علائم گوارشی مثل اسهال، یبوست، درد شکم و نفخ در یک‌سوم مبتلایان به کرونا می‌تواند بروز پیدا کند و در طول این دوران باید به نکات تغذیه‌ای توجه ویژه‌ای داشت.

کرونا/ غذا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که علائم گوارشی مثل اسهال، یبوست، درد شکم و نفخ در یک سوم مبتلایان به کرونا می‌تواند بروز کند و این علائم گوارشی بیشتر در بزرگسالان  رخ می‌دهد، هر چند که در کودکان هم اسهال به عنوان یکی از علائم ابتلا به کرونا مشاهده شده است. در کشور ما هم علائم گوارشی به دنبال ابتلا به کرونا بسیار مشاهده می‌شود و این علائم گوارشی می‌تواند ناشی از ترس و استرس بیماری کرونا نیز باشد، هم چنین به دنبال عفونت ریوی نیز میتوان شاهد علائم گوارشی بود.

اگر فردی دچار سندروم روده تحریک‌پذیر باشد، فرد می‌تواند نسبت به سندروم تحریک‌پذیر آگاهی داشته باشد یا اینکه در بسیاری از موارد افراد که از وجود سندروم روده تحریک‌پذیر بی‌اطلاع هستند؛ در نتیجه می‌توانند در طول بیماری و ابتلا به کرونا، علائم گوارشی را نیز نشان دهند. یکی از این علائم گوارشی که در مبتلایان خود را نشان می‌دهد اسهال است و موارد تغذیه‌ای در حین ابتلا به کرونا و وجود اسهال وجود دارد که باید به آن‌ها توجه داشت.

بر اساس این مطلب که از سوی فرناز نوری‌زاده، متخصص تغذیه ورزشی تهیه شده، آمده است: در حین اسهال دفع مایعات بسیار افزایش می‌یابد و باید مصرف مایعات را افزایش دهید تا از کم‌آبی در بدن جلوگیری کرده و آب ازدست‌رفته نیز جبران شود.

همچنین می‌توانید زیر نظر پزشک از محلول‌های او آر اس استفاده کنید که علاوه بر آب از دست رفته املاح و الکترولیت‌ها را نیز جبران می‌کند. می‌توانید از دوغ کم‌نمک نیز استفاده کنید و فراموش نکنید که مصرف نوشیدنی‌های شیرین به بدتر شدن اسهال کمک می‌کند.

در زمان اسهال از مصرف غذاهای سرخ‌شده و همچنین موادغذایی پرچرب باید پرهیز کنید و باید بدانید استفاده از لبنیات در زمان اسهال به بدتر شدن اوضاع کمک می‌کند. عدم استفاده از لبنیات و مشتقات آن مثل پنیر و کره و بستنی را باید رعایت کنید. البته از ماست‌های پروبیوتیک و دوغ می‌توانید استفاده کنید. در زمان اسهال استفاده از میوه‌ها و سبزیجات و حبوبات به علت فیبر بالایی که دارند می‌تواند به بدتر شدن اسهال منجر شود.

از میوه موز می‌توانید استفاده کنید، همچنین پوره سیب بسیار مناسب است  و میوه سیب فیبر بالایی دارد، اما هنگامی که پخته می‌شود می‌تواند به‌راحتی هضم شود و برای زمان اسهال مناسب است، البته فراموش نشود که نباید به آن شکر اضافه کرد. از برنج سفید و نان‌های سفید مثل نان لواش و نان‌های ساندویچی و نان تست استفاده کنید و استفاده از نان سبوس‌دار مثل نان سنگک توصیه نمی‌شود.

مصرف نکردن نوشیدنی‌های شیرین مانند قندها و محصولات حاوی شکر و شیرینی، همچنین قهوه و کافئین و.... باید در رژیم غذایی مبتلایان رعایت شود و از مرغ به صورت سوپ مرغ رقیق‌شده یا به صورت بخارپز و آب‌پز در برنامه غذایی مبتلایان نیز استفاده کنید.

کد خبر 565166

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha