اگر شما به یک خوراکی یا نوشیدنی علاقه دارید باید بدانید که در جای دیگری از این کره خاکی میلیونها انسان دیگر نیز هر روز از این خوراکیها مصرف میکنند. حتی برخی از این خوراکیها جزو مواد غذایی هستند که در متون علمی توصیه چندانی برای مصرف مداوم آن ها نمیشود. اما باز هم مردم از این مواد غذایی میخورند و بدون شک از خوردنشان نیز لذت میبرند. در این مطلب 9 ماده غذایی پرطرفدار و پر مصرف در دنیا را عنوان میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
- سیب زمینی سرخ کرده
بدون شک شما هم از زمانی که سیب زمینیهای خام را داخل ماهیتابه ی پر از روغن می ریزید هوس خوردن آن ها را در سر می پرورانید. سیب زمینی سرخ کرده در همه جای دنیا طرفداران خود را دارد. آمارها نشان میدهند که سالانه 11 میلیارد کیلو سیب زمینی برای تهیه سیب زمینی سرخ کرده استفاده میشود. البته به جز آن مقدار سیب زمینی که در منازل برای این کار اختصاص داده میشود. در نتیجه با وجود سرخ کردنی بودن این ماده غذایی و میزان بالای روغن آن هنوز هم سیب زمینی سرخ کرده یکی از خوراکیهای دلچسب و مورد علاقه مردم دنیاست.
- پنیر
پنیر از هر نوعی که فکرش را بکنید یکی دیگر از مواد غذایی پرطرفدار و پر مصرف در سرتاسر جهان است. پنیر یکی از بهترین و مفیدترین محصولات لبنی است که برای جذب کلسیم و دیگر مواد مغذی بدن لازم است. امروزه مردم با انواع پنیرها آشنایی پیدا کرده و به مصرف آن ها روی آوردهاند. البته همیشه این توصیه وجود دارد که از انواع کم چرب آن استفاده شود و در عوض در مصرف پنیرهای پرچرب زیاده روی نشود.
- نوشابه
بعد از 125 سال از تولد نوشابه، در هر ثانیه 4000 لیتر از این نوشیدنی پرطرفدار در جهان نوشیده میشود. هر روز که میگذرد نیز انواع جدید آن به بازار میآید. نوشیدنیهای انرژیزا و غیره جزو سوداهایی هستند که به مرور جای خود را پیدا کرده و تبدیل به نوشیدنیهای پرطرفدار شدهاند. تا حدود 20 سال بعد کمپانی کوکاکولا سردمدار نوشیدنیهای بدون الکل خواهد شد و برای همیشه خواهد ماند. اما واقعیت این است که مصرف زیاد و افراطی این قبیل نوشیدنیها خیری برای سلامتی ندارد و بدن را در معرض انواع بیماریها از قبیل دیابت، فشار خون بالا، پوکی استخوان و غیره قرار میدهند.
- قهوه فوری
نسکافه یکی از مارکهای معروف و پرمصرف قهوه فوری در سرتاسر جهان است. طبق آمارهای ارائه شده در هر ثانیه حدود 4600 فنجان قهوه در جهان نوشیده میشود. البته قهوه نوشیدنی خوب و مفیدی است. کاهش شکر افزوده و مصرف متعادل آن برای بدن مفید است.
- ماهی تیلاپیا
مصرف ماهی تیلاپیا در ایران به تازگی رواج پیدا کرده است در حالی که در کشوری مانند آفریقا قرنها است که مردم از این ماهی مصرف میکنند. از حدود 4 هزار سال پیش پرورش این ماهی در مصر باستان رایج بوده است. اخیراً مصرف ماهی آزاد نیز رواج بیشتری یافته اما تیلاپیا همچنان در صدر پرمصرفترین ماهیها در جهان قرار دارد. معمولاً قیمت این ماهی کمتر بوده و پرورش آن سادهتر است. این گونه ماهی به راحتی خود را با محیط وفق داده و پرورش مییابد. اگر شما به ماهی علاقه زیادی دارید حتماً این ماهی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
- آدامس
تبلیغات مستمر و قابل توجه آدامس یکی از عوامل شهرت آن در جهان است. با این حال جویدن آدامس به دیروز و پریروز بر نمیگردد. اهالی قبایل آمازون دخانیات و یونانیهای باستان رزین میجویدند. امروزه خواص زیادی برای آدامس برمیشمرند. مردم آدامس را برای پیشگیری از پوسیدگی دندانها، داشتن نفس خوشبو، رفع طعم سیگار و بهبود هضم غذا میجوند. با وجود برخی از مخالفتها مردم جهان از جویدن آدامس لذت میبرند. بهتر است از انواع بدون قند آن استفاده شود.
- شکلات صبحانه نوتلا
نوتلا جزو خوردنیهایی است که کمتر کسی میتواند در برابر آن مقاومت کند. یک شکلات مخصوص صبحانه تهیه شده از فندق و شکلات. با وجود قیمت بالای آن و شک و شبهای که در خصوص ارزش غذایی آن وجود دارد اما باز هم نوتلا یکی از خوراکیهای ثابت صبحانهی مردم جهان است. طبق آمار در هر ثانیه حدود 9.5 کیلوگرم از این شکلات خوشمزه مصرف میشود.
- جلبکها
شما بدون اینکه متوجه باشید هر سال حدود یک کیلوگرم جلبک مصرف میکنید. البته این میزان مدیون مصرف منظم سوشی نیست. بلکه جلبکها در محصولات غذایی دیگری مانند سسها، مایونز، شیرینیجات و اکثر غذاهای آماده وجود دارند. البته اگر میل به غذاهای ژاپنی دارید حتماً از جلبک و سوشیهای تهیه شده با آن استفاده کنید. چون ارزش غذایی بالایی دارند.
- کچاپ
اگر تصور ميکنید که کچاپ فقط به درد مصرف سیب زمینی سرخ کرده میخورد اشتباه میکنید. از این سس در تهیه انواع غذاها استفاده میشود. از سال 1869 که هنری جان هاینز سس کچاپ را تولید کرد تاکنون، سالانه بیش از 650 میلیون سس کچاپ به فروش رفته است. البته سس کچاپ حاوی خواص و ارزش غذایی بالایی است و مصرف آن توصیه میشود. اما در هر صورت حواستان باشد که در دام زیاده روی نیفتید.
نظر شما