به گزارش ایرنا، سيد حسن هاشمی در حاشیه مراسم رونمایی از دو دارو در جمع خبرنگاران افزود: وضع حوزه دارو خوب است اما باید حواسمان جمع باشد با کسانی که میخواهند سوء استفاده کنند حتما برخورد کنیم و در عین حال تلاش شود به ویژه از طریق رسانهها که با عملیات روانی دشمنان داخلی و خارجی و سودجو مقابله کنیم.
وی تاکید کرد: حقیقت حوزه سلامت را وزارت بهداشت اعلام خواهد کرد اما در حال حاضر هیچ مشکلی در زمینه واکسن، ماده اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی وجود ندارد.
- 18 قلم کمبود دارویی به فهرست کمبودها اضافه شد
وزیر بهداشت گفت: به طور معمول مانند همه جای دنیا حدود 30 قلم کمبود دارویی وجود دارد به طور مثال هنگام مراجعه به خواربارفروشی، شاید همه اقلام موردنیاز خانه را در آن لحظه ندارد. در شرایط فعلی 18 قلم دارو به فهرست کمبودهای دارویی اضافه شده است و تلاش ميکنیم که بتوانیم تعداد آنها را در همان مرز قبلی نگاه داریم.
هاشمی با قدردانی از تلاشهای بانک مرکزی برای تأمین ارز مورد نیاز صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی به رفع کمبود نقدینگی صنعت دارو اشاره کرد و افزود: امید است سازمان برنامه و بودجه با کمک خود به بیمهها و سازمان تامین اجتماعی مشکل نقدینگی صنعت دارو را برطرف کند.
- مشکل دولتی بودن بخشی از صنعت دارو
وزیر بهداشت در ادامه به مشکل ورود دولتیها در حوزه دارو اشاره کرد و گفت: به رغم اینکه در مورد خصوصی سازی حرف میزنیم اما عمل ما با گفتههایمان متفاوت است؛ این اشکالی است که به نظر من به نظام داروسازی وارد است.
هاشمی افزود: معتقد هستیم آنجایی که بخش خصوصی آن هم بخش خصوصی واقعی نه صوری میتواند حضور داشته باشد اصلا نباید شرکتهای دولتی یا نهادها و شبه دولتیها حضور داشته باشند، آنها مخل اقتصاد کشور هستند.
وی اضافه کرد: اگر حرف زده میشود اما عمل نمیشود حتما اشکال از قانون است و بعد از قانون، اشکال از مجریان است؛ گاهی قوانین اشکال دارند که باید اصلاح شوند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: در موضوع خصوصی سازی قوانین خوب است اما مجری بد عمل کرده است؛ سالهاست در مورد خصوصی سازی صحبت میکنیم چرا که دولت بزرگ است و نمیتواند اداره کند و هزینه آن زیاد است اما در عمل هنگامی که میخواهیم واگذار کنیم باز به کسانی واگذار میکنیم که آنها شبیه نهادهای دولتی هستند.
هاشمی در مورد ارائه تسهیلات به شرکتهای دارویی نیز گفت: قرار نشده به کسی تسهیلات ویژه ای بدهیم و اگر تسهیلاتی داده میشود توسط بانک مرکزی است و آنها موظفند همه را به یک چشم ببینند.
وزیر بهداشت یادآور شد: همه شرکتهای دارویی فعال هستند و سالانه محصولات جدیدی روانه بازار میکنند.
هاشمی خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد داروی ما تولید داخل است واقعی است اما 50 درصد ماده اولیه آنها در داخل تولید میشود و بقیه آن باید از خارج کشور وارد شود.
- هفت سال طول ميکشد تا مولکول جدید دارویی وارد فهرست دارویی ایران شود
نیما برارجانیان داروساز نیز در این مراسم به تشریح مشکلات صنعت داروی کشور پرداخت و گفت: به طور میانگین هفت سال طول میکشد تا مولکول جدید دارویی وارد فهرست دارویی کشور شود.
وی افزود: این مساله موجب شده تا طی 11 سال گذشته 200 مولکول جدید دارویی در حوزه بیماریهای مزمن، قلبی و عروقی، دیابت و سرطان از فهرست سازمان غذا و داروی آمریکا (به عنوان معتبری ترین سازمان دارویی جهان) عقب بمانیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به چرخه معیوب قیمتگذاری دارو در کشور اشاره کرد و گفت: مطالعه ای نشان میدهد که قیمت 37 درصد داروهای ترکیه کمتر از 2.5 دلار است اما در ایران قیمت 85 درصد داروها کمتر از 2.5 دلار است.
برارجانیان افزود: شرکتهای چند ملیتی 18 درصد سود خالص دارند و اگر قرار باشد ما داروهای خود را به یک دهم یا یک هشتم قیمت آنها بفروشیم نمیتوانیم با همان کیفیت دارو تولید کنیم.
وی تصریح کرد: قیمت خدمات بیمارستانی طی 11 سال گذشته 13 برابر شده است و با آنکه حوزه دارو 13 درصد بخش سلامت را تشکیل میدهد افزایش قیمت داروها در کشور زیر قیمت نرخ تورم بوده است و شرکتهای داروسازی در اقتصاد سلامت کوچکتر میشوند، چرخه معیوب قیمتگذاری دارو موجب شده تا هزینههای بیمارستانی سریعتر از هزینههای دارویی رشد کنند.
نظر شما