دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۶
۰ نفر

نقرس یکی از بیماری‌های التهابی است. علت این بیماری افزایش غیرطبیعی میزان اسیداوریک است. در نتیجه اورات‌های سدیم شکل گرفته و در مفاصل رسوب می­‌کنند و موجب درد در مفاصل می‌شود. در این مطلب غذاهای مفید و مضر برای بیماری نقرس آورده شده است.

مواد غذایی و نقرس

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، در بیماران مبتلا به نقرس، ابتلا به بیماری‌های کلیوی مانند سنگ‌ کلیه اوریک اسیدی شایع است. نقرس معمولاً بعد از ۴۵ سالگی و در مردان شایع‌تر است. همچنین با درد ناگهانی حاد در مفصل انگشت پا شروع‌شده و به بالا می‌رود. تغذیه می‌تواند در کاهش التهاب و درد ناشی از نقرس موثر باشد. کاهش وزن نیز یک عامل محافظت کننده در افراد چاق و دارای اضافه وزن است.

کتوزیس مرتبط با ناشتایی و رژیم کم کربوهیدرات علائم را در این بیماری تشدید می‌کند. در نتیجه رژیم‌های خودسرانه با محدودیت شدید نگیرید.

افزایش مصرف گوشت و غذاهای دریایی با افزایش اسیداوریک سرم مرتبط است. ولی دریافت پروتئین گیاهی این‌طور نیست. رژیم حاوی مقادیر بالای پورین گیاهی (لوبیاها، نخود، عدس) موجب افزایش ریسک بروز نقرس نمی‌شوند.

مصرف وعده غذایی متعادل همراه با دریافت محدود منابع حیوانی، الکل، مصرف منابع فروکتوز (نوشیدنی‌های شیرین شده و آب‌میوه‌ها، کمپوت‌ها)، کنترل کردن اندازه غذا (portion size) و کاهش دریافت کربوهیدرات‌های ساده برای رسیدن به کاهش وزن و حساسیت انسولین توصیه می‌شوند.

رژیم سرشار از لبنیات کم‌چرب و مکمل ویتامین C، با کاهش خطر بروز نقرس در ارتباط است.

دریافت قهوه، اما نه چای سبز، با کاهش سطوح سرمی اورات همراه است و از این نظر می‌تواند محافظت‌کننده باشد.

لبنیات مانند شیر یا پنیر، تخم‌مرغ، پروتئین گیاهی و قهوه در نقرس نقش محافظت‌کننده‌ دارند.

هر واحد اضافی گوشت در روز خطر نقرس را ۲۱٪ و هر واحد اضافه غذای دریایی در هفته خطر نقرس را ۷٪ افزایش می‌دهد.

دریافت حبوبات خشک و سبزیجات با نقرس در ارتباط نیست.

فروکتوز و شکر باعث مقاومت به انسولین و سندروم متابولیک شده و ریسک هایپر اوریسمی را افزایش می‌دهند.

دریافت بالای پروتئین گیاهی، مغزها، سبزی‌ها، حبوبات، غلات کامل، میوه‌های با قند پایین و روغن‌های گیاهی توصیه می‌شود.

 اگرچه ماهی باعث افزایش سطح اورات می‌شود اما فواید قلبی عروقی آن بیشتر است. (ماهی‌هایی که امگا-۳ دارند.)

تخم مرغ و مرغ، منابع پروتئینی کم خطرتری می‌باشند در صورتی که در حد تعادل استفاده شوند.

مصرف قهوه مفید است اما شروع تازه قهوه (برای اولین بار) با بدتر شدن نقرس همراه است.

مکمل یاری با ویتامین C مفید می‌باشد.

گیلاس ممکن است مفید باشند

در دوره‌های فعال بیماری باید مصرف آب افزایش یابد (حداقل ۸ لیوان در روز) و از دریافت گوشت و الکل پرهیز شود.

غذاهای غنی از پورین که به ترتیب زیر هستند باید در نقرس محدود شوند.

آب­گوشت، مغز حیوانی، دل؛ جگر، قلوه، انواع گوشت‌ها (گوشت قرمز، مرغ و ماهی)

کد خبر 662105

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha