به گزارش همشهری آنلاین، فرزانه خداییمنش کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: روزهداری در برخی افراد باعث ایجاد عوارضی مانند سوءهاضمه، تغییر مزاج و خشکی پوست لبها میشود که یکی از علل این عوارض، کاهش آب بدن است.
او افزود: دریافت اضافه غذاهای چرب، پرنمک، ادویهدار و خشک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع این مقدار مازاد بر نیاز، مقدار زیادی آب از بدن خارج میشود. لازم است برای پیشگیری از کمبود آب بدن در زمان روزهداری، مصرف موارد ذکرشده را محدود کنید.
خداییمنش در توصیه به داشتن رژیم غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان برای پیشگیری از کاهش آب بدن، تاکید کرد: مصرف نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار در زمان روزهداری توصیه نمیشود؛ زیرا این نوشیدنیها آب را از بدن دفع میکنند. ترکیبات کافئیندار بهشدت ادرارآور بوده و گزینه مناسبی برای مصرف در وعده سحر نیستند.
او در ادامه افزود: مصرف خاکشیر، آب لیموترش، تخم شربتی با شیرینی خیلی کم، ماست کمچرب، مصرف مداوم و تدریجی میوه و سبزیجات در فاصله افطار تا سحر کمک زیادی به حفظ آب بدن و کاهش احساس گرسنگی در طول روز میکند. مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند انواع کبابها سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز شده و روزهداران را دچار تشنگی شدید میکند. اما مصرف مواد غذایی با پروتئین کنترلشده هنگام سحر به روزهداران برای داشتن احساس سیری کمک میکند؛ بنابراین حذف پروتئین از وعده سحر توصیه نمیشود، اما باید به میزان دریافت آن توجه کرد.
خداییمنش ادامه داد: باید توجه داشت نوشیدن زیاد آب تاثیر زیادی در پیشگیری از ایجاد تشنگی در طول روز ندارد؛ چرا که پس از مدتی از طریق ادرار دفع میشود. همچنین آب زیاد روند هضم مواد غذایی را مختل میکند؛ بنابراین در مصرف آب زیادهروی نکرده و به اندازه آب بنوشید.
او در پایان گفت: مصرف ۸ تا ۱۲ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر میزان تشنگی در طول روز را کاهش میدهد. اگر علت پوستهپوسته شدن لبها کمآبی بدن باشد، با رعایت این نکات میتوان از ایجاد آن پیشگیری کرد.
نظر شما