دوشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: در میان انواع رژیم‌های متفاوتی که وجود دارد، رژیم میوه‌خواری یکی از محدودکننده‌ترین‌ها محسوب می‌شود. چون احتمال سوءتغذیه در این رژیم بالاست، چندان توصیه نمی‌شود. اما اگر شما علاقه مندید که امتحانش کنید چیزهایی هست که باید بدانید.

میوه‌جات

  • رژیم میوه‌خواری یعنی چه؟

میوه‌خوار بودن به این معنی نیست که شما فقط میوه می‌خورید. اصول این رژیم می‌گوید میوه خام نباید بیشتر از 75 درصد از غذای مصرفی‌تان را شامل شود. با این حال برخی کارشناسان عقیده دارند باید این میزان را به 50 درصد کاهش داد تا تعادل تغذیه‌ای حفظ شود.

  • شروع رژیم میوه‌خواری

اگر می‌خواهید رژیم میوه را شروع کنید، این پروسه باید به آرامی صورت بگیرد و طیف وسیعی از میوه‌ها را دربر داشته باشد. حتماً همراه هر وعده، مغزها، دانه‌ها و سبزیجات را هم فراموش نکنید چون این مواد، چربی و پروتئین مورد نیازتان را تأمین می‌کنند و همچنین مانع افزایش ناگهانی قندخون می‌شوند که معمولاً بعد از خوردن میوه خالی اتفاق می‌افتد.
یادتان باشد رژیم غذایی سالم شامل روزانه سه وعده میوه می‌شود. میوه‌های چرب مثل آووکادو، موز و نارگیل، منابع خوبی از چربی هستند.

  • مزایا

میوه‌ها سرشار از ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها می‌باشند مانند ویتامین ث و بتاکاروتن. تحقیقات هم نشان می‌دهد میوه‌ها می‌توانند ریسک ابتلا به سرطان و سایر بیماری‌های مزمن را کاهش دهند. شما ممکن است در یک رژیم میوه خواری وزن کم کنید اما خیلی از کارشناسان این را یک امتیاز نمی‌دانند. اگر شما تغذیه محدود و ناکافی داشته باشید، هر نوع کمبودی می‌تواند روی دهد که آن وقت کاهش وزنتان ابداً یک دست آورد مثبت نیست.

  • معایب

رژیم‌هایی که بر اساس میوه هستند بسیار محدود کننده‌اند و می‌توانند منجر به بروز مشکلاتی شوند.

  • افزایش وزن: میوه‌ها قند طبیعی بسیار فراوانی دارند. هر چند هستند کسانی که می‌توانند با رژیم میوه خواری وزن کم کنند اما خوردن وعده‌های پر از میوه می‌تواند شما را در معرض افزایش وزن قرار دهد.
  • دیابت: برای بیماران دیابتی یا مستعد ابتلا به دیابت، رژیم میوه می‌تواند خطرناک باشد. میوه‌ها حاوی قند فراوان هستند که خوردن زیاد آن‌ها می‌تواند تأثیر منفی روی قندخون بگذارد. رژیمی که تنها میوه در آن مصرف می‌شود، برای افرادی که اختلالات کلیوی یا لوزالمعده‌ای دارند هم خطرناک است.
  • پوسیدگی دندان: قند زیاد میوه می‌تواند ریسک پوسیدگی دندان را بالا ببرد. مثلاً، سیب مانند نوشابه یا شکلات، پتانسیل فرسایش دندان‌ها را دارد. برخی میوه‌ها مثل پرتقال خاصیت اسیدی بسیار زیادی دارند و می‌توانند مینای دندان را فرسایش دهند.
  • کمبودهای تغذیه‌ای: میوه‌خوارها معمولاً میزان ویتامین ب 12، کلسیم، ویتامین د، ید و امگا 3 خونشان کم است که می‌تواند موجب کم خونی، خستگی، بی‌حالی و افسردگی و ضعف سیستم ایمنی‌شان گردد. کمبود کلسیم هم می‌تواند باعث پوکی استخوان شود.

مکمل‌های تغذیه‌ای که این کمبودها را جبران می‌کنند اغلب از منابع غذایی لبنی یا پروتئین سویا تهیه می‌گردند که در رژیم میوه‌خواری وجود ندارند.

رژیم میوه‌خواری

  • ولع زیاد: محدود کردن تغذیه به میوه‌ها می‌تواند باعث ولع شدید یا وسواس غذایی شود.
  • گرسنگی: با تکیه بر تغذیه فقط با میوه و محروم کردن خودتان از ویتامین‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌های ضروری این احتمال زیاد است که بدنتان را در حالت گرسنگی قرار دهید. اگر بدنتان احساس گرسنگی کند، متابولیسم‌تان را کم می کند تا انرژی لازم برای عملکردهای حیاتی‌اش را ذخیره نماید.
  • پیش از شروع رژیم میوه خواری با پزشک مشورت کنید

پیش از این که این رژیم را آغاز کنید، توصیه می‌کنیم با پزشکتان مشورت نمایید تا در صورت نیاز، مکمل‌های مناسب را برایتان تجویز کند و دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی نشوید.

منبع:‌ تبيان

کد خبر 339600

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha