یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: بچه‌ها عاشقش هستند و کار مادرها را ساده می‌‌کند. ناگت مرغ را می‌گوییم که غذایی ساده و البته خوشمزه است. با این تصور که مرغ را به آرد آغشته‌اند و سرخ کرده‌اند. اما ترکیبات دیگری نیز در این غذای مورد علاقه وجود دارد.

در این مطلب شما را با آن چه که باید در خصوص ناگت‌ها بدانید بیشتر آشنا مي‌کنیم. با ما همراه باشید..

  • ناگت از کجا آمده است؟

برای نخستین بار در سال 1980 بود که شرکت مک دونالد اولین ناگت مرغ را روانه بازار مواد غذایی کرد. اما کاشف ناگت روبرت سی بیکر، استاد دانشگاه کرنل است که از سال 1960 دستور غذاهای زیادی با مرغ ارائه داده بود تا آمریکایی‌ها را به مصرف مرغ بیشتر تشویق کند. تا اینکه امروزه در هر فروشگاهی ناگت‌های آماده در یخچال‌ها در معرض دید قرار دارد تا شما پول‌تان را بدهید و یک ماده غذایی با ارزش غذایی اندک و متفاوت با مرغ تهیه کنید.

  • پروتئین ناگت نصف پروتئین مرغ

گوشت سفید مرغ پخته شده حدود 26 درصد پروتئین دارد در حالی که ناگت‌های با کیفیت بین 10 تا 18 درصد و اکثر آن‌‌ها بین 13 تا 14 درصد پروتئین دارند. این تفاوت نشان می‌‌دهد که ناگت‌ها صرفاً از مرغ تشکیل نشده‌اند. یعنی اینکه هر چه میزان ترکیبات دیگر ناگت بیشتر باشد میزان پروتئین آن کمتر خواهد شد.

نتایج پژوهشی که در سال 2013 در American Journal of Medicine به چاپ رسید نتایج تأمل برانگیزی داشت.محققان دانشگاه می‌سی‌سی‌پی ناگت‌ها را مورد بررسی قرار داده و مشاهده کردند که گوشت آن‌‌ها صرفاً از 40 تا 50 درصد عضله مرغ تشکیل شده است و مابقی آن عصب، استخوان، غضروف و چربی است. البته این بررسی مخصوص ناگت‌های باکیفیت بود و ترکیبات ناگت‌های بی کیفیت بدتر از این حرف‌‌ها است.

  • ناگت‌ها: سرشار از چربی

با وجود اینکه سینه مرغ پخته شده فقط 2 درصد چربی دارد اما میزان چربی موجود در ناگت‌ها بین 7 تا 17 درصد است. در نتیجه هر 100 گرم ناگت یعنی حدود 5 عدد از آن بین 185 تا 255 کیلوکالری به بدن می‌رساند. با وجود اینکه ناگت‌های سرخ شده حاوی روغن آفتاب‌گردان هستند که مقاومت بیشتری به حرارت بالا دارد اما ما توصیه می‌کنیم در صورت امکان از ناگت‌هایی استفاده کنید که از روغن کلزا برای سرخ کردنشان استفاده شده باشد. در حین گرم کردن آن‌‌ها نیز از افزودن روغن بپرهیزید و فقط در فر یا ماهیتابه‌های نچسب گرم‌شان کنید.

  • ناگت: حاوی کربوهیدرات بالا

مرغ فاقد کربوهیدرات است اما ناگت‌ها حدود 12 تا 23 درصد کربوهیدرات دارند. در حالی که کربوهیدرات سیب زمینی بین 18 تا 20 درصد است. این کربوهیدرات مربوط به خرده نان یا آردی است که ناگت را در آن می‌غلتانند. ناگت‌هایی که حاوی میزان زیادی کربوهیدرات هستند معمولاً میزان پروتئین کمتری دارند.

اگر از دیابت رنج می‌برید و قصد مصرف ناگت را دارید یادتان باشد که در آن وعده غذایی میزان نان و دیگر مواد نشاسته‌ای را کاهش دهید. 5 عدد ناگت به اندازه 30 گرم نان (معادل یک هشتم نان باگت) کربوهیدرات دارد.

اگر نسبت به گلوتن حساسیت دارید بدانید که ناگت‌ها اصلا مناسب شما نیستند چون در آرد یا خرده نان گندم غلتانده می‌شوند.

  • ناگت و نمک زیاد آن

١٠٠ گرم ناگت بین 0.8 و 1.5 گرم نمک دارد که به طور متوسط 20 درصد نیاز روزانه ی ما (6 گرم) را تشکیل می‌دهد. توصیه می‌کنیم در حین خرید محصول به ترکیبات آن دقت کنید. محصولاتی انتخاب کنید که میزان نمک موجود در آن در هر 100 گرم بیش از 1 گرم نباشد اما مطمئن باشید که میزان نمک موجود در ناگت‌هایی که در فست فودها میل می‌کنید بیش از 1 گرم است.

اگر دچار فشار خون بالا هستید و ناگت مصرف کرده‌اید حواستان باشد آن روز از مصرف دیگر مواد غذایی صنعتی یا سوسیس و کالباس بپرهیزید و مصرف پنیر را محدود کنید.

 

ناگت

  • ناگت‌ها: مواد افزودنی فراوان

مواد نگهدارنده، مواد ثابت کننده و غیره که جذب‌شان برای سلامتی خیری ندارد در ناگت فراوان است. برخی از ناگت‌ها تا 8 نوع ماده افزودنی مختلف دارند. به عقیده محققان این مواد افزودنی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی مانند ام اس و ... می‌شوند.

  • ناگت‌ها حاوی ترکیبات سمی

ناگت‌های ترد با آن رنگ طلایی هر کسی را به اشتها می‌آورند. اما سرخ کردن است که آن‌‌ها را تا این اندازه ترد می‌کند اما این سرخ کردن باید بسیار ملایم باشد. چون سرخ کردن مواد غذایی با دمای بالا باعث بروز واکنش‌هایی بین کربوهیدرات‌ها و اسیدهای آمینه مواد غذایی شده و به سمت تولید ترکیبات سمی برای بدن می‌روند. مواد غذایی سرخ کردنی سرشار از آکریلامید هستند. به عقیده متخصصان این ترکیب خطر بروز سرطان در بین مصرف کننده‌ها در هر رده سنی را افزایش می‌دهند. با این حال اگر هر از گاهی چند عدد ناگت (هر هفته یک مرتبه) میل کنید خطری شما را تهدید نخواهد کرد.

توصیه ما این است که مصرف این قبیل مواد غذایی به صورت روزانه و مداوم نباشد و از سرخ کردن دوباره آن‌‌ها در روغن زیاد بپرهیزید. بهتر است ناگت را داخل فر یا ماهیتابه نچسب با حرارت حداقل 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

مصرف ناگت برای کودکان زیر 3 سال توصیه نمی‌شود. کودکان 3 سال می‌توانند 2 عدد ناگت و کودکان 6 ساله 4 عدد ناگت مصرف کنند. کودکان بعد از 10 سالگی می‌توانند 6 عدد ناگت مصرف کنند.

منبع: تبيان

کد خبر 306240

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha