محققان آمریکایی به تازگی به روشی جدید برای از بین بردن چربی‌های اطراف شکمی دست یافته‌اند. این فناوری جدید ضخامت چربی شکم را به نصف کاهش می‌دهد.

fat cells

به گزارش همشهری آنلاین، ایرنا به نقل از نیواطلس نوشت: محققان دانشگاه هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست به تازگی درمان جدیدی را برای از بین بردن چربی‌های اضافی اطراف شکم ابداع و آزمایش کرده‌اند. این فناوری جدید که شامل تزریق مستقیم یک محلول ویژه نمکی یخی به چربی‌های شکمی می‌شود، موجب کاهش حجم این چربی‌ها به نصف شده است.

رویه جدید به اندازه کافی ساده به نظر می‌رسد. در این رویه از یک محلول استریل متشکل از نمک، گلیسرول و بین ۲۰ تا ۴۰ درصد ذرات یخ کوچک استفاده می‌شود که به آن بافتی نیمه‌مذاب می‌دهد. این مخلوط که مستقیم به ذخایر چربی مانند ذخایر چربی اطراف شکم تزریق می‌شود، سلول‌های چربی را متبلور می‌کند و آنها را از بین می‌برد. سپس بدن با گذشت چند هفته از درمان، سلول‌های مرده را خارج می‌سازد.

محققان می‌گویند: از این رویه می‌توان برای کاهش ذخایر چربی در هر قسمت از بدن و در هر عمقی استفاده کرد که سوزن یا سوند به آن دسترسی داشته باشد. نکته مهم این است که به نظر نمی‌رسد این رویه بر بافت‌های دیگر مانند ماهیچه‌ها اثر سوء داشته باشد.

محققان برای آزمایش این فرایند، این محلول را به خوک‌ها تزریق کردند و اثرات آن را طی ۸ هفته تحت نظر قرار دادند. آنها خوک‌ها را به دو دسته تقسیم کردند و به یک گروه این محلول نمکی یخی و به گروه دیگر که در واقع گروه کنترل محسوب می‌شدند همین محلول اما بدون ذرات یخ را تزریق کردند. محققان متوجه شدند محلول نمکی یخی در مقایسه با محلولی که فاقد ذرات یخ بود ۵۵ درصد ضخامت چربی را کاهش داد. همچنین به پوست یا ماهیچه آسیبی نرسید و هیچ عارضه جانبی در جای دیگر بدن حیوانات مشاهده نشد.

این فرایند جدید، در واقع کامل‌کننده فناوری مشابهی است که قبلاً توسط برخی از اعضای همین گروه ابداع شده است. روش قبلی شامل استفاده از یک دستگاه خلأمانند در ناحیه مورد نظر معمولاً شکم است. این دستگاه چربی را منجمد می‌کند و سلول‌های چربی را به روشی مشابه با روش جدید از بین می‌برد، اما به نظر نمی‌رسد روش قبلی به اندازه روش جدید مؤثر باشد. همچنین برای استفاده از روش قبلی حداکثر به یک ساعت زمان و دوره‌های طولانی درمان تا ۶ ماه نیاز است.

همچنین کاهش چربی با استفاده از روش قبلی کمتر و به طور متوسط حدود ۲۰ درصد است و به ذخایر عمیق چربی نیز دسترسی ندارد در حالی که به گفته محققان این روش جدید تزریقی سریع‌تر و موثرتر است.

البته باید توجه داشت که این روش فعلا در حیوانات آزمایش شده است و معلوم نیست در انسان‌ها تاثیربخشی مشابهی داشته باشد. از طرف دیگر چنین روش‌های فقط جنبه زیبایی دارند و نمی‌توانند «چربی‌های احشایی» اطراف اندام‌های شکمی را کاهش دهند که عامل اختلال سوخت‌وساز و دچار شدن به بیماری‌هایی مانند دیابت است.

کد خبر 478875

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha