به گزارش همشهری آنلاین، بخش ترد و معطر نان تازه پخته شده با کره، سیر یا پنیر مدتهاست که برای بسیاری از مردم جهان به یک غذای سنتی تبدیل شده است.
در قفسههای نانواییها و مغازهها، انتخاب زیادی از محصولات مختلف آردی وجود دارد. نان سیاه، سفید، غلات کامل، مخمر، نان حتی بدون گلوتن وجود دارد. اما هنوز اکثریت نان سفید را ترجیح می دهند. اما آیا واقعاً اینقدر ایمن است؟
نان سفید از آرد گندم تصفیهشده تهیه میشود. این باعث میشود که کالاهای پختهشده از نظر بصری جذاب باشند و ماندگاری نان را افزایش دهند، اما این دانهها آن را کاملا از مواد مغذی محروم میکند. در قدیم نان را از آرد اول یا درشت تهیه میکردند. این روش ارزش غذایی محصول، مواد مغذی مفید و فیبر را حفظ میکرد. اما اکنون فقط از آرد سفید بدون سبوس نان تهیه میشود.
اکنون همراه با یک تکه نان سفید، ۷۵ گرم کالری خالی و تقریباً هیچ مواد مغذی را وارد بدن خود میکنید.
به دلیل کمبود ویتامین در ترکیب نان سفید مدرن است که تولیدکنندگان شروع به غنیسازی مصنوعی آن و سایر محصولات پختهشده با ویتامینها کردند.
بسیاری از متخصصان تغذیه و همچنین دانشمندان دانشگاه کمبریج به دلیل داشتن شاخص گلیسمی بالا، مصرف نان سفید را توصیه نمیکنند. مانند تمام کربوهیدراتهای سریع، به راحتی توسط بدن جذب میشود، اما سیری طولانی مدت نیست. در حال حاضر یک ساعت پس از چنین وعده غذایی، گرسنگی احساس میشود. مصرف بیش از حد نان سفید منجر به چاقی و ابتلا به دیابت میشود.
نشاسته زیادی در نان سفید وجود دارد که تأثیر آن بر روی بدن را میتوان با شکر تصفیهشده مقایسه کرد. چه مفهومی دارد؟ افزایش گلوکز خون اجتنابناپذیر است که به نوبه خود باعث جهش شدید قند و انسولین میشود که با مصرف منظم نان سفید، دیابت و همچنین سیستم قلبی عروقی میتوانند ایجاد شوند.
منبع: اسپوتنیک
نظر شما