این تبلیغات بهطور طبیعی سبب ترغیب و تشویق افراد برای حضور در آن مراکز میشود.
این در حالی است که به تازگی علاوه بر نیازمندیها و آگهیهای روزنامهها و مجلهها «بیلبوردهای» تبلیغاتی نیز به این وضعدامن زده است.
احمد روزبهانی، رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی در اینباره میگوید: در این زمینه چند باند قاچاق از سوی پلیس کشف و اعضای آن دستگیر شدهاند.
زنان آزاد شده هم با هماهنگی سفارتخانه کشورهایشان به کشورهای خود تحویل داده شدند.
به گفته روزبهانی، شماری از دختران و زنان ایرانی نیز در این باندها بودند که پرونده آنها به دستگاه قضائی ارجاع شده است. رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی همچنین هشدار میدهد که قاچاق بینالمللی دختران و زنان در منطقه گسترش یافته است.
او از اغفال دختران و زنان جویای کار از سوی برخی افراد در محیطهایی با عنوانهای مختلف ابراز نگرانی کرد. بهگفته روزبهانی، ناجا با این افراد که نام شرکت بر خود گذاشتهاند برخورد قانونی میکند و مردم هم اگر اطلاعاتی دارند بهتر است به ناجا ارائه کنند.
پیش از این، خبرهایی انتشار یافته بود مبنی بر اینکه برخی تورهای مسافرتی در قالب موجه یک آژانس به جذب طعمههای خود میپردازند و به این ترتیب دختران و زنان را به مناطقی نظیر دوبی، آنتالیا و باتومی در گرجستان برده و آنجا در اختیار باندهای فساد و فحشا قرار میدهند.
در امارات، پلیس شرکتهایی را که در سال چند بار آگهی استخدام دادهاند پیگیری و مدیرعامل شرکت را بازجویی میکند تا دلیل این کار را جویا شود.
این در حالی است که سالانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر زن و دختر به اروپای غربی قاچاق میشوند و سالانه بین ۷۰۰هزار تا 2 میلیون نفر قربانی این پدیده شوم در جهان میشوند.
3 کشور پاکستان، ترکیه و ایران از مبادی ورودی قاچاق انسان در منطقه شناخته شدهاند.
در این میان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو ازجمله اقدامات مثبت و اساسی در جهت مبارزه با قاچاق انسان است.
داستان تلخ قاچاق انسان مسئلهای بینالمللی است اما بسیاری از کشورها چارچوبهای قانونی ملی، لوازم کافی و درست برای برخورد با روند فعلی قاچاق انسان را ندارند.
در همین حال و در مواجهه با این پدیده از حیث قضائی در ایران با خلأ قانونی مواجه نیستیم و قوانین و مقررات موجود این بستر را فراهم آورده که دادسرا و دادستانها اقدام لازم را در جهت مبارزه با این مسئله انجام دهند، اما باید با حساسیت بیشتری به مسئله توجه شود.
به نظر میرسد پلیس کشورهای منطقه با همکاری سازمان ملل میتوانند با ایجاد بانک اطلاعاتی درباره روشهای قاچاق انسان، در برخورد با باندهای مختلف ، متشکل و مؤثرتر
عمل کنند.