به گزارش ایرنا محسن هاشمی در یکصد و نهمین جلسه علنی شورای پنجم شهر تهران به بیان برخی آسیبهای حوزه پژوهش پرداخت و افزود: برخی از پژوهشهای انجام شده در خصوص پایتخت مساله محور نیستند و این نوع پژوهشها بیشتر برای حل یک مساله یا معضل شهر انجام نمیشود و بخشی از آنها کیفیت علمی کافی نیز ندارند.
وی ادامه داد: همچنین نظام فراخوان پژوهشی ما دچار تبعیض و رانت است و طرحهای پژوهشی به صورت منصفانه و مبتنی بر شایسته سالاری بین پژوهشگران توزیع نمیشود؛ بخشی از جامعه علمی و توانمند ما نیز در حوزه پژوهش با بیتوجهی روبه روهستند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز شاهد دو گونه پژوهش انحرافی و بیجا در سازمانها هستیم اظهارداشت: نخست، پژوهش برای توجیه و تئوریزه کردن تصمیمهای گرفته شده و نوع دوم پژوهش برای کنترل پیامدها و نتایج پیشبینی نشده تصمیم است که این نوع پژوهش را پساتصمیم مینامیم.
وی خاطرنشان کرد: به هر اندازه بتوانیم در پژوهش از مرتبه پساتصمیم به پیشاتصمیم حرکت کنیم، بهرهوری و اثربخشی بالاتری را در مدیریت خواهیم داشت.
به گفته هاشمی، وحدت رویه و مکانیزم شفاف در حوزه اجرای طرحهای پژوهشی مدیریت شهری وجود ندارد و در این زمینه دچار پراکندگی، موازی کاری و ناکارآمدی هستیم.
وی تصریح کرد: اگر وجود این مشکلات پژوهش را بپذیریم باید درباره ایجاد ساختار پژوهشی کارآمد، منصفانه، رقابتی ومساله محور در مدیریت شهری با استفاده از ظرفیتها و سیستم موجود بیاندیشیم.
هاشمی با بیان اینکه مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران (وابسته به شهرداری) برای ساماندهی و مدیریت فعالیتهای پژوهشی تاسیس شده است که تاکنون پژوهشهای فراوانی را به انجام رسانده است گفت: اعضای شورا قبل از تصمیمگیری و تدوین طرحها و بررسی لوایح از این مطالعات و پژوهشها استفاده کنند.
رئیس شورای شهر تهران همچنین با بیان اینکه فردا مراسم تجلیل از تهران پژوهان به همت احمد مسجد جامعی (عضو شورا) برگزار میشود از اعضای شورا، کارشناسان و اصحاب رسانه دعوت کرد تا در این مراسم شرکت کنند.
نظر شما