بسیاری از مردم تصور میکنند که مسمومیت غذایی از رستورانها، کافهها و غذاهای فستفود ناشی میشود اما با توجه به اعلام آژانس استانداردهای غذایی انگلستان، بسیاری از این نوع مسمومیتها ناشی از عدم رعایت بهداشت در طبخ غذاهای خانگی است.
بیش از 250 بیماری از طریق مصرف مواد غذایی ناسالم به بدن منتقل میشود. علایم مسمومیت غذایی شامل تهوع، استفراغ، اسهال، گرفتگی عضله معده، تب و کاهش آب بدن است.
آژانس استانداردهای غذایی انگلستان گزارش داده که در سال تقریبا حدود 500 هزار مورد مسمومیتهای ناشی از مصرف غذا ثبت میشود.
*برای کاهش خطر ابتلا به مسمومیتهای غذایی در خانه توصيههايي شده است.
- دستان خود را بشویید: دستان خود را قبل از دست زدن به هر نوع ماده غذایی خشک یا خام مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و سبزیجات با آب گرم و صابون بشویید. بعد از حمل زباله، استفاده از سرویس بهداشتی، عطسه کردن و یا لمس حیوانات خانگی نیز باید دستها به طور کامل شسته شوند.
- میز کابینت را ضد عفونی کنید: شستشو و ضد عفونی میز کابینت بعد از آماده کردن غذا بخصوص اگر این میز در تماس با گوشتخام، تخم مرغ، ماهی یا سبزیجات بوده، امری ضروری است. البته حتما نباید از اسپریهای ضد باکتری برای این کار استفاده کنید،شستشو با آب گرم و صابون نیز برای پاک کردن میز کابینت کفایت میکند.
- حوله آشپزخانه را شستشو دهید: این حولهها باید قبل از استفاده دوباره کاملا شستشو داده شده و خشک شوند .
- حولههای کثیف و مرطوب محل مناسبی برای رشد میکروبها هستند.
- گوشت خام را جداگانه نگه دارید: گوشتهای خام باید به دور از غذاهای آماده مصرف مانند سالاد، میوه و نان نگه داشته شوند چون هر نوع باکتری از این گوشتها میتواند به غذاهای دیگر راه پیدا کند.
- هیچگاه سبزی و میوه نشسته و گوشت و مرغ خام را بطور مستقیم بر روی سطوح آشپزخانه قرار ندهید.
- گوشت خام را در قفسه پایین یخچال ذخیره کنید: همیشه گوشت خام بعد از پوشش کامل باید در قفسه پایین یخچال نگه داشته شود تا قطرات آب آن در صورت احتمال بر روی مواد غذایی در قفسههای پایین نریزد.
- غذا را به طور کامل طبخ کنید: طبخ مرغ، گوشت، همبرگر، سوسیس، و کباب به طور کامل اهمیت زیادی دارد. تنها راه و امنترین راه برای کشتن آثار کمپیلوباکتر در گوشت خام بخصوص مرغ، پخت و پز کامل آن است.
- دمای یخچال را زیر 5 درجه سانتیگراد نگه دارید.
- حداقل هفته ای یکبار داخل یخچال را تمیز کنید.
- برای خارج کردن مواد غذایی از انجماد 24 ساعت قبل از مصرف آنها را در ظروف لبه دار گذاشته و در یخچال قرار دهید.
- پس از خارج شدن مواد غذایی از انجماد، فورا آنها را بپزید.
- اگر میخواهید غذاها را به مدت طولانی نگهداری کنید، آنها را در فریزر نگهداری کنید.
*وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
نظر شما