سه‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: اگر دوست دارید در میانسالی و بعد از آن هم مفاصل قوی و انعطاف پذیر داشته باشید، سعی کنید مواد غذایی را که در ادامه ذکر می‌شود به طور منظم در تغذیه‌تان بگنجانید...

مفاصل جزو شگفت‌انگیزترین قسمت‌های بدن هستند؛ اجازه می‌دهند بدویم، نقاشی بکشیم، دوچرخه سواری کنیم یا کارهای خانه را انجام دهیم. بیشتر افراد به مفاصل‌شان حتی فکر هم نمی‌کنند تا زمانی که مشکلی پیش بیاید و با مفاصل دردناک مواجه شوند که می‌تواند در اثر بیماری یا بالا رفتن سن باشد. با این حال، هرچند بعضی از بیماری‌ها و مشکلات اجتناب‌ناپذیر هستند اما از خیلی از آنها می‌توان با تغذیه درست دوری کرد.

  • ماهی آزاد

اگر واقعا می خواهید مصرف پروتئین‌تان را بالا ببرید، ماهی سالمون یک راه عالی است، البته سایر ماهی‌های چرب مثل تن و ماکرل هم بسیار خوب هستند. همه‌ی این‌ها منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3 محسوب شده و به خاطر توانایی‌شان برای کاهش التهاب در سراسر بدن از جمله مفاصل شهرت دارند. به همین دلیل افرادی که سعی دارند تا جایی که امکان دارد تغذیه سالم داشته باشند، از این نوع ماهی‌ها مصرف می‌کنند. ماهی آزاد را می‌توان به شیوه‌های مختلف آماده کرد، می‌توانید در ماهی تابه سرخش کنید و یا در سرکه بالزامیک آن را تفت دهید.

  • مرکبات

اگر واقعا به سلامت مفاصلتان اهمیت می‌دهید، مرکباتی چون پرتقال، گریپ فروت، لیموشیرین و لیموترش انتخاب‌های بسیار خوبی هستند. این میوه‌ها سرشار از ویتامین ث بوده که نه تنها خواص ضدالتهابی دارند بلکه برای ساخت کلاژن هم مفیدند. کلاژن ترکیبی است که بدن از آن برای ساخت و حفاظت از مفاصل استفاده می‌نماید، به همین دلیل تغذیه غنی از ویتامین ث می‌تواند به تسکین بیماری‌های مفاصل کمک کند. پرتقال را به راحتی می‌توانید به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید: می‌توانید آن را تکه تکه کرده و در ماستتان بریزید، یا از آن برای درست کردن سس استفاده کنید.

  • گردو

آیا می‌خواهید بدون این که مجبور باشید گوشت قرمز یا ماهی بخورید، اسیدهای چرب امگا 3 را برای بدنتان تامین کنید؟ پس به رژیم غذایی‌تان گردو اضافه کنید. گردو، انتخاب بسیار عالی برای گیاهخواران و افرادی است که در مصرف گوشت محدودیت دارند. گردو نه تنها اسیدهای چرب لازم برای کاهش التهاب در مفاصل را تامین می‌کند بلکه منبع بسیار عالی برای پروتئین‌های گیاهی است.

گردو

  • خیار

شاید خیار به نظر ما یک میوه‌ی بسیار ساده بیاید اما ترکیب پیچیده‌ای از فیبر، آب و طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. از همه مهمتر، خیار سرشار از سیلیکاست که سلامت مفاصل را تقویت کرده و از آن‌ها محافظت می‌نماید.

  • خوراک کاری

بیش از هزاران سال است که در سبک آشپزی هند و تایلند، خوراک کاری که سبزیجات متنوع، گوشت و حتی میوه های استوایی مانند انبه را شامل می شود وجود دارد. خوراک کاری برای مفاصل عالی است زیرا زردچوبه زیادی دارد که به دلیل دارا بودن ترکیبی به نام کورکومین، ادویه طلایی محسوب می‌شود. تحقیقات زیادی نشان داده‌اند که کورکومین خواص ضدالتهابی قوی‌ای دارد که برای کاهش تورم، درد و سفتی مفاصل مفید است.

  • چای زنجبیل

چای زنجبیل به دلیل طعم و رایحه‌ی مطبوعش شهرت فراوانی دارد، زنجبیل گیاهی است که از نظر گیاهشناسی به گیاه زردچوبه مربوط می‌شود و در بسیاری از خواص همچون ضدالتهابی با زردچوبه مشترک است. زنجیبل سرشار از ترکیباتی به نام جینجرول‌هاست که مطالعات متعددی نشان داده‌اند می‌تواند التهاب مفاصل را کاهش داده و انعطاف‌پذیری و نرمش آن‌ها را افزایش دهد.

بنابراین اگر دوست دارید در میانسالی و بعد از آن هم مفاصل قوی و انعطاف پذیر داشته باشید، سعی کنید مواد غذایی را که گفته شد به طور منظم در تغذیه‌تان بگنجانید؛ چه به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدالتهابی چون کورکومین و چه به خاطر داشتن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند سیلیکون یا ویتامین ث. همه‌ی این مواد برای سلامت مفاصل مفید هستند و فرقی نمی‌کند در چه مرحله‌ای از زندگی‌تان قرار دارید.

منبع:‌ تبيان

کد خبر 337019

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha