به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشتنیوز، پخت مواد غذایی به طورکلی کاهش ویتامینها یا سایر مواد مغذی موجود در آنها را به دنبال خواهد داشت، اما در مورد گوجهفرنگی مساله متفاوت و گوجهفرنگی پخته مفیدتر از گوجهفرنگی خام است.
بسیاری از رنگدانههای گیاهی مفید موجود در میوهها و سبزیجات خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و بدن ما برای ترمیم سلولهای تخریبشده توسط رادیکالهای آزاد نیازمند آنها هستند.
بر اساس اعلام پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، گوجهفرنگی علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن، از اثرات دارویی مفیدی برای بدن برخوردار است.
یکی از مهمترین مواد موثره گوجهفرنگی مادهای به نام لیکوژن (lycopene) است که جزو کاروتنوئیدها و یک رنگدانه قرمز است که باعث قرمزی رنگ گوجهفرنگی میشود.
پژوهشها نشان دادهاند که گوجهفرنگی پخته مانند سس گوجهفرنگی پخته بیشتر از گوجهفرنگی خام باعث افزایش یک نوع باکتری مفید برای بدن به نام Lactobacillus reuteri و فعالیت آن در روده میشود.
نظر شما