به گزارش همشهریآنلاین، ایرنا به نقل از active beat نوشت: بسیاری از سموم روی بزرگترین غده بدن یعنی کبد تاثیر میگذارند و این در حالی است که بیشتر عوارض ناشناخته کبدی منجر به مرگ خواهند شد.
کبد به دلیل مواد شیمیایی و آفتکشها در مواد غذایی و محیط زیست، به مرور زمان غرق در مسمومیت میشود. مسمومیت کبد معمولا با سردرد، سوء هاضمه، نفخ شکم، افزایش وزن، لکههای کبدی، سوزش سر دل و مشکلات کیسه صفرا همراه است. لیستی از غذاهای گیاهی وجود دارد که مصرف روزانه آنها به سمزدایی موثر از کبد کمک میکند:
چغندر و هویج: هویج حاوی گلوتاتیون است؛ پروتئینی که به سمزدایی از کبد کمک میکند. گلوتاتیون یک مولکول ساده است که به طور طبیعی در بدن ساخته میشود. از آنجا که بدن مداوم در معرض مواد شیمیایی محیطی قرار دارد، مهم است که مواد غذایی حاوی گلوتاتیون را روزانه مصرف کنید. هویج و چغندر هر دو حاوی فلاونوئیدها و بتاکاروتن بسیار بالا هستند. خوردن هویج و چغندر به تحریک و بهبود کلی عملکرد کبد کمک میکند.
گریپ فروت: یکی دیگر از منابع گلوتاتیون است. این میوه همچنین غنی از ویتامین ث و آنتیاکسیدانها است که تمیزکنندههای قدرتمند کبد محسوب میشوند. علاوه بر این، گریپ فروت شامل ترکیباتی است که در ساخت آنزیمهای موثر در سمزدایی کبد کمککننده هستند.
سیر: حاوی ترکیبات متعددی است که آنزیمهای کبدی را برای پاک کردن سموم بدن فعال میکند. دو ماده مغذی قدرتمند موجود در سیر آلیسین و سلنیوم هستند که در محافظت از کبد و سم زدایی از بدن نقش موثر دارند.
چای سبز: حاوی کاتچین است؛ آنتیاکسیدانی گیاهی که ثابت شده منجر به از بین بردن تجمع چربی در کبد میشود و از همه مهمتر، عملکرد کبد را تقویت میکند. چای سبز همچنین در حفاظت از کبد در برابر سموم موثر است.
گردو: گردو حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ و گلوتاتیون است که به پاک کردن کبد کمک می کند و به ویژه برای حذف آمونیاک از بدن موثر است. گردو به افزایش اکسیژن خون کمک میکند.
آرتیشو: آرتیشو یا همان کنگر فرنگی باعث تحریک ترشح صفرا میشود و به این ترتیب به دفع توکسینها یا همان سموم انباشته شده در کبد کمک میکند. ماده موثره موجود در آرتیشو مانع انباشته شدن چربی در سلولهای کبدی میشود.
آووکادو: غنی از گلوتاتیون است و مطالعات نشان داده خوردن یک تا دو عدد از آن در هفته آسیبهای کبدی را تعمیر میکند.
گوجهفرنگی: گوجهفرنگی علاوه بر گلوتاتیون، دارای لیکوپن است که موجب تصفیه کبد و مقاومت بدن در برابر سرطان میشود.
روغن زیتون و آب لیمو: مخلوط یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری آب لیمو با معده خالی قبل از صبحانه توصیه میشود. روغن زیتون دارای اثرات آنتیاکسیدانی است و توانایی تنظیم کار سلول کبد برای سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن را دارد. تحقیقات جدید توسط دانشمندان هندی نشان داد که هسپریدین (بیوفلاونوئید موجود در لیمو) برای محافظت از کبد خوب است یعنی از ورود مواد سمی به کبد جلوگیری میکند.
نظر شما