تهیه کیک پرتقالی خوشمزه بسیار ساده و کم‌زحمت است اما برای داشتن یک کیک پرتقالی عالی و هرچه خوشمزه‌تر شدن آن و خوب پف کردن کیک، لازم است تا نکات مهمی را رعایت کنید و در نهایت از نتیجه کارتان لذت ببرید. در ادامه با دستور پخت این کیک آشنا می‌شوید.

كيك پرتقالي - آشپزي - تغذيه

به گزارش همشهری آنلاین، کیک پرتقالی یکی از کیک‌های خوشمزه و خوش‌طعم است که با شروع فصل پرتقال‌های تازه و آبدار در پاییز و زمستان، پخت این کیک لذیذ به عاشقان کیک و کیک پزی بسیار توصیه می‌شود. از دیگر کیک‌های مخصوص این فصل می‌توان به چیز کیک نارنگی اشاره کرد. پرتقال میوه محبوب فصل سرما، حاوی ویتامین‌هایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در برابر سرماخوردگی بدن را مقاوم می‌سازد. شاید آن را به یکی از منابع خوب ویتامین C بشناسید. ویتامین C به‌تنهایی به جذب بیشتر آهن برای بدن کمک می‌کند.

جالب است بدانید که حتی پوست پرتقال خواص شگفت‌انگیزی داشته که برای بدن مفید است. آب پرتقال تازه تصفیه‌کننده خون است و مصرف آن بسیار آرامش‌بخش بوده و از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند. تمام این خواص در کنار عطر و طعم دلپذیر این میوه، باعث شده تا محبوب همگان باشد. کیک پرتقالی ساده ترکیبی از آب پرتقال تازه و پوست آن است و بافت ترد و نرمی دارد.

تهیه کیک پرتقالی خوشمزه بسیار ساده و کم‌زحمت است اما برای داشتن یک کیک پرتقالی عالی و هرچه خوشمزه‌تر شدن آن و خوب پف کردن کیک لازم است تا نکات مهمی را رعایت کنید و در نهایت از نتیجه کارتان لذت ببرید. کیک پرتقالی می‌تواند یک انتخاب خوب و خوشمزه برای عصرهای پاییز و زمستان و شیرین کردن لحظه‌های شما باشد. رسپی این کیک لذیذ را از دست ندهید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه پنکیک ساده | فوت‌وفن خوشمزه شدن پنکیک

طرز تهیه چیز کیک | فوت‌وفن درست‌کردن چیز کیک یخچالی

طرز تهیه دونات ساده | نکات پخت دونات شکلاتی و شکری در خانه

طرز تهیه کیک یزدی | نکات پختِ کاپ‌کیک در ماهیتابه

طرز تهیه تیرامیسو با پتی‌بور | نکات طلایی برای تهیه دسر تیرامیسو با بیسکویت

  • مواد لازم برای کیک پرتقالی

آرد سفید ۲ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
آب پرتقال تازه یک پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
پوست پرتقال رنده شده یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
اسانس پرتقال (دلخواه) ۲ الی ۳ قطره
وانیل یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
شکر یک پیمانه

  • طرز تهیه کیک پرتقالی

► مرحله اول

ابتدا پوست پرتقال را از قسمت نارنجی آن به اندازه یک قاشق غذاخوری رنده کنید. سپس پرتقال‌ها را به اندازه یک پیمانه آب گرفته و کنار بگذارید.

► مرحله دوم

در این مرحله تخم مرغ‌ها را یکی‌یکی شکسته، زرده و سفیده آن را جدا کنید. مراقب باشید که زرده و سفیده با هم قاطی نشوند. حالا زرده‌ها را کمی با همزن بزنید تا از حالت لختگی در بیاید. سپس شکر و وانیل را به زرده‌ها اضافه کنید. و با دور متوسط برای حدود یک دقیقه هم بزنید. بعد از آن پوست پرتقال و در صورت دلخواه اسانس پرتقال را اضافه کنید. حالا باید آن‌قدر بزنید تا مخلوطی غلیظ و کشدار داشته باشید که حجم آن دو برابر شده باشد. حالا آب پرتقال تازه و روغن مایع را به مخلوط اضافه کنید و کمی هم بزنید.

► مرحله سوم

در ظرفی بیکینگ پودر و آرد را مخلوط کرده و ۳ بار الک کنید. الک کردن باعث می‌شود تا آرد هوادهی شده و در نهایت کیک شما خوب پف کند. حالا مخلوط بیکینگ پودر و آرد را کم‌کم به مواد اضافه کرده، و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.

► مرحله چهارم

در این مرحله سفیده‌های تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بزنید. تا حدی که حجم آن چند برابر شده و خوب پف کند. باید در نهایت وقتی ظرف را برمی‌گردانید، مواد ثابت بماند و از ظرف بیرون نریزد. این نکته را دقت کنید که ظرفی که سفیده‌ها را در آن می‌زنید. پره‌های همزن باید کاملا خشک و تمیز باشد. در غیر این صورت سفیده فرم نخواهد گرفت.

► مرحله پنجم

در آخر سفیده‌ها را به مواد اضافه کنید. به صورت دورانی و تا حدی که فقط با مواد مخلوط شود هم بزنید. اما دقت کنید نباید خیلی هم بزنید، تا پف مواد نخوابد. حالا مواد کیک پرتقالی را درون قالبی که آن را خوب چرب و آرد پاشی کرده‌اید بریزید. قالب را درون فر که آن را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده‌اید برای مدت ۵۰ الی ۶۰ دقیقه قرار دهید تا کیک پخته شود. باید بدانید که زمان پخت کیک بستگی به فر شما داشته و ممکن است کمی متغیر باشد. می‌توانید در اواخر پخت، با استفاده از یک خلال دندان تست کنید. آن را درون کیک فرو برده، و اگر موقع بیرون کشیدن تمیز باشد و مواد کیک به آن نچسبیده باشد، کیک شما آماده است. وقتی قالب کیک را از درون فر خارج کردید، برای مدت ۵ دقیقه اجازه دهید تا سرد شود، سپس آن را از قالب بیرون آورید. کیک پرتقالی پوک و خوشمزه شما آماده است. می‌توانید آن را در کنار چای یا قهوه نوش جان کرده و لذت ببرید.

  • نکته‌ها

– می‌توانید کیک پرتقالی بدون فر نیز تهیه کنید. درون قابلمه‌ای که سایز آن بزرگ‌تر از قالبتان است، کمی آب ریخته اجازه دهید به جوش بیاید. سپس یک پایه فلزی، مانند پایه‌های ماکروفر درون قابلمه قرار دهید. حالا قالب کیک را روی پایه قرار داده. و در قابلمه را با یک دم کنی بپوشانید و روی آن بگذارید. قابلمه را ترجیحا روی شعله پخش کن و با حرارت ملایم برای مدت یک ساعت قرار داده. بعد از یک ساعت زیر آن را خاموش کنید. بعد از ۱۵ دقیقه در آن را برداشته و با خلال دندان تست کنید. اگر خلال تمیز بیرون آمد و اطراف کیک درون قالب طلایی بود، یعنی کیک شما آماده است. پس از آن‌که سرد شد می‌توانید از قالب خارج کرده، با پودر قند، پوست و برش‌های پرتقال آن را تزیین کنید.

– اگر می‌خواهید کیک پرتقال با سس پرتقال داشته باشید. برای تهیه سس پرتقالی، نصف بسته ژله پرتقال، یک پیمانه آب پرتقال تازه و ۲ قاشق غذاخوری پودر کاسترد را با هم مخلوط کنید.(در صورت نداشتن پودر کاسترد می‌توانید از نشاسته ذرت به جای آن استفاده کنید) حالا مخلوط را روی حرارت قرار داده و مرتب هم بزنید تا مواد غلیظ شود. وقتی سس پرتقالی به غلظت لازم رسید زیر آن را خاموش کرده اجازه دهید سرد شود. در نهایت سس را روی کیک پرتقالی ریخته و نوش جان کنید.

– می‌توانید کیک پرتقال و نارگیل تهیه کنید. در این صورت نصف پیمانه پودر نارگیل را قبل از اضافه کردن آرد، به مواد اضافه کنید. و مقدار آرد را یک و نصف پیمانه در نظر بگیرید. همچنین می‌توانید بادام، کشمش و یا گردو به کیکتان اضافه کنید و کیک پرتقال و بادام، کیک پرتقال و گردو و یا کیک پرتقالی کشمشی تهیه کنید.

– می‌توانید شکری را که برای پخت کیک استفاده می‌کنید با کمی پوست پرتقال رنده شده مخلوط کنید و با دست به‌هم بفشارید تا شکر طعم پرتقال بگیرد و شکر پرتقالی داشته باشید. در این صورت تفاوت عطر و طعم آن را احساس خواهید کرد. در این صورت پوست پرتقال را جداگانه اضافه نکنید و آن را حذف کنید.

– می‌توانید در تهیه کیک پرتقالی از ماست نیز در مواد اولیه استفاده کنید. برای تهیه کیک پرتقالی با ماست، یک پیمانه ماست را همراه با بیکینگ پودر مخلوط کرده تا پف کند. سپس آن را قبل از اضافه کردن آرد به مواد اضافه کنید. در صورت استفاده از ماست باید آب پرتقال را از مواد حذف کنید. می‌توانید با آب پرتقال یک سس پرتقالی برای روی کیک تهیه کنید. آب پرتقال و شکر را مخلوط کرده روی حرارت قرار دهید تا به غلظت برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماست خانگی | فوت‌وفن درست‌کردن ماست ساده در خانه

– اگر در مواد اولیه هم زمان از ماست و آب پرتقال برای تهیه کیک استفاده کنید. در نهایت کیک پرتقالی خیس خواهید داشت که بافت آن کمی متفاوت خواهد بود اما همچنان لذیذ و بسیار خوشمزه است.

► در ویدئو زیر طرز تهیه کیک پرتقالی به شیوه‌ای ساده و آسان آمده است.

منبع: ایران‌کوک

کد خبر 575895

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha