در آیین رونمایی از آخرین اثر استاد حکیمی با عنوان «پیام محبت»، چهرههایی همچون «غلامرضا امیرخانی» مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «حمیدرضا شاهآبادی» مدیرعامل انتشارات مدرسه، «مهدی کاموس» نویسنده، منتقد ادبی و پژوهشگر ادبیات، «محمدصادق دهنادی» رئیس فرهنگسرای خاتم(ص) و مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه ۱۸، مدیران امور کتابخانههای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، روحانیون و جمعی از نویسندگان و فعالان فرهنگی حوزه کودک و نوجوان حضور داشتند.
مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه ۱۸ در این مراسم گفت: «به فرموده مولای متقیان حضرت علی(ع) ، علما تا زمانی که دنیا باقی است، زندهاند. کالبدهای آنان از بین رفته، اما آثارشان در قلبها باقی مانده است. استاد حکیمی نیز نمونه بارزی از چهرههای ماندگار فرهنگ و هنر ایران زمین است.»
«محمدصادق دهنادی» ادامه داد: «حدود ۱۶ سال پیش که این فرهنگسرا با رویکرد تخصصی نوجوان فعالیت خود را آغاز کرد، کتابخانهاش به نام حکیمی مزین شد که حق بزرگی بر حوزه ادبیات کودک و نوجوان دارد. اکنون به خود میبالیم که پس از گذشت سالها همچنان شاهد حضور گرم حکیمی در این محیط فرهنگی هستیم.»
وی با بیان اینکه اهمیت آثار و فعالیت حکیمی این است که هم داستان مینویسد و هم مخاطبانش نوجوانان هستند، افزود: «نویسندگی برای کودکان و نوجوانان به گونهای که با زبانی ساده و شیوا آنان را با مفاهیمی متعالی همچون ظلمستیزی و عدالتطلبی آشنا و اقناع کند، کار آسانی نیست و از این منظر جای خالی داستاننویسی برای نوجوانان در فرهنگ کتابخوانی محسوس است، اما استاد حکیمی با بیش از نیم قرن سابقه و با خلق ۱۸۵ اثر ماندگار، به خوبی از عهده این کار دشوار برآمده و در ۷۵ سالگی همچنان برای نسلهای امروز و فردا مینویسد.»
در ادامه «مهدی کاموس» نویسنده، منتقد ادبی و پژوهشگر با اشاره به جایگاه برجسته حکیمی در ادبیات کودکان و نوجوانان گفت: «از ۲۲ سال پیش که در انتشارات مدرسه فعالیت میکردم، در یک دیدار اتفاقی با استاد حکیمی آشنا شدم و از آن روز به بعد از ایشان جدا نشده و در کنار ایشان درسها آموختهام. استاد همیشه به ما سفارش میکرد اگر حرفی برای گفتن دارید، از طریق داستان به دیگران انتقال دهید. امروز اگر کتاب پیام محبت نوشته میشود، درصدد روشنگری پیام جهانی و انسانی حضرت رسول(ص) است و موضوع داستان با طرح دوستی میان شیعه و سنی به سرانجام مطلوب و تأثیرگذار میرسد.»
به عقیده «غلامرضا امیرخانی» مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، زندگی ادبی و شخصیت استاد حکیمی ۲ کلید دارد. کلیدی که از نیم قرن پیش با خلق آثاری مانند «سلحشوران علوی»، «سوگند مقدس»، «طاغوت» و دیگر آثار ایشان مسیری را به سوی آزادیخواهی، ظلم ستیزی و مبارزه با استعمار گشود. کلید دیگر هم امروز با محبت و دوستی در کتاب ارزندهای همچون پیام محبت، راهگشای اندیشه نسل نوجوان و جوان نمایان است.
وی افزود: «او ۳۰ سال سابقه معلمی و ۵۰ سال نویسندگی دارد، اما متواضعانه از کنار تمجیدها میگذرد چراکه فرزند خانوادهای محروم در محلههای جنوب شهر بوده و هیچگاه تعلق خود به محرومان را فراموش نکرده و در همه آثارش دفاع از مستضعفان و گرفتاران را میبینیم.»
در ادامه این برنامه، «محمود حکیمی» با بیان اینکه اکنون در حال نگارش کتابی درباره «استاد جلالالدین همایی» است، از حال و هوای قدیم و سکونت در یکی از محلههای جنوب شهر برای حاضران سخن گفت. حکیمی گفت: «من متولد میدان خراسان هستم و در تنگدستی بسیار، اما در سایه تربیت خانوادهای معتقد به آموزههای اهلبیت(ع) بزرگ شدم. یادم هست که ۱۵ ساله بودم و در هیئت محلهمان درباره ظلم ستیزی امام حسین(ع) سخنرانی میکردم و با همین نگاه از سنین جوانی شروع به نویسندگی کرده و ۵۰ سال با این باور نوشتهام و معتقدم ما هرچه داریم از اهلبیت(ع) است.»
وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: «تلاش میکنم پیامآور محرومیتها و مظلومیت بچههای جنوب شهر باشم.»
در پایان این برنامه، آیین رونمایی از تازهترین کتاب استاد حکیمی بود با حضور نویسندگان و چهرههای ادبی برگزار شد و شرکتکنندگان نسخهای از کتاب «پیام محبت» را با خط و امضای او دریافت کردند.
مریم قاسمیـ خبرنگار: به پاس نیم قرن تلاش استاد «محمود حکیمی» در جهت اعتلای فرهنگی و نشر و گسترش مفاهیم اساسی دین مبین اسلام و همچنین تقارن آن با زمان انتشار یکصد و هشتاد و پنجمین کتاب وی، طی ویژهبرنامهای در فرهنگسرای خاتم(ص) که با حضور نویسندگان، مؤلفان و پژوهشگران ادبی و فعالان فرهنگی برگزار شد، از این نویسنده تجلیل شایسته به عمل آمد.
کد خبر 460532
نظر شما