نخستین خانه محیط زیست شهرداری تهران امروز در هفته زمین پاک با حضور مسئولان شهری پایتخت در سرای محله صادقیه افتتاح شد.

سرای محله

به گزارش همشهری آنلاین، رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: ایجاد خانه محیط زیست از جمله پروژه‌های کوچک مقیاس محله‌ای است که به‌خوبی می‌تواند ارتباط بین شهروندان با شهرداری را به عنوان یک نهاد اجتماعی و در راستای اهداف محیط زیستی مدیریت شهری برقرار کند.

،رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در مراسم افتتاح نخستین خانه محیط زیست سرای محلات شهر تهران گفت: ایجاد خانه محیط زیست از جمله پروژه‌های کوچک مقیاس محله‌ای است که به‌خوبی می‌تواند ارتباط بین شهروندان با شهرداری را به عنوان یک نهاد اجتماعی و در راستای اهداف محیط زیستی مدیریت شهری برقرار کند.

زهرا صدراعظم نوری افزود: بحث سرای محله بسیار مورد توجه است چون به عنوان سلول کوچکی در محله است که به‌راحتی می‌تواند با مردم ارتباط برقرار کند، تعامل و تبادل داشته باشد و خدمات مناسب با نیازهای شهروندان ارائه دهد.

او با بیان اینکه جای خانه محیط زیست در مجموعه سراهای محله خالی بود، گفت: امیدواریم این با اقدام موثر و موفق به سرعت در تمامی محلات شهر تهران، خانه های محیط زیست راه اندازی شوند.

رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه پایتخت به بیش از یک خانه محیط زیست در هر منطقه نیاز دارد، اظهارکرد: شرایطی فراهم شود تا حد امکان در هر محله بیش از یک خانه محیط زیست ایجاد شود.

نوری ادامه با اشاره به طرح جامع مدیریت پسماند که به عنوان پروژه های زیرساختی در شهرداری تهران به تصویب شورا رسید و اکنون در قالب طرح "کاپ" عملیاتی شده است، گفت: خانه های محیط زیست نیز به‌راحتی می توانند در جهت عملیاتی کردن پروژه های بزرگ اقدام کنند. معتقدم این خانه ها باید به مردم آموزش دهند، فرهنگسازی و از مشارکت شهروندان جهت تحقق اهداف موردنظر استفاده کنند.

نگهداشت شاخص‌های سبز تهران

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران هم در این مراسم گفت: مسائل محیط زیستی فرصتی است تا حفظ و نگهداشت و ارتقا شاخص های سبز کلانشهر تهران به دغدغه مشترکی میان مدیریت شهری و شهروندان تبدیل شود.

محمد رضا جوادی یگانه افزود: اگر شهر مسئله و دغدغه مردم شود بی شک شاهد خواهیم بود که حساسیت نگهداشت پایتخت در میان مردم افزایش یابد تا شهر سالم تری داشته باشیم. 

او ادامه داد: باید قطع یک درخت به دغدغه ای عمومی تبدیل تا از بروز آسیب های حوزه محیط زیست کاسته شود.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه هفته زمین پاک فرصتی برای پیوند خوردن شهروندان با کوچک ترین واحد مدیریت محلی از جمله سرای محله است، گفت: با این رویکرد اداره شهر به سمت تحقق شهر اجتماعی پیش می رود.

جوادی یگانه ادامه داد: مساله محیط زیست در مدیریت شهری سبب می‌شود که مردم را به شهرداری تهران پیوند بزند، ایجاد احساس مسئولیت پذیری مردم در حفظ و نگه داری از محیط زیست بسیار مهم و قابل توجه است.

محلی برای حل چالش‌های زیست محیطی شهر

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران هم در این آئین گفت: خانه‌های محیط زیست در کنار ساختار شورایاری ها در محلات، می‌توانند موجب افزایش مشارکت شهروندان شوند.

سید آرش حسینی میلانی با اشاره به طرح جامع مدیریت پسماند گفت: یکی از مهمترین بخش این طرح، تفکیک از مبدا است که جز با مشارکت شهروندان محقق نمی شود به طوری‌که اگر در حال حاضر درصد تفکیک قابل قبول ٨ درصد است، در افق طرح این میزان باید تا ۵ برابر دیگر افزایش یابد.

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تهران شهری است با انواع بافت ها و خصوصیات مختلف شهری تصریح کرد: برای تحقق اهداف محیط زیستی در پایتخت نقش خانه های محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

میلانی در ادامه به حراست از فضای سبز اشاره کرد و گفت: نگهداشت فضای سبز نیاز به توجه مردم دارد. معتقدم اگر شهروندان به فضای سبز محله خود اهمیت دهند، وضعیت حراست و پایش فضای سبز بسیار بهتر خواهد شد و خانه های محیط زیست می‌تواند فتح بابی در این زمینه نیز باشد.

او در پایان با اشاره به اینکه هر منطقه متناسب با شرایط جغرافیایی خود باید عمل کند، اظهارکرد: خانه محیط زیست محل مناسبی برای گفتمان و فعالیت های داوطلبانه خواهد بود. به طورمثال در خصوص جانوران موذی می‌توان با مشارکت مردم، سریعتر این مساله را ساماندهی کرد.

کد خبر 597552

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha