به گزارش همشهری آنلاین، یکی از دیدنیترین خانههای تاریخی تهران که پس از سالها هنوز هم مثل گذشته سرپا و با شکوه مانده، عمارت کوشک یا خانه شقاقی است. خانه مجلل کوشک با همه عمارتها و خانههای تاریخی تهران یک فرق اساسی دارد؛ این خانه متعلق به سلطان و شاهزادهای نبوده اما شکوه و عظمتش کمتر از عمارتهای سلطنتی نیست.
عمارت کوشک به عنوان یکی از مدرنترین و زیباترین خانههای تاریخی پایتخت در اواخر دوران قاجار و یا اوائل دوره پهلوی اول بنا شده است. یک اثر هنری که با معماری چشمگیرش هر بینندهای را مبهوت خود میکند. خانهای که بیش از هشتادو اندی سال پیش ساخته شده سالها محل سکونت صاحبش مهندس حسین شقاقی بود که در سال ۱۳۱۰ پس از بازگشت به ایران از کشور آلمان، خانه مجللی برای خودش ساخت و نامش را عمارت کوشک گذاشت. او مدتی سمت مدیر کل وزارت راه و ساختمان در ایران بود.
معماری و ویژگیهای عمارت کوشک
این عمارت بیضی شکل در یک زمین ۱۶۰۰ متری با یک معماری به سبک معماری خانههای دوره قاجاریه و ترکیب آن با معماری اروپایی ساخته شده است. نمای داخلی و بیرونی آن به قدری زیبا و هنرمندانه با گچبری، مقرنس کاری، آجرکاری، گره چینی، نقاشی، آینه کاری و کاشی کاری تزیین شده است که ببیننده از دیدن آن سیر نمیشود. چهار ایوان بسیار زیبا در اطراف این عمارت وجود دارد که زیبایی این قصر با شکوه را دو چندان می کند.
مسیرهای دسترسی
خانه کوشک یا عمارت شقاقی در خیابان فردوسی، خیابان تقوی، خیابان مهنا واقع شده است. اما استفاده از مترو بهترین وسیله نقلیه برای دسترسی به این اثر زیبای تاریخی است. با استفاده از مترو خط ۴ در ایستگاه فردوسی از قطار پیاده شوید. به سمت خیابان فردوسی کمتر از ۱۰۰ متر به خیابان گلپرور میرسید. کمی آنطرفتر به خیابان امیرسلیمانی برسید؛ به سمت راست بپیچید و مستقیم بروید تا به عمارت کوشک در خیابان مهنا برسید.
-
روایت پرماجرای شاهد زنده به توپ بستن مجلس | از پایگاه مشروطهخواهان تا میزبانی نخستینهای ایران
-
گرانترین خانه تهران برای چه کسی است؟ | نشانههای معماری چهار دوره تاریخی در این بنا دیده میشود
-
خاطرهبازی با طهران قدیم در چاله میدان | چگونه از عمارت ۱۰۰ ساله قجری تهران دیدن کنیم؟
-
ببینید | خانه منیرالسلطنه در خیابان ولیعصر (عج) | ملکی که ۱۴۰ هزار تومان فروخته شد
-
موزه پمپ بنزین تهران | رد پای ۷۱ ساله پایتخت در جریان ملی شدن صنعت نفت
-
ببینید| مسجد سپهسالار با ۸ مناره بلند| بزرگترین بنای مذهبی تهران چگونه ساخته شد؟
نظر شما