سه‌شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: به مرور زمان و با افزایش سن، دندان‌ها درخشندگی و زیبایی خود را از دست می‌دهند. سیگار کشیدن و مصرف غذاهای رنگی نیز این موضوع را تشدید می‌کنند. علاوه بر روش‌های زیبایی و سفیدکردن دندان که بسیار پرهزینه هستند و زیر پوشش بیمه قرار ندارند، مواد غذایی وجود دارند که به سفیدی و درخشندگی دندان کمک می‌کنند.

میوه و سبزی

این مواد غذایی عبارتند از:

  •  روغن کنجد و روغن نارگیل خالص

روغن کنجد و روغن نارگیل خالص را با مسواک یا انگشت روی تمام دندان‌ها قرار دهید و پس از پانزده دقیقه بشویید. این کار سبب جذب مواد غذایی موجود روی لایه خارجی دندان می‌شود.

  •  توت فرنگی

توت فرنگی حاوی ترکیبی به نام اسید مالیک است که خاصیت سفید کنندگی دارد و در بسیاری از خمیرهای دندان استفاده می‌شود. به علاوه ویتامین C موجود در این میوه پلاک‌های دندان را از بین برده و سبب درخشندگی می‌شود.

  •  سیب

سیب منبع غنی اسید مالیک است که خاصیت درخشندگی و سفیدکنندگی دارد.

  • کرفس

کرفس بزاق دهان را تحریک کرده و به دلیل فیبرهای سلولزی، عملکردی مانند مسواک دارد. کرفس موثرترین ماده غذایی در سفید کردن دندان است.

  •  هویج

ویتامین A موجود در هویج سبب تقویت مینای دندان می‌شود و با افزایش بزاق، به تمیز کردن دندان‌ها کمک می‌کند.

  •  کلم بروکلی

آهن موجود در کلم بروکلی از مینای دندان محافظت کرده و یک پوشش نامرئی روی دندان‌ها قرار می‌دهد که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. این ماده به صورت خام باعث حذف لکه‌‌های ناخوشایند روی دندان می‌شود.

  •  پنیر

کلسیم و فسفر موجود در پنیر از دندان‌ها محافظت کرده و دندان را در مقابل اسیدهای مضر عایق‌بندی می‌کند.

  •  آب

آب سبب هیدراته شدن دهان و دندان می‌شود و از تشکیل لکه روی دندان جلوگیری می‌کند. به علاوه با کاهش اسیدیته محیط دهان، در سلامت دندان‌ها موثر است.

  •  آناناس

آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که سبب جدا شدن پلاک‌ها از روی دندان می‌شود. به علاوه از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

  • ماهی سالمون

ماهی حاوی مقادیر بالای ویتامین D است که به جذب کلسیم و فسفر و مواد معدنی دیگر توسط دندان‌ها کمک می‌کند.

  •  ریحان

ریحان یک آنتی بیوتیک طبیعی است که باکتری‌ها را مهار کرده و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

  •  سیر و پیاز

سیر و پیاز به دلیل ترکیباتی به نام thiosulfonate و thiosulfinate از تولید پلاک جلوگیری می‌کنند.

  •  پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین C است و از تشکیل پلاک جلوگیری می‌کند.

در کنار مصرف این مواد، باید از مواد غذایی رنگی مانند چای، قهوه و نوشابه اجتناب کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 329550

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha