به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه زوریخ سوئیس با مطالعه بیش از ۲۰۰۰ فرد جوان سالم دریافتند افرادی که دارای بالاترین میزان اسیدهای چرب اُمگا-۳ در خونشان بودند پایینترین میزان فشارخون را داشتند.
محققان در این مطالعه شرکتکنندگان را به چهار گروه از پایینترین تا بالاترین میزان اسیدهای چرب اُمگا-۳ تقسیم کردند.
دکتر مارک فیلیپوویچ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما دریافتیم افراد بزرگسال در گروه دارای بالاترین میزان اسیدچرب امگا-۳ در مقایسه با افراد دارای حداقل میزان این اسید چرب در خونشان، دارای ۴ mm Hg فشارخون سیستولیک کمتر و ۲ mm Hg فشار دیاستولیک کمتر بودند.»
فشارخون سیستولیک عدد بالایی و فشارخون دیاستولیک عدد پایینی به هنگام خواندن فشارخون است. فشار خون زیر ۱۲۰/۸۰ معمولا سالم تلقی میشود.
فیلیپوویچ در ادامه میافزاید: «طبق یافتههای ما، رژیم غذایی سرشار از غذاهای حاوی اُمگا-۳ میتواند شیوهای برای پیشگیری از فشارخون بالا باشد.»
به گفته وی، حتی کاهش اندک میزان این فشار به اندازه حدود ۵ mm Hg میتواند از بروز شماری از سکتهها و حوادث قلبی جلوگیری کند.
در مطالعهای دیگر مشخص شد دوز پایین مصرف اسیدچرب اُمگا-۳ حتی به اندازه کمتر از یک گرم در روز میتواند به افراد مبتلا به فشارخون بالا در کاهش فشارشان کمک کند. مصرف یک وعده ماهی سالمون به وزن ۸۵ گرم دارای حدود یک گرم اسیدچرب اُمگا-۳ است.
به گفته فیلیپوویچ، روغن ماهی با بهبود عملکرد عروق خونی و کاهش التهاب موجب کاهش فشارخون میشود.
وی در ادامه میافزاید: «مصرف دوز پایین و بلندمدت این اسیدهای چرب به مرور زمان بر فشارخون تاثیر خواهد داشت.»
مطالعات علمی این خاصیت را در مورد اُمگا-۳ طبیعی نشان میدهد و هنوز اسناد قویای در مورد تاثیر مصرف مکمل اُمگا-۳ در این مورد وجود ندارد.
اسیدهای چرب اُمگا-۳ چربی ضروری بدن هستند که توسط بدن تولید نمیشوند اما بدن به آن نیاز دارد. منابع خوب این اسید چرب شامل ماهی سالمون، ماهی تن، گردو و روغن کانولا است.
نظر شما