دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به افزایش ظرفیت مراکز نگهداری ماده ۱۶ گفت: ۵۰ درصد معتادان متجاهر حاضر در مراکز، خانواده‌ای در تهران ندارند، به همین دلیل این افراد پس از ترخیص به پاتوق‌ها و پارک‌ها باز می‌گردند.

معتاد

به گزارش همشهری آنلاین، «مصطفی هادیزاده» دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران درباره افزایش حضور معتادان متجاهر در شهر با آمدن فصل گرما گفت: معمولا در فصل گرما معتادان متجاهر بیشتر در شهر دیده‌ می‌شوند.حضور معتادان متجاهری که از شهرستان‌ها آمده‌اند، روندی است که کاهش پیدا نمی‌کند. مرور آمار به ما نشان می‌دهد که هرچه آمار گذشته تاکنون را بررسی می‌کنیم نه تنها روند کاهشی در این زمینه مشاهده نمی‌کنیم بلکه روند افزایشی نیز بوده که دلایل آن در گذشته بارها اعلام شده است.

بخشی از این گفتگو را در ادامه بخوانید:

* ظرفیت مراکز ماده ۱۶ در استان تهران بیشتر شد و قرار است مرکز شفق  از ۶۰۰ نفر به ۱۰۰۰ نفر افزایش پیدا کند. همچنین پس از بازدیدی که آقای رییس‌جمهور از مرکز اخوان داشتند، قرار شد ظرفیت این مرکز نیز دو برابر شود.

*براساس قانون معتادان متجاهر یک تا سه ماه و در نهایت تا ۶ ماه در مراکز ماده ۱۶ نگهداری می‌شوند، همچنین براساس قانون اگر فردی سه بار به مرکز ماده ۱۶ ارجاع داده شد، در مرتبه چهارم دیگر نباید به مرکز ماده ۱۶ اعزام شود بلکه باید در اردوگاه کار سخت نگهداری شود، اما ما در تهران اردوگاه کار سخت نداریم و می‌دانم که اصفهان چنین اردوگاهی را دارد.

*برای این موضوع مناطقی برای راه‌اندازی اردوگاه‌های کار سخت جانمایی و پیشنهاد شده، اما اینکه چه زمانی این موارد مصوب و در اختیار ما و سایر استان‌ها قرار می‌گیرد در حیطه اختیارات ما در استان تهران نیست.

*بسیاری از این معتادان متجاهر فاقد هویت هستند و اسکن عنبیه نیز در حال حاضر به دلایل مختلف به طوری که اثربخش باشد، انجام نشده است. براساس آیین‌نامه مراکز ماده ۱۶ اگر تیم درمانی مرکز که شامل پزشک، روانشناس، مددکار و… است، تشخیص دهند که مدت درمان فرد در مرکز ماده ۱۶ تمام شده است و پیشنهاد ترخیص بدهد با موافقت مقام قضایی این افراد ترخیص می‌شوند. از یک طرف انتظار این است که این افراد ترخیص نشوند اما براساس قانون هم نمی‌شود از این فرایند جلوگیری کرد. از آنجا که حلقه‌های بعدی این زنجیره ضعیف است ما با مشکل مواجه هستیم. ۵۰ درصد این افراد در تهران خانواده‌ای ندارند و این افراد دوباره پس از ترخیص به پاتوق و پارک‌ها باز می‌گردند چراکه جایی برای رفتن ندارند.

*البته باید بگویم که در حال حاضر نیز برای نگهداری این افراد همان سرانه سال گذشته به مراکز یعنی نفری ۳۵ هزار تومان به ازای هر نفر پرداخت می‌شود. در حالی که در شرایط کنونی با این سرانه نمی‌شود شرایط خدمات مناسبی ارائه کرد.

*کاری که امسال ستاد برای آن برنامه‌ریزی کرده و به طور جد پیگیر آن است،  این است که از خیرین در حوزه اشتغال برای افراد بهبودیافته استفاده کند ما هم برای کارفرمایانی که افراد بهبودیافته از اعتیاد را مشغول به کار می‌کنند، بیمه سهم کارفرما پرداخت می‌کنیم، همچنین یارانه بلاعوض برای این موضوع در اختیار این کارفرمایان قرار داده می‌شود. در استان تهران نیز کارآفرینانی هستند که برای افراد بهبودیافته اشتغال ایجاد کرده‌اند که در حد بضاعت خودمان برای این افراد ارفاق‌هایی را در نظر گرفته‌ایم.

کد خبر 682739
منبع: ایلنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha