با قدم زدن در کوچه و خیابان‌ها با نام‌هایی برخورد می‌کنیم که در دوران دفاع‌مقدس افتخارآفرین و حماسه‌ساز بودند. نمونه‌اش یکی از دانشجویان نخبه دانشگاه شهید بهشتی در رشته فیزیک هسته‌ای و ساکن یکی از محله‌های قدیمی تهران بوده که در دوران جنگ دوربین فیلمبرداری دست می‌گیرد تا حال و هوای جبهه‌ها را ثبت و ضبط کند.

مزار شهید سیفی

همشهری آنلاین - رضا نیکنام: یکی از شهدای معظم منطقه ۱۶، شهید «آیت‌الله ‌سیفی» است که بخش زیادی از زندگی خود را در محله جوادیه گذرانده . این شهید گرانقدر در سال ۱۳۳۷ در شهر سراب متولد شده. در کودکی و نوجوانی خیلی زود هوش و نبوغش را در مدارس دوره ابتدایی و راهنمایی نشان می‌دهد و پس از اتمام تحصیلات دبیرستان با رتبه عالی وارد دانشگاه می‌شود.

او در دانشگاه شهید بهشتی در رشته فیزیک هسته‌ای مشغول به تحصیل شد. شهید سیفی با آغاز انقلاب فرهنگی، حوالی سال ۱۳۵۹  دست روی دست نگذاشت. او با توجه به تأثیرگذاری فرهنگی و اخلاقی در سینما و تلویزیون در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، هنر فیلمسازی را آموخت و پس از مدت کوتاهی مهارت لازم را به دست آورد. هنر فیلمبرداری شهید «آیت الله سیفی» در دوران دفاع مقدس و در زمان جنگ به بلوغ و شکوفایی استعداد رسید و با ساخت فیلم های جنگی مختلف مورد توجه مردم قرار گرفت.

مزار متفاوت یک شهید در بهشت زهرا(س) | چگونه دانشجوی فیزیک هسته‌ای همراه با گروه مستندساز از جبهه سر درآورد؟

فیلم‌های مستندی همچون «صدای پای نور»، «ایلام، شهر آتشباران» و فیلم‌های داستانی «وارث»، «معبر»، «سرباز کوچک»، «یک قطره دریا»، «دفاع مقدس» و «اتاق شماره یک» نتیجه تلاش بی‌وقفه این شهید هنرمند ساکن جنوب شهر است.

جزیره «بواریون»، محل عروج 

کار او حین فیلمبرداری از عملیات «کربلای ۲» در منطقه حاج عمران رنگ و بویی تازه گرفت و زمانی که یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۶۵ خودش را برای پشت سر گذاردن امتحانات کارشناسی آماده می‌کرد به جمع اکیپ فیلمبرداری جنگ پیوست و عازم منطقه شلمچه شد. «شهید آیت الله سیفی» سر انجام بعد از ظهر پنجشنبه ۲۵ دی ماه ۱۳۶۵ در یکی از حساس‌ترین کارهای فیلمبرداری خود در فتح جزیره «بُواریون»، مورد اصابت ترکش قرار گرفت و تلاش پزشکان برای نجات او بی‌نتیجه ماند و آقا آیت در سن ۲۸ سالگی به شهادت رسید و روح پاکش به عرش کبریایی پرواز کرد.

 شهید سیفی به‌عنوان یکی از اعضای گروه مستندسازی در زمان جنگ بود و با افراد و چهره هایی همچون «جواد شمقدری»، «علیرضا سجادپور»، «حسن علیمردانی» و «محمد درمنش» همکاری داشت.آخرین فعالیت شهید آیت‌الله ‌سیفی، مستند داستانی «ایلام، شهر آتشباران» بود که سال ها قبل در جشنواره فیلم "آلامتو" مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. آقا آیت در این فیلم مستند داستانی به‌عنوان راوی و بازیگر به ایفای نقش پرداخته است. 

دوربین آقا آیت، آشنای جبهه‌ها

یکی از زیبایی‌ها گلزار شهدای بهشت‌زهرا (س) نوع طراحی سنگ‌مزارها، شعرها و مضامینی است که بر روی سنگ قبرها نوشته شده است. از جمله این مزارها می توان به  مزار دانشجوی شهید هنرمند «آیت الله سیفی» از شهدای محله جوادیه در قطعه ۵۳ اشاره کرد. بر سر مزار این شهید در طرحی ابتکاری یک دوربین فلزی بزرگ قرار دارد که از دور می‌توان حدس زد میان این نماد با حرفه و تخصص این شهید رابط‌ه معناداری وجود دارد.

مزار متفاوت یک شهید در بهشت زهرا(س) | چگونه دانشجوی فیزیک هسته‌ای همراه با گروه مستندساز از جبهه سر درآورد؟

بر سر مزار این شهید این اشعار حماسی حک شده که توجه هر رهگذری را به خود جلب می‌کند:

«ما در ره دوست نقض پیمان نکنیم / گر جان طلبد دریغ از جان نکنیم/ دنیا اگر از یزید لبریز شود / ما پشت به سالار شهیدان نکنیم»

کد خبر 678058

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • غلامحسین کبریایی IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۴
    21 1
    این شهدای گرانقدر گمنام مانده اند چقدر خوب که معرفی شان می کنید
  • وحید IR ۲۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۴
    20 0
    واقعا مستند ساز ها و فیلمبردارهای زمان جنگ اگر نبودن ما چطور می تونستیم حال و هوای آن زمان را به بچه هامون نشون بدیم روحشون شاد
  • سعید IR ۰۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    22 3
    شهدا باعث افتخاروسربلندی ملت ایران هستند
  • راحیل IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    18 1
    عالی بود،خوشا به سعادتشان. نامه مدیون قطره قطره خون این عزیزان هستیم. امیدوارم دردنیا و آخرت شرمنده شأن نشویم.
  • هادی افتخاری فر. IR ۰۵:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    16 6