همشهری آنلاین: سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز درباره پرونده قاچاق در بندر شهید رجایی، گفت: ۱۱ کانتینر کشف و به مراجع تحویل داده شده، اما بر اساس مدارک و اعتراف متهمان، از نیمه دوم سال ۱۳۹۴ تاکنون ۲۱۰ کانتینر محموله قاچاق وارد کشور شده است.

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز

قاسم خورشیدی در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: اسناد و مدارک لازم درباره قاچاق این 210 کانتینر کشف شده و در اختیار است.

وی با تاکید بر اینکه تلقی کردن کالایی به عنوان قاچاق مستلزم وجود عینیت‌اش نیست، افزود: بر اساس ماده 58 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اگر کالایی از نظر سندی برای محاکم و مراجع قضایی ثابت شود که قاچاق شده است - ولو اینکه در بازار توزیع شده باشد - قاچاق تلقی می‌شود و متهمان علاوه بر مجازات‌های مقرر در قانون، در صورتی که عین کالا وجود نداشته باشد باید قیمت کالا را به عنوان جریمه پرداخت کنند.

وی ادامه داد: به دنبال قاچاق 210 کانتینر کالا از مبادی ورودی بندر شهید رجایی، جلسه آسیب‌شناسی با حضور رئیسان گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و دریانوردی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد. دراین جلسه چگونگی انجام این فعل مجرمانه به شکل دقیق مورد کنکاش و بازبینی قرار گرفت تا راهکارهایی را بتوان اتخاد کرد که دیگر شاهد چنین تخلفاتی در مجموعه مبادی ورودی کشور نباشیم.

خورشیدی گفت: ماحصل این جلسه این بود که اراده مسئولان دستگاه‌های مستقر در مبادی ورودی اعم از گمرک و سازمان بنادر بر این است که با اشکال مختلف تخلف توسط هر فرد و هر شرکتی برخوردی جدی شود.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: نکته دومی که مشخص شد این بود که به هر حال یک تبانی بین بعضی از کارکنان دستگاه‌های اجرایی مستقر در مبادی ورودی و شرکت‌های خصوصی پیمانکار در این گونه مبادی و ترخیص کاران انجام شده و از برخی از اسناد کاغذی سوء استفاده شده و در نتیجه فعل قاچاق اتفاق افتاده است.

وی اضافه کرد: چالش و آسیب اصلی که جلسه به آن اذعان داشت، تبادل نشدن الکترونیک اطلاعات بین بنادر و گمرک شهید رجایی بود. همینطور استقرار نداشتن گمرک در حداقل سه در خروجی مجموعه دو هزار و 400 هکتاری بندر شهید رجایی و منطقه ویژه این بندر بود که نسبت به موارد تصمیمات مقتضی اتخاد شد.

خورشیدی افزود: اینها به عنوان چالش مطرح و راه کارهایی برای آن پیش‌بینی شد؛ هماهنگی‌های لازم بین مجموعه بنادر و گمرک ایجاد شده است تا در آینده شاهد چنین مواردی نباشیم.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره آنچه به نقل از معاون اول قوه قضاییه و سخنگوی این قوه در رسانه‌ها ذکر شده و به این سوال پاسخ داده شده است که آیا 210 کانتینر قاچاق شده است یا خیر، گفت: قبلا هم به رسانه‌ها اطلاع رسانی کرده‌ایم آنچه بعنوان فیزیک کالا در اختیار دستگاه‌های کاشف قرار گرفته و طبق قانون تحویل مقام‌های قضایی و متعاقبا سازمان امور اموال تملیکی داده شده، 11 کانتینر است، اما بر اساس اسناد و مدارک و اعتراف‌های متهمان، از نیمه دوم سال 1394 تاکنون 210 کانتینر محموله قاچاق وارد کشور شده است.

هفته گذشته از کشف بزرگ‌ترین محموله قاچاق 38 سال اخیر کشور در قالب 210 کانتینر پرده برداری شد؛ محموله‌ای به ارزش بیش از یک هزار و 900 میلیارد ریال که به پیگرد قضایی 40 نفر مرتبط با آن نیز منجر شد.

سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته در تشریح این پرونده اعلام کرده بود: دو کانتینر کوچک در بندرعباس (هرمزگان) با افرادی گرفته می‌شود، از این افراد تحقیق می‌شود و آنها لو می‌دهند. بر این اساس 4 کانتینر دیگر در جای دیگر هم کشف می‌شود؛ لذا کانتینرها مجموعا 6 کانتینر بوده است.

وی افزود: اسنادی که از این افراد بدست می‌آید نشان می‌دهد تعداد زیادی از این کانتینر‌ها قبلا هم قاچاق می‌کردند یعنی در ماه‌ها و سال‌های گذشته اقداماتی هم داشته اند که مجموع آنها 190 تا 210 کانتینر می‌شود البته این تعداد فقط اسناد و مدارک است که باید بررسی شود ولی به صورت کلی آنچه کشف شده فعلا 6 کانتینر است.

کد خبر 341315

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha