گرانی مواد غذایی یکی از موضوعات داغ این روزها است.

پلو وخورشت

همشهری آنلاین_بهاره خسروی: اینکه علت این گرانی‌ها و نرخ‌های تعیین‌شده زیر سر غول تورم است یا به رفتار برخی اصناف بستگی دارد، بحثی جدا است. اما اگر اهل گشت‌وگذار در تاریخ و جست‌وجوی پیشینه این تغییرات هستید، بد نیست سری به تهران قدیم بزنیم و ببینم در آن روزها قیمت مواد غذایی چگونه بود. 
 مرحوم «جعفر شهری‌» در کتاب طهران قدیم نوشته است: «هر ظرف چلوخورش یا باقلاپلو از ده‌شاهی تا سه‌عباسی بود تا اواخر، یعنی جنگ دوم (1320) و ورود متفقین به ایران که یک قران شده بود و قیمت هر لیوان دوغ و شربت که در لیوان‌های بزرگ روسی تراش دهن‌گشاد ریخته می‌شد، صد دینار و سه‌شاهی و نان تکه‌ای یک شاهی و چلوکباب پانزده‌شاهی و یک قران که یک قران و پنج‌شاهی و سی‌شاهی بالا رفته بود، با این خصوصیات که بهترین گوشت و روغن را هم پلویی‌ها و چلویی‌ها به کار می‌بردند و از آنجا که عقیده داشتند شغل آنها سرو کار با تمام حواس پنجگانه مشتری پیدا می‌نماید که هم طعم و هم بو و رنگ و مزه داشته باشد و بهترین تبلیغ آن است که جنس سلامت و خوب دست مشتری بدهند. مگر پلوچلویی‌های پاتیلی میدان سیداسماعیل که روغن را با روغن دنبه و روغن کله مخلوط کرده و به جای گوشت گوسفند، گوشت گاو و به جای سرخ کردن بادمجان و کدو با روغن، آنها را بدون روغن تفت داده و فسنجان که نصف گردوی آن را کدوتنبل رنده‌شده می‌ریختند.»

کد خبر 613363

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha