اما دقیقاً چرا تنهایی این اثرات بد را بر سلامت و بهزیستی شما دارد؟
به نوشته لايوساينس یک دلیل، بر اساس یک بررسی جدید، ممکن است مربوط به تغییرات سلولی باشد که احساس تنهایی در بدنهای ما برمیانگیزد و میتواند ما را به عفونتهای ویروسی آسیبپذیرتر کند.
دکتر جان کاسیوپو، استاد روانشناسی و علوم اعصاب رفتاری در دانشگاه شیکاگو و یکی از دو نویسنده بررسی جدید میگوید: احساس تنهایی به معنای آن است در یک محیط مرتبط با اجتماع نباشید، بلکه در محیطی نسبتاً خصمانه قرار داشته باشید.
کاسیوپو نوشت:«در محیطهای مرتبط با اجتماع، حفاظت در مقابل عفونتهای ویروسی بهخصوص مهم است، درحالیکه در محیطهای خصمانه حفاظت در مقابل عفونتهای باکتریایی اهمیت دارد.»
بهعبارتدیگر، تغییرات سلولی که (در فردي كه احساس تنهايي ميكند) باعث گرایش به حفاظت در برابر باکتریها میشود، ممکن است به قیمت از دست دادن توانایی فرد در برابر عفونتهای ویروسی تمام شود.
پژوهشگران در این بررسی تنظیم ژن سلولهای سفید خون را که در محافظت بدن در برابر هم باکتریها و هم ویروسها نقش دارند، آنالیز کردند- در 141 انسان سالمند در طول یک دوره پنجساله و در یک گروه جداگانه میمونهای ماکاک رزوس که رفتارهای دال بر انزوای اجتماعی را نشان میدهند.
این پژوهشگران به این نتیجه رسیدند التهاب و اختلال در پاسخهای ضدویروسی بدن در اثرات بد تنهایی بر سلامت نقش دارد.
به نظر میرسد این یافتهها از پژوهشهای پیشین حمایت کنند در سالمندان، احساس انزوای اجتماعی ممکن است خطر مرگ زودرس را تا 14 درصد افزایش دهد.
دکتر ماتیو لوربر، رئیس موقت روانپزشکی کودک و نوجوان در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک که در این بررسی شرکت نداشت، دراینباره میگوید: «این بررسی بهطور خاص نشان داد تنهایی باعث واکنشهای فیزیولوژیک در افراد میشود.»
نظر شما