به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، خدیجه رحمانی در خصوص رژیم غذایی بهبودیافتگان کرونا اظهار کرد: بهبودیافتگان این بیماری پس از گذار از دوران نقاهت عمدتا با ضعف سیستم ایمنی بدن روبرو میشوند و تحلیل این انرژی در بدن باید از طریق یک رژیم غذایی صحیح جبران شود.
وی تصریح کرد: رژیم غذایی این جمعیت باید شامل تمام گروههای غذایی اعم از مواد مغذی، پروتئینها، ریزمغذی ها، ویتامین و مینرالها بوده و روزانه از هر ۴ گروه اصلی غذایی استفاده شود.
رحمانی ادامه داد: از گروه نان و غلات حداقل ۶ تا ۱۱ واحد باید مصرف و میزان دقیق این نیاز با توجه به سیستم بدنی هر شخص میتواند با مراجعه به متخصصین تغذیه هم تعیین شود.
وی افزود: در مصرف این گروه غذایی (نان وغلات) باید متمرکز بر نان سبوسدار بوده و از مصرف آرد سفید و تمام فرآوردههای آن اعم از شیرینیجات و فرآوردههای نشاستهای پرهیز شود. حمانی ادامه داد: گروه پروتئین نیز شامل گوشت، تخممرغ و حبوبات است که باید روزانه ۲ تا ۳ واحد مصرف شود.
وی یادآور شد: مهمترین منبع تامین ویتامینها و مواد معدنی هم میوهجات و سبزیجات رنگین است که باید حداقل ۵ واحد در طول شبانهروز (به صورت خام و پخته) مورد استفاده قرار بگیرد.
به گفته این دکتری تخصصی تغذیه، انواع ریزمغزها نیز از منابع اصلی تامین ویتامینها بوده که بهبودیافتگان کرونا باید روزانه ۳۰ تا ۵۰ گرم (یک مشت) استفاده کنند.
وی همچنین با بیان اینکه در هر وعده غذایی یک واحد از سبزیجات پخته نیز به منظور تامین این ویتامین استفاده شود، گفت: مجموع صیفی جات در فرهنگ ایرانی جزو سبزیجات محسوب شده و از گروه میوهها نیز حداقل ۲ تا ۳ واحد در طول ۲۴ ساعت باید مصرف شود.
رحمانی در ادامه با اشاره به قند موجود در میوهها یادآور شد: در مصرف میوهجات اما به دلیل قند موجود افراط نشود، میوههای رنگین به خصوص در فصل تابستان به منظور تقویت سیستم ایمنی و حفظ آب بدن ضروری است، اما به منظور جلوگیری از ابتلا به قند نباید بیش از اندازه مصرف شود.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: میوهها «باهم» و همچنین همراه با وعده غذایی ناهار و شام نیز مصرف نشود و در فاصله زمانی بین وعدههای غذایی باید مورد استفاده قرار بگیرد.
رحمانی افزود: گروه لبنیات نیز از مهمترین گروههای غذایی برای بهبود یافتگان کووید-۱۹ است که در تامین ریزمغذیها نقشی اساسی ایفا میکند. این گروه نیز حداقل سه واحد در طول شبانهروز باید مصرف شود.
وی یادآور شد: گاه در طب سنتی شیر را به دلیل طبع سرد در گروه لبنیات به اشتباه حذف میکنند، در حالی که این ماده خوراکی باید در رژیم غذایی لحاظ شده و به منظور کاهش طبع سرد آن میتواند با عسل و خرما مورد استفاده قرار بگیرد.
روغن زیتون به عنوان روغن اصلی رژیم غذایی استفاده شود
این رژیم درمانگر ادامه داد: در استفاده از چربیها نیز ترجیحا روغن زیتون به عنوان روغن اصلی رژیم غذایی استفاده و سایر روغنها نظیر کنجد و... در کنار این روغن مصرف شود. همچنین چربی جامد در رژیم غذایی صحیح باید حذف و فقط از چربیهای مایع استفاده شود.
وی تصریح کرد: پس از گذار از دوران نقاهت از فستفودها، آب میوه و نوشابههای صنعتی نیز خودداری شود و بدن توسط مصرف مایعات طبیعی به ویژه آب هیدراته نگه داشته شود.
کاهش احساس تشنگی از ۵۰ سالگی
وی با اشاره به ضرورت مصرف آب در بهبودیافتگان کرونا گفت: احساس تشنگی معمولا از ۵۰ سالگی کاهش مییابد، بنابراین با افزایش سن نباید منتظر احساس تشنگی و سپس مصرف آب و مایعات بود. در دوران کرونا، نقاهت و همچنین پس از بهبود باید با مصرف آب فراوان بدن را هیدراته نگه داشته و از این طریق سیستم ایمنی را در مواجهه با عوامل بیماریزا تقویت کرد.
نظر شما