌فایده است.

عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس خاطرنشان کرد: برخی نمایندگان برای منافع، باند، گروه، جناح و حتی خانواده‌های خود بسیار از وزرا سوال دارند.

وی ادامه داد: عده‌ای می‌خواهند انرژی دولت را در مسایل جانبی مصرف کنند تا به مذاکرات هسته‌ای پرداخته نشود.

  • برخی بر اساس گرایشات سیاسی تلاش دارند دولت را ناکارآمد معرفی کنند

رمضانعلی سبحانی فر نماینده مردم سبزوار در مجلس با یادآوری این که سوال و تذکر حق نماینده است، گفت: البته این که این حق چگونه و در کجا استفاده شود باید در نظر گرفته شود.

وی افزود: این سوال‌ها و تذکرها یا جنبه‌های منطقه ای دارد، گاهی نیز به حق تضییع حقوق شده و نماینده سوالی می‌کند البته ما وضعیت بضاعت دولت را در بحث درآمدی می‌دانیم باید در آن حد از دولت انتظار داشته باشیم.

نماینده مردم سبزوار در مجلس یادآور شد: گروهی به این موضوعات توجهی ندارند بلکه می‌خواهند بر اساس گرایشات سیاسی دولت را ناکارآمد معرفی کنند که این افراد به لحاظ تعداد کمتر ولی پرسروصداتر هستند.

کد خبر 290204

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha