سالهاست خانهای قدیمی در یکی از کوچههای محله باغخزانه منطقه۱۷، پاتوق خیّران و خانوادههای کمبضاعتی شده که بنابه دلایل مختلف، نیاز به مساعدت دیگران دارند تا بتوانند زندگی آبرومندی داشته باشند. خیّران بنابر اعلام نیاز «شهناز دستور» کمکهای خود را به این خانه با تابلو «خیریهالزهرا(س)» بر پیشانی میدهند تا او و جمعی از بانوان نیکوکار بین نیازمندان توزیع کنند.
هر اتاق هم به محل نگهداری اجناس مختلف اختصاص پیدا کرده است. در یکی از آنها موادغذایی نگهداری و بستهبندی میشود تا بر اساس نیاز ۱۵۰خانواده شناسایی شده، بهصورت هفتگی، ماهانه یا در مناسبتهای ملی و مذهبی به آنها تحویل شود.
اتاقی هم مخصوص جمعآوری، شستوشو، اتو و بستهبندی لباسهایی است که خانوادهها و خیّران به اینجا میآورند تا نیازمندان تحویل بگیرند. حتی بانوانی هم که نیازمند نیستند و قصد شرکت در مهمانی دارند، اما دوست ندارند همسرشان برای خرید کفش و لباس دچار زحمت شود، به اینجا آمده و برای یک تا دو شب، لباس مجلسی امانت میگیرند. در این اتاق لباس عروس و کتوشلوار دامادی هم وجود دارد تا دختر و پسرهای محله مجبور به خرید آنها نشوند و پول این کار را خرج نیازهای دیگر زندگیشان کنند.
این خانه را دبیر شورایاری محله باغ خزانه در اختیار خانم دستور و بانوان خیرخواه محله گذاشته است. اینجا بهصورت مداوم سبد کالا بستهبندی و بین خانوادههای کمبضاعت توزیع میشود. همچنین کمکهای مردمی برای تأمین دارو، جراحی و رهن خانه افراد نیازمند جمعآوری و بنا به ضرورت، این کارهای خیریه در محلههای دیگر هم انجام میشود.
میراث پدر
«شهناز دستور» در کنار فعالیتهای خیرخواهانه در این موسسه خیریه، پیگیر حل مشکلات شهری اهالی هم هست. این خصلت را از پدرش «قربان دستور» به ارث برده؛ چرا که همیشه در خانهاش برای شنیدن مشکلات هممحله ایها باز بود و مدام در سازمانها و نهادهای مختلف در رفتوآمد بود تا کمبودهای محلهاش را برطرف کند.
حالا دخترش این کارها را انجام میدهد. مشکلات کوچه و خیابانهای محله باغخزانه را یادداشت میکند و پیگیر حل آنها میشود. در این راه، همسرش «رفیع احمدپور» پشتوانه و مشوق اصلی اوست و ۱۸سال است که دستور برای اهل محل بهخصوص نیازمندان مادری میکند. مسئولیتهای دیگری هم در محله دارد و عضو کارگروه فرهنگی شهرداری منطقه۱۷، مددکار خیریهالزهرا(س)، عضو بسیج ۲۴۸ ایمان و مددکار مرکز نیکوکاری مسجد فاطمیه(س) است. حدود یک سال هم مدیریت سرایمحله باغخزانه را بر عهده داشت و در دوران شیوع ویروس کرونا، سرگروه طرح شهید سلیمانی بود و تلاش زیادی برای غربالگری عمومی اهالی کرد.
این بانوی ۵۴ساله، ارتباط خوبی هم در این سالها با مسئولان شهری، آموزش و پرورش، ادارههای آب، برق، گاز، کمیته امداد، راهنمایی و رانندگی، نیروی انتظامی و... برقرار کرده و هرجا که مشکل مردم در حوزه فعالیت آنها باشد، به این نهادها مراجعه و طرح موضوع میکند. آرزوی اول و آخر او، حل مشکلات فرهنگی و فقر از محله باغخزانه است. ساکنان محله را افرادی زحمتکش میداند که لایق بهترینها هستند، اما بهدلایل مختلف با کمبودهای زیادی دستوپنجه نرم میکنند.
اقدامهای اخیری که با پیگیری او و جمعی از معتمدان محله باغخزانه انجام شده، آسفالت معابر اصلی و فرعی، بازسازی جدول نهر کوچهها و مناسبسازی پیادهروها بوده که سبب تردد آسان خودروها و عابران بهخصوص معلولان شده است.
در زندگی کم نگذاشتهام
دستور معتقد است یک زن زمانی میتواند به امور مردم و محلهاش رسیدگی کند که در مرحله اول به همه وظایفش در خانه عمل کرده باشد و همسر و فرزندانش دچار مشکل و کمبود نشوند. به همین دلیل، هیچوقت از رسیدگی به امور خانه، همسر و بچههایش کم نگذاشته و برای اینکه کمبودی در خانه حس نکنند، از وقت استراحت خود گذاشته و پیش از خروج از خانه خریدها را انجام داده، غذای اعضای خانواده را بار گذاشته، لباسهایشان را اتو زده و به همه امور منزل رسیدگی کرده است.
دستور در این سالها از امور تحصیلی بچههایش نیز غافل نشده و نامنویسی آنها در مدارس تا پیگیری کارهای درسیشان را انجام داده است. او ۳فرزند تحصیلکرده به نامهای «رضا»، «محمد» و «ندا» دارد که همگی مدرک کارشناسی در رشتههای مختلف دارند. خودش نیز در خانوادهای بزرگ شده که پدرش کارمند و اهل مطالعه و مادرش خانهدار و خواهر شهید «قباد اسدی» بوده است. ۲خواهر و ۳برادر دارد که همگی تحصیلات بالایی دارند و در رشتههای پزشکی فعالیت میکنند. خودش دیپلم دارد و معتقد است که به دلیل شاغل نبودن، فرصت خدمت به اهالی را به دست آورده است.
نظر شما