همشهری آنلاین: یک بررسی جدید نشان می‌دهد افزودن انگور و میوه‌های توت‌مانند به رژیم غذایی‌ راهی خوب برای بهبود سلامت ریه است.

berries

به گزارش هلث‌دی پژوهشگران می‌گویند افرادی که بیشترین مقدار میوه‌های حاوی نوع خاصی از فلانووئیدها به نام آنتروسیانین‌ها هستند، می‌خورند با افزایش سن بهترین کارکرد ریه را دارند.

آنتروسیانین‌ها به مقدار زیاد در میوها و سبزی‌های با رنگ تیره مانند انگور قرمز، بلوبری و سیب‌زمینی بنفش یافت می‌شوند.

ونسا گارسیا- لارسن استادیار تغذیه انسانی در دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ در بالتیمور و سرپرست این بررسی می‌گوید: «رژیم غذایی غنی از این سبزی‌ها و میوه‌ها به حفاظت ریه‌ها در برابر عوامل آسیب‌رسان، حفظ کارکرد آنها و کاهش خطر دچار شدن به بیماری‌های تنفسی در سنین بالا کمک می‌کند.»

به گفته او افراد در ۳۰ سالگی به اوج ظرفیت ریوی‌شان می‌رسند.

گارسیا لارسن می‌گوید: « پس از این زمان، در همه افراد کارکرد ریه به آهستگی شروع به کاهش می‌کند. سرعت این کاهش از شخصی به شخص دیگر متفاوت است و به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله سیگار کشیدن، فعالیت جسمی، قرارگیری در معرض مواد آلاینده و دچار بودن به بیماری‌های دیگر.»

به گفته او، بررسی‌های پیشین نشان داده‌اند که غذاهای فراوری‌شده مانند گوشت‌های فراوری‌شده با افت سریع‌تر کارکرد ریه ارتباط دارند.

اما این بررسی جدید نشان داد در افرادی که مقدار زیادی میوه‌ها و سبزی‌های با رنگ تیره می‌خورند، در مقایسه با افرادی که مقدار کمتری از این مواد غذایی غنی از آنتروسیانین می‌خورند، سرعت کاهش کارکرد ریه  کمتر است.

به گفته این پژوهشگران این کاهش سرعت زوال کار ریه حتی پس از در نظر گرفتن عوامل مهم دیگر مانند سیگار کشیدن و سن همچنان آشکار داشت.

البته این بررسی فقط برای یافتن همراهی طراحی شده بود و نمی‌تواند رابطه سببی را ثابت کند.

کارشناسان می‌گویند نشان داده شده است که آنتروسیانین‌ها به عنوان مواد آنتی‌اکسیدان و ضدالتهابی واقعا اثرات مثبت بهداشتی دارند.

این بررسی برروی ۴۶۳ بزرگسال از نروژ و انگلیس انجام شد که میانگین سنی‌شان ۴۴ بود.

نتایج این بررسی نشان می‌داد که ظاهرا میوه‌ها و سبزی‌های با رنگ‌دانه‌های تیره در افرادی که هرگز سیگار نکشیده بوند یا سیگارشان را ترک کرده بودند، بیشترین سودمندی را دارند.

سم موجود در دود سیگار ممکن است مختل شدن توانایی اثر ضد التهابی یا آنتی‌اکسیدان این رنگدانه‌ها شود.

کد خبر 406327

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha