مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۳
۰ نفر

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: رعایت یک دوره رژیم گیاه‌خواری به تسریع روند درمان بیماری کبد چرب کمک می‌کند.

vegetables - سبزیجات - میوه - تغذیه

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص تاثیرات مثبت و منفی رژیم گیاه‌خواری اظهار کرد: با توجه به اینکه سرانه مصرف سبزیجات در کشور ما پایین است؛ بنابراین رعایت یک رژیم گیاه‌خواری به فرد کمک می‌کند تا میزان مصرف سبزیجات را افزایش دهد. 

او افزود: مصرف سبزیجات برای رفع یبوست مزمن بسیار موثر خواهد بود، همچنین افرادی که کبد چرب به خصوص گرید ۲ و ۳ دارند برای بهبود هرچه سریع‌تر بیماریشان گذراندن یک دوره رژیم گیاه‌خواری به این افراد توصیه می‌شود.

جوزدانی بیان کرد: با توجه به این که در رژیم گیاه‌خواری میزان دریافت روغن‌ها از منابع مختلف تا حد بسیار زیادی کاهش می‌یابد بدن از چربی‌های ذخیره شده برای تامین انرژی و نیازهای خود استفاده می‌کند که چنین شرایطی روند درمان بیماری کبد چرب را بسیار بهبود می‌بخشد.

اوگفت: یکی دیگر از مزیت‌های رژیم گیاه‌خواری بهبود خلق و خوی افراد خواهد بود. عموما افرادی که یک دوره رژیم گیاه‌خواری می‌گیرند آرام‌تر و صبورتر خواهند شد و استرس و اضطراب کمتری خواهند داشت.

این متخصص رژیم درمانی بیان کرد: هرچند در بسیاری از موارد عوامل مختلفی مانند کمبود ویتامین D و کمبود آهن سبب افسردگی و تند خویی می‌شود، اما رژیم گیاه‌خواری می‌تواند تا حدی آن را کنترل کند.

جوزدانی افزود: رژیم گیاه‌خواری انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن، خام گیاه‌خواری است که در علم پزشکی به دلیل این که بسیاری از مواد غذایی مورد نیاز بدن در آن حذف می‌شود و یا به صورت کامل پخته نمی‌شود، مضر خواهد بود.

او گفت: بسیاری از مواد غذایی مانند انواع غلات نیاز به پخته شدن کامل دارند تا بدن بتواند نشاسته آن‌ها استفاده کند، اما رژیم خام گیاه‌خواری دریافت بسیاری از ریزمغذی‌ها و حتی درشت مغذی‌ها را دچار مشکل می‌کند بنابراین رژیم خام گیاه‌خواری در علم پزشکی مردود است.

جوزدانی گفت: در نوع دیگر رژیم گیاه‌خواری افراد فقط گیاهان را مصرف نمی‌کنند، بلکه در برنامه غذایی‌شان تخم مرغ و لبنیات وجود دارد که از نظر علم تغذیه این نوع کامل‌ترین رژیم گیاه خواری است، زیرا این افراد در دریافت پروتئین‌ها مشکلی نخواهند داشت.

او افزود: در کنار تمام مزیت‌های که برای این رژیم گفته شد، اما رژیم گیاه خواری می‌تواند برای برخی افراد مضر باشد. گرفتن رژیم گیاه خواری در دوران نوجوانی که عضله‌های فرد در حال رشد است سبب افت عضلات بدن، کم خونی، اختلالی در رشد و یادگیری خواهد شد.

این متخصص تغذیه بیان کرد: اگر در سنین جوانی رژیم گیاه خواری به صورت اصولی انجام نشود و دریافت پروتئین‌ها محدود شود نه تنها سبب افت عضلات بدن خواهد شد، بلکه با کاهش وزن غیراصولی و بدن از تناسب اندام خارج شده و فرد با ضعف، بی‌حالی، کمبود آهن مواجه خواهد شد که می‌تواند مشکلات بسیار زیادی را برای افراد به همراه داشته باشد.

کد خبر 606466

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha