به گزارش همشهری آنلاین، کمتر کسی است که با خواص بینظیر سرکه سیب آشنا نباشد. چه خوب است که این معجون لاغری را خودتان در منزل درست کنید و از فواید سرکه سیب خانگی بهره ببرید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه عرق نعنا دوآتشه در خانه | بهترین شیوه نگهداری از این مایع ضد نفخ
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز | این نکات را در تهیه انواع ترشی رعایت کنید
طرز تهیه ترشی بامیه | سادهترین روش درستکردن ترشی همراه با نکات کلیدی
- مواد لازم
سیب درختی (هر نوع سیبی که باشد فرقی ندارد)
شکر برای هر ۱۰ کیلو سیب نیمکیلو
آب بدون کلر و تصفیه شده که جوشیده و سرد شده باشد (آب معدنی)
- طرز تهیه
ابتدا سیب را خرد کنید. فقط چوب سر سیب دور ریخته شود. بقیه قسمتها بماند مشکلی ندارد.
سیبهای خرد شده را داخل دبه بریزید، شکر ریخته و به قدری آب بریزید که روی سیبها را بپوشانید.
درِ دبه را نیمهباز بگذارید تا هوا داخلش جریان داشته باشد و مانع کپک زدنش شود.
دبه را در محلی گرم بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه بگذارید. اگر آفتاب باشد هم زود ترش میشود و هم کرم نمیزند.
بعد از ۳ تا ۷ روز مگس سرکه جذب بوی میوه شده و درون سرکه تخمگذاری میکند. این امر باعث ترش و تیز شدن سرکه میشود.
مگس سرکه برای تهیه سرکه مفید است. ضمنا باید یکچهارم دبه خالی باشد.
بعد از ۵۰-۴۰ روز صاف کرده و سرکه را جدا کنید.
► نکات مهم در تهیه سرکه سیب خانگی
۱- سیبهای باکیفیت انتخاب کنید، چون در طعم سرکه موثر است.
۲- از ترکیب سیبهای مختلف استفاده کنید.
۳- هرچه سیبها رسیدهتر و شیرینتر باشند، سرکه بهتری خواهید داشت.
۴- حتما قبل از خرد کردن سیبها، آنها را در آب سرد بشویید.
۵- هرچه سیب بیشتری بردارید سرکه بیشتری خواهید داشت، اما برای اولین بار بهتر است با ۳ سیب امتحان کنید.
۶- اگر از سیب ارگانیک استفاده میکنید، لازم نیست هسته و چوبش را جدا کنید.
۷- سیبها را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید تا سریعتر تخمیر شوند.
۸- برای تهیه سرکه هرگز از ظرف فلزی استفاده نکنید. شیشه تمیز و استریل بهترین ظرف است.
۹- مقدار آبی که روی سیب میریزید به اندازهای باشد که سطح سیب را بپوشاند.
۱۰- اگر آب سطح سیب را نگیرد ممکن است سرکه پوسیده و خراب شود. آب زیاد هم نریزید که سرکه رقیق شود.
۱۱- برای هر سیب یک قاشق چایخوری (۴ گرم) شکر کافی است.
۱۲- در شیشه را با پارچه تمیز پنبهای بپوشانید.
۱۳- مخلوط را یک یا دو بار در روز با قاشق چوبی هم بزنید. هم زدن مخلوط به فرایند تخمیر و همچنین جابهجایی سیب در شیشه کمک میکند.
۱۴- بعد از یکیدو هفته وقتی همه سیبها به ته شیشه بروند، فرایند تخمیر انجام شده است.
۱۵- مخلوط را از صافی پارچهای تمیز رد کرده، داخل شیشهای بریزید و رویش را با پارچه بپوشانید.
۱۶- به مدت ۳ تا ۶ هفته بگذارید تخمیر شود و هر چند روز یکبار هم بزنید.
منبع: تصویر زندگی
نظر شما