به گزارش همشهری آنلاین، نامزدهای این دوره جایزه «جلالآلاحمد» در این دوره به این شرح معرفی شدند:
نامزدهای بخش نقد ادبی
«تماشای روایت:بررسی تحلیلی روش انتقال عناصر داستان از روایت به درام» نوشته مجید آقایی، انتشارات علمی و فرهنگی
«خود انتقادی ادبی: رسالهای در نقد خویشتن در عرصه ادبیات» نوشته مهرداد نصرتی، فرهنگ عامه
«درآمدی بر ادبیات تطبیقی: خاستگاه، مبانی نظری، چالشها» نوشته منصور پیرانی، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی
ابوالفضل حری، محمود بشیری و جواد کامور بخشایش داوری این بخش را برعهده داشتند.
- حمایت از 250 رمان نویسندگان نوقلم ایران
- یگلستان صد ساله با دو عنوان پشت ویترین کتابفروشی های تهران
- عکس | ماجرای غرق شدن تختی در حوض خانهاش
نامزدهای بخش مستندنگاری
«اینجا سوریه است: صدای زنان راوی جنگ» نوشته زهره یزدان پناه، انتشارات راهیار
«پاییز آمد» نوشته گلستان جعفریان، انتشارات سوره مهر
«سازمان سیاسی بهاییت» نوشته حمیدرضا اسماعیلی، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
«عقیله» نوشته الهام امین، بهنشر
«نبرد تنگهها» نوشته مصطفی رحیمی، نشر شهید حسن باقری
بهناز ضرابیزاده، مهدی کاموس و گلعلی بابایی داوری ین بخش را برعهده داشتند.
نامزدهای داستان کوتاه
«راننده رئیس جمهور و چند داستان دیگر» نوشته سلمان کدیور، شهرستان ادب
«گور گم و چند داستان دیگر» نوشته عماد عبادی انتشارات نظام الملک
«ویروس عاشق» نوشته مجید رحمانی، نشر صاد
هادی خورشاهیان، یوسف قوجق و محمدعلی رکنی هم داوران این بخش بودند.
نامزدهای بخش رمان
«سیاه گالش» نوشته ابراهیم اکبری دیزگاه، نشر صاد
«صور سکوت» نوشته محمد قائم خانی، شهرستان ادبی
«صور» نوشته حسینعلی جعفری، انتشارات سروش
«عزارئیل» نوشته نیما اکبر خانی، کتابستان معرفت
رحیم مخدومی، محمدرضا شرفی خبوشان و سید میثم موسویان هم داوران این بخش بودند.
همچنین علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران- در این نشست، با اشاره به اینکه امسال شصتمین سالگرد انتشار کتاب «غربزدگی» جلال آلآحمد است، گفت: این موضوع را به فال نیک میگیریم. معتقدیم اکنون نیازمند بازخوانی مجدد نگاه جلال آلاحمد به نحوه مواجه ما ایرانیها با غرب هستیم و امیدواریم این موضوع به بهانه شصتمین سالگرد انتشار «غربزدگی» به عرصه جامعه بیاید. به همه کسانی که به نگاه جلال در «غربزدگی» وفا دارند و آن را نگاه درستی میدانند، سلام میکنیم.
به گفته او، مراسم اختتامیه این جایزه روز ۲۴ دیماه از ساعت ۱۸ در تالار وحدت برگزار میشود.
رمضانی همچنین با اشاره به دوره داستاننویسی «آل جلال» گفت: این دوره از ۲۲ تا ۲۴ دیماه با حضور ۱۳ مدرس برگزار خواهد شد و ۱۲۰ نفر در این دوره در بخشهای مختلف شرکت کردهاند.
وجیهه سامانی، دبیر علمی جایزه جلال آلاحمد نیز در این نشست گفت: تعدد جایزههای ادبی، نشاندهنده زنده بودن جریان ادبی در کشور است. باید کمک کنیم تعداد جوایز ادبی افزوده شود تا جریان ادبیات با قدرت و توان بیشتری ادامه دهد و در نویسندگان شور ایجاد شود.
او جایزه جلال آلاحمد را یکی از معتبرترین جایزههای ادبی ایران برشمرد و ادامه داد: همه نویسندهها دوست دارند که آثارشان در این رویداد ادبی دیده شود؛ در وهله اول این جایزه منزلت خود را از نام جلال آل احمد میگیرد، نویسندهای که در اندیشههای سردرگمی هویت خود را در شرق جستوجو میکرد و همچنین این جایزه منزلت خود را از انتخابهایش میگیرد.
دبیر جایزه جلال درباره آثار رسیده به این جایزه نیز گفت: در مجموعه ۲۶۷۶ اثر به دبیرخانه این جایزه رسید که ۱۵۰۸ اثر در بخش رمان، ۴۰۱ اثر در بخش مجموعه داستان، ۶۹۰ اثر در بخش مستندنگاری و ۷۷ اثر در بخش نقد ادبی. ۱۹ داور در ۳ مرحله آثار رسیده را به دور از حب و بغض شخصی و اعمال نظر سلیقهای و با داوری عالمانه داوری کردند و در نهایت از آثار رسیده ۱۵ اثر نامزد شدند.
علیرمضانی در پاسخ به مبلغ جایزه ادبی جلال که برخلاف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و اینکه میزان جایزه در این سالها کاهش داشته است، بیان کرد: هماکنون جایزه جلال یکی از گرانترین جایزههای ادبی ایران است. سالگذشته نسبت به دورهها اخیر مبلغ جایزه افزایش یافت و سعی کردیم به قیمت تعداد سکههای تعیینشده نزدیک شویم. سال گذشته میزان مبلغ از ۱۵۰ میلیون تومان به ۲۵۰ میلیونتومان تغییر کرد.امیدواریم با تأمین منابعی که در مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد و توجه بیشتر به حوزه فرهنگ و ادبیات، امکان اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود.
او با اشاره به نمایشگاه ظرفیتها و دستاوردهای معاونت فرهنگی در مجلس شورای اسلامی، افزود: این موضوع (جایزه جلال) و موضوعات دیگری که در صنعت نشر میتواند ارتقا پیدا کند، از جله مواردی بود که سعی کردیم به نمایندگان منتقل کنیم. آنچه به دست ما میرسد این مقدار است و ما تلاش میکنیم جایزه «جلال» را همچنان با فاصله از جایزههای دیگر در ردیف بالاتری قرار دهیم.
بر اساس این گزارش، امسال به برگزیدهها جایزه جلال ۲۵۰ میلیون تومان و به شایستههای تقدیر ۵۰ میلیون تومان اهدا میشود.
به گفته وجیهه سامانی در این دوره، سه بخش جنبی درنظر گرفته شده است؛ آثار مستندنگاری سردار سلیمانی - آثاری که در این زمینه در بازه زمانی ۳ ساله نوشته شدهاند- که ۶۳۹ اثر دریافت کردیم، بخش دیگر مدافعان سلامت بود که باز هم بازه زمانی سه ساله درنظر گرفته شد و ۴۲۰ اثر ارسال شد و بخش دیگر ویرایش کتاب است.
دبیر علمی جایزه جلال آل احمد خاطرنشان کرد: به لحاظ کمی شاهد افزایش ۷۴ درصدی بودیم اما با لحاظ کیفی منتظر بیانیه هیئت داوران در مراسم اختتامیه باشید.
نظر شما